Chifle pentru hamburgeri

Chifle pentru hamburgeri

Am ajuns in sfarsit si la reteta de burgeri de casa, dupa cererea copiilor in special si apoi condusa de ambitie, am vrut sa le fac pe toate perfecte - chifla de casa, chifteaua si  asamblarea. Asa ca azi incepem cu chifla perfecta pentru burgeri - minunat de moale, frageda, simplu de pregatit si cu o culoare extraordinara.

Singura observatie la aceasta reteta - observati in poze mai jos ca am facut 8 chifle din aceste ingrediente. Dar sunt niste chifle foarte mari, faceti asa niste burgeri mai gospodaresti, de casa. Cu usurinta puteti(si chiar recomand!) sa modelati 10 si chiar 12 chifle, si nu va pacaliti de dimensiunea initiala mica a chiflei! Va creste foarte frumos pe parcurs si se face exact cat trebuie.

In aceasta saptamana voi continua cu reteta pentru chifteaua de burgeri perfecta si apoi variantele de asamblare, fiti pe faza!

Ingrediente

Faina alba
500 g
Drojdie uscata
15 g
sau 25g drojdie proaspata
Apa calda
400 ml
Zahar
3 linguri
Curcuma/turmeric
1 lingurite
este optional, dar acest condiment va da o culoare foarte frumoasa burgerilor
Sare
1 lingurite
Unt
40 g
sa fie moale, la temperatura camerei
Galbenus de ou
1 buc
Lapte
2 linguri
Susan
2 linguri
Ulei
50 ml

Pasi de urmat

1

Intr-un bol mai mare turnati 400ml de apa calda, adaugati 15g de drojdie uscata, 1 lingura de zahar si 3 linguri de faina.

Amestecati bine cu telul aceasta compozitie si lasati 20-30 de minute sa faca spuma.

2

Dupa acest timp adaugati 1 lingurita de turmeric(optional), 1 lingurita de sare, inca 2 linguri de zahar si 40g de unt moale.

Iarasi amestecati bine cu un tel.

3

La final adaugati restul de faina si incepeti sa amestecati aluatul cu carligele de la mixerul clasic.

4

Mixati bine pana aluatul devine uniform si neted, este lipicios si asa este normal.

Nu adaugati mai multa faina ca sa nu iasa chiflele prea dense.

5

Acoperiti bolul cu folie de plastic si lasati aluatul sa creasca 30-50 de minute.

Deci ati observati ca nu am framantat deloc aluatul cu mainile, si asta imi place cel mai mult la aceasta reteta!

6

Cand isi dubleaza volumul, puteti sa lucrati mai departe cu el.

7

Acum ungeti bine cu ulei masa de lucru si mainile.

Scoateti aluatul din bol si usor il adunati.

8

Il taiati in 8 bucati uniforme daca vreti burgeri mai mari, sau in 12 daca faceti burgeri mai medii-mici.

9

Acum fiecare bucatica o modelati in forma de bila - aduceti marginile spre mijloc si tot asa continuati pana este uniforma.

10

Puneti bila cu marginile in jos pe tava de cuptor(dinainte asternuta cu hartie de copt).

O presati usor cu degetele, sa fie putin mai plata si modelati intr-un cerc cat mai uniform posibil.

11

Observati ca am lasat distanta mare intre chifle, vor creste mult si nu vreau sa-si piarda forma daca se lipesc una de alta.

Le lasati sa creasca in tava timp de 20-30 minute.

12

Intre timp amestecati un galbenus de ou crud cu 2 linguri de lapte.

13

Dupa crestere ungeti chiflele cu acest galbenus.

14

Presarati si niste susan deasupra, sa fie si mai frumoase!

Eu am avut un amestec de susan alb si negru, merge si cel simplu alb, sau omiteti.

15

Coaceti chiflele in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 35-30 de minute, pana se rumenesc frumos.

16

Le lasati sa se raceasca timp de 1-2 ore inainte de folosire la burgeri. Observati in poza ce textura poroasa si frumoasa au, sunt foarte fragede si fine.

Se pot congela si refolosi oricand aveti nevoie urgent de ele.

17

Eu de obicei le coc de dimineata si la pranz chiar servim burgerii, dar sunt la fel de bune pregatite cu 1-2 zile inainte.

Vom continua cu reteta de chiftele si asamblarea burgerilor zilele urmatoare.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 12 bucati (8 - 12 chifle)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !