Aproape 2 ani s-au implinit de cand am descoperit regimul low-carb sau "lchf"(varianta ceva mai restrictiva se numeste "keto"). Nu vreau sa numar kilogramele pierdute, desi sunt suficient de multe, cel mai important este ca reusesc sa ma mentin, fara sa-mi traumatizez prea mult poftele mele de gurmanda incurabila. Recunosc ca nu tin continuu acest regim, sunt prea pofticioasa...dar revin usor in ritmul regimului low-carb si iarasi sunt bine.
Cel mai "dureros" este sa renunt la tot ce inseamna paine si fainoase, dar si pentru asta se gasesc solutii delicioase in regimul keto. Anume aceasta paine keto la tigaie este una din preferintele mele principale si este foarte asemanatoare cu turtele clasice din cascaval sau telemea.
O perioada foarte mare am gatit painea keto cu in, dar a inceput putin sa ma deranjeze mirosul de in si cautam o varianta cu gust si aroma neutra. Aceasta paine keto am descoperit-o pe blogul Nataliei - retetelchf.ro, adevarata sursa de inspiratie si motivatie, apropo. In timp, am modificat putin reteta dupa gustul meu si nu pun seminte in aluat, desi acest lucru este dupa gustul fiecaruia.
Desi am experimentat cu diferite fainuri low-carb si de seminte in aceasta reteta, totusi varianta cu faina de migdale este cea mai apropiata de gustul clasic al turtelor la tigaie, v-o recomand cu incredere.
Puteti adauga aici seminte, masline, bucatele de telemea, legume preferate, oricum vor fi delicioase!