Hotdog de casa

Hotdog de casa

Cand am postat zilele trecute pe site reteta de chifle pentru hotdog, sotul m-a intrebat cand voi pune si efectiv reteta unui hotdog. M-am uitat putin surprinsa la el si i-am spus ca nici nu aveam de gand sa o pun, pentru ca, cine nu stie sa monteze un hotdog? Asa am avut o discuite in care m-a convins ca totusi ar fi bine sa o fac, cu mici exemple si tipsuri, pentru un hotdog frumos, de efect si exemplar - asa cum l-am savurat cu totii in ultimele saptamani.

Deci pot sa va spun ca sunt vedete neasteptate pe masa hotdog-urile, copiii efectiv sunt incantati cand le fac, bineinteles nici noi nu le ducem la ureche :)

Hotdog-ul de casa poate fi montat personalizat pentru gusturile fiecaruia, copiii nu au vrut cu ceapa, iar noi chiar am savurat-o asa caramelizata sau putin marinata in otet de mere, recomand sa nu evitati verdeturile pentru ca dau un gust fresh si culoare in plus. Bineinteles, puteti sa adaptati reteta la carnati sau mici de casa, cu orice topping va doreste pofta in acel moment!

Ingrediente

Chifle pentru hotdog
4 buc
gasiti reteta mai jos in pasul 1
Carnati, crenvusti
4 buc
Mustar
2 lingurite
Castraveti murati/in otet
4 buc
Ketchup
4 linguri
sau oricare sos de rosii de casa preferati, si Sosul Marinara de pe site este minunat aici
Ceapa
2 buc
va arat mai jos cum o caramelizati sau marinati
Verdeturi pentru salata
4 buc
oricare verdeturi preferate aveti la indemana

Pasi de urmat

1

In primul rand pregatiti chiflele pentru hotdog dupa aceasta reteta de chifle minunata.

Eu le fac aproximativ in 2 ore si las la racit inca minim 30 de minute inainte sa asamblez hotdogii.

2

Apoi ma apuc sa caramelizez ceapa - puteti folosi ceapa rosie sau alba, ambele sunt delicioase.

Deci topesc intr-o tigaie 30-50g de unt, pun ceapa taiatat felii subtiri si 2 linguri de zahar. Mai intai o calesc normal la foc mediu.

3

Iar cand incepe sa se rumeneasca, fac focul foarte mic si o mai calesc pana scade mult cum vedeti in poza, aproximativ inca 15-20 de minute.

4

O alta varianta, mai fresh, ar fi sa marinati repede ceapa - adica o taiati rondele subtiri, presarati putina sare, zahar, otet/zeama de lamaie si eventual oregano.

Masati bine cu mainile si lasati 5-10 minute, este foarte buna si rapida.

5

Pregatiti restul ingredientelor, taiati felii lungi castravetii, eventual si niste feli de ardei proaspat sau marinat.

Am avut aici in plus si putina maioneza de casa, iar mustarul il alegeti dupa gust - mai picant, sau deloc picant pt copii.

6

Rumeniti crenvustii intr-o tigaie cu foarte putin ulei, la fel puteti sa-i incalziti pe tigaia grill sau chiar la gratar afara.

7

Acum montam hotdogii:

- taiati chifla pe lung si ungeti una dintre felii cu mustarul preferat, eventual si putina maioneza;

8

- puneti in capete feliile de castraveti si ardei taiate;

9

- pentru noi am facut hotdogul cu ceapa caramelizata, copii nu au vrut;

10

- la final adaugati crenvustele si ketchupul.

Am uitat sa fac o poza si cu verdeata, o adaugati putin mai inainte sub crenvuste.

11

Am montat hotdogul personalizat pentru fiecare membru al familiei si le-am aranjat frumos pe un fund de lemn.

Tare mare succes au avut - si servirea, si hotdogii, acum trebuie sa le explic copiilor de ce nu putem manca hotdogi in fiecare zi :))

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 bucati (adaptati la oricate bucati doriti)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !