Chifle pentru hotdog
Toate retetele de pe site-ul nostru au o mica poveste si sens, asa si aceste chifle pentru hotdog le-am gatit dupa ce Maria mea mica(de 5 ani) m-a intrebat cum sunt la gust hotdog-ii, ca a vazut la desene si aratau bine. Noi ca parinti "iresponsabili" pana acum nu prea le-am facut cunoscut fast-food-ul clasic, iar copii poftesc la ce vad... Deci m-am apucat de treaba, crenvusti am gasit repede, dar am zis ca e pacat sa nu fac niste cornuri moi de casa pentru hotdog, la fel ca si chiflele de hamburgeri.
Au iesit minunate, moi, pufoase, fragede si aratoase aceste chifle pentru hotdog - chiar au transformat clasicul si banalul hotdog intr-o masa interesanta si delicioasa. Va recomand sa le faceti pentru ca nu sunt complicate, in 2 ore maxim deja le puteti servi si sunt cu efect de "Oau!" garantat.
Iar la umplutura si montarea hotdog-ului efectiv va puteti desfasura - simplu si repede cu niste ketchup/mustar, sau in plus cu castraveciori murati, ceapa caramelizata, verdeata, etc. Da, si nu uitati crenvustii sa-i rumeniti neaparat in putin ulei la tigaie :)
Ingrediente
●
Drojdie uscata
1 lingurita
●
Oua
2 buc
optional si putin susan pentru ornat
●
Faina alba calitate superioara
300 g
s-ar putea sa mai adaugati intre 50-100g in functie de marca fainii
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol amestecati laptele cald cu 1 lingura de zahar si drojdia.
Lasati 10 minute sa se activeze.
Pas 2
Adaugati apoi 1 ou, 1 lingura de ulei, 0.5 lingurita de sare si amestecati bine totul.
Pas 3
La final adaugati faina si amestecati aluatul cu o spatula sau lingura.
Pas 4
Apoi il treceti pe masa si framantati pana devine uniform si moale - este putin lipicios dar incercati sa nu adaugati faina mai multa decat am notat la ingrediente. Asa chiflele vor fi moi si pufoase, chiar exemplare.
Puteti sa-l framantati ca si la chiflele de hamburgeri, cu carligul de la mixerul de mana, sau un robot de bucatarie - vedeti pasii 3-4 aici in reteta. Asa scapati de munca si discomfortul framantarii aluatului lipicios, dar cu acelasi rezultat.
Pas 5
Apoi il puneti inapoi in bol, eventual uns cu putin ulei(sa-l luati mai usor acolo dupa odihnit).
Acoperiti si lasati 30 minute la odihnit-crescut.
Pas 6
Peste 30 minute scoateti aluatul pe masa presarata cu faina si il taiati in 8-10 bucati egale.
Pas 7
Formati din ele bilute mici, va ajutati cu putin faina pe masa si lasati la odihnit inca 10 minute.
Pas 8
Dupa acest timp modelam repede chiflele pentru hotdog.
Deci luati fiecare bila, o intindeti intr-un oval, cam de lungimea unui crenvuste mai mare.
Pas 9
Aduceti marginile laterale spre mijloc.
Pas 10
Apoi inca o data si lipiti bine marginile pe lung.
Pas 11
Le intoarceti cu sectiunea in jos si aranjati in tava de cuptor asternuta cu hartie de copt. Lasati sa creasca 30-40 de minute, pana isi cam dubleaza volumul.
Eu am facut 8 chifle maricele, merg de facut si 10, sau chiar 12, daca sunt mai scurte - depinde cum aveti nevoie.
Pas 12
Dupa crescut, inainte de cuptor le ungeti cu putin ou batut si eventual presarati susan deasupra, daca aveti si va place.
Pas 13
Apoi le coaceti timp de 15-20 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade, sau pana se rumenesc frumos.
Pas 14
Sunt la fel de bune calde, dar si a 2-a zi raman fragede si pufoase, puteti si sa le congelati asa gata coapte.
Copii au vrut hotdog clasic cu ketchup si castravete murat de casa, noi am mai adaugati mustar si ceapa rosie caramelizata - vedeti in reteta de hamburgeri cum o fac, la pasul 7. Oricum este dupa preferinte si posibilitati, dar bun-bun!
Pofta Buna!
Cantitate:
8 buc
(8-10 bucati medii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)