Paine keto la tigaie

Paine keto la tigaie

Aproape 2 ani s-au implinit de cand am descoperit regimul low-carb sau "lchf"(varianta ceva mai restrictiva se numeste "keto"). Nu vreau sa numar kilogramele pierdute, desi sunt suficient de multe, cel mai important este ca reusesc sa ma mentin, fara sa-mi traumatizez prea mult poftele mele de gurmanda incurabila. Recunosc ca nu tin continuu acest regim, sunt prea pofticioasa...dar revin usor in ritmul regimului low-carb si iarasi sunt bine.

Cel mai "dureros" este sa renunt la tot ce inseamna paine si fainoase, dar si pentru asta se gasesc solutii delicioase in regimul keto. Anume aceasta paine keto la tigaie este una din preferintele mele principale si este foarte asemanatoare cu turtele clasice din cascaval sau telemea.

O perioada foarte mare am gatit painea keto cu in, dar a inceput putin sa ma deranjeze mirosul de in si cautam o varianta cu gust si aroma neutra. Aceasta paine keto am descoperit-o pe blogul Nataliei - retetelchf.ro, adevarata sursa de inspiratie  si motivatie, apropo. In timp, am modificat putin reteta dupa gustul meu si nu pun seminte in aluat, desi acest lucru este dupa gustul fiecaruia.

Desi am experimentat cu diferite fainuri low-carb si de seminte in aceasta reteta, totusi varianta cu faina de migdale este cea mai apropiata de gustul clasic al turtelor la tigaie, v-o recomand cu incredere.

Puteti adauga aici seminte, masline, bucatele de telemea, legume preferate, oricum vor fi delicioase!

Ingrediente

Oua
3 buc
Iaurt
150 g
alegeti un iaurt mai gras sau smantana
Cascaval clasic
125 g
Tarate de psyllium
2 linguri
Faina de migdale
75 g
eu o fac singura in aparatul de macinat cafea
Praf de copt
1 lingurita
Sare
0.5 lingurite
Ulei
2 lingurite
sau un cubulete mic de unt, pentru a unge tigaia

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol mare puneti ouale, iaurtul si cascavalul dat prin razatoarea mare.

Amestecati bine aceste ingrediente cu o furculita.

Paine keto la tigaie - Pas 1
Pas 2

Apoi adaugati faina de migdale, taratele de psyllium, praful de copt si sarea.

Paine keto la tigaie - Pas 2
Pas 3

Amestecati bine compozitia cu un tel, sa fie uniforma si fara cocoloase.

Lasati 10-15 minute, sa se umfle taratele de psyllium.

Paine keto la tigaie - Pas 3
Pas 4

Recomand sa prajiti turtele in tigaie mai mica, de 22-24cm in diametru, le veti intoarce mult mai usor pe cealalta parte daca sunt mai mici in diametru.

Deci ungeti cu putin ulei sau unt tigaie, puneti in ea jumatate din aluat si il distribuiti uniform cu o lingura pe toata suparafata.

Paine keto la tigaie - Pas 4
Pas 5

Puneti tigaia pe foc cat mai mic(are tendinta sa se rumeneasca foarte repede!) si lasati sa se rumeneasca/coaca incet pe prima parte timp de 10-15 minute.

Veti observa cum incepe sa se umfle si sa faca bule de aer la suprafata.

 

Paine keto la tigaie - Pas 5
Pas 6

Veti observa cand incep sa se rumeneasca marginile, si usor o intoarceti pe partea cealalta cu spatula. Lasati inca 5-10 minute pana se rumeneste si aici.

Paine keto la tigaie - Pas 6
Pas 7

Scoateti painea rumenita pe o farfurie sau un fund de lemn si lasati sa se raceasca complet. La fel pregatiti si a doua painica.

Paine keto la tigaie - Pas 7
Pas 8

De obicei eu tai aceste painici in 4-6 felii fiecare(le pastrez la frigider in punga!) si savurez cate una la micul dejun sau vreo ciorba, sunt minunate cu salata de vinete, etc.

Pofta Buna!

Paine keto la tigaie - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 buc (8 felii de paine)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Ana-Maria1
Ana-Maria1 17 Jul 2021, 17:19

Buna ziua,

Daca nu gasesc tarate de psyllium, pot face reteta fara sau se pot inlocui cu altceva?

Multumesc frumos,

Ana

lena
Elena (lena) Ana-Maria1 17 Jul 2021, 20:23

Fara tarate painica se va intoarce greu, dar puteti incerca. Eventual puteti inlocui cu putina faina de in.

amavio
amavio 18 Mar 2022, 08:16

Făcut și a ieșit super.

Atenție, când Lena spune că trebuie lăsate la foc mic, nu înseamnă foc mic la ochiul mic al aragazului, pentru că prima nu mi s-a făcut nici în 25-30 de minute (serii de 10, 15 minute). Pur si simplu nu se cocea. Apoi am dat la foc mare pentru a doua jumătate din alut și a ieșit super. Pe hârtie de copt, inițial, fără să o dau cu ulei, s-a desprins în condiții bune, apoi, pentru a doua parte, în tigaia unsă cu ceva ulei. Cum am zis: foc mic la ochiul mic al aragazului.

Cred că un capac pus parțial pe tigaie, în a doua parte a coacerii, ar fi util. Încerc eu și las un comentariu, dacă e OK.

Abia aștept să-i fac proba cu niște salată de icre...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Anastasia H
Anastasya Nathania (Anastasia H) 20 May 2022, 10:07

Am gătit pâinea keto, de mai multe ori până acum, îmi place mult!🤗

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Anastasya Nathania (Anastasia H) 20 May 2022, 10:23

Minunat!🤗