Porumbei din aluat de paine

Porumbei din aluat de paine

Vreau sa va sugerez cu aceasta reteta inca o activitate minunata pe care o puteti face impreuna cu copiii, asa veti avea dublu avantaj - copii fericiti si rezultat delicios de mancat impreuna. Fetele mele au fost foarte incantate de acesti porumbei din aluat dospit, chiar si dupa ce au modelat 15 bucati, erau tare dezamagite ca s-a terminat aluatul. Acum dau tarcoale la tava cu porumbei fierbinti si abia asteapta sa guste din ei!

Pentru mine porumbeii din aluat de paine sunt cu amintiri - cand eram copil, anume asa ma invata pe mine bunica sa modelez aluatul - incepusem cu porumbei, apoi am avansat usor la colaci, paine si placinte de casa... Si era activitatea preferata mai ales de Craciun, cand pregateam la cuptor Colacii.

Ingrediente

Aluat de paine
500 g
oricare aluat de paine sau cozonac preferati, aveti mai jos sugestiile mele in primul pas
Piper negru(boabe)
2 lingurite

Pasi de urmat

1

Mai intai pregatiti aluatul pentru porumbei, eu v-as recomanda 2 variante:

- cel de paine simplu, de la reteta de Colaci;

- aluatul dulce, de la Cornurile cu gem.

Cu ambele variante trebuie sa aveti grija - aluatul sa fie cat mai ferm si sa nu se lipeasca de maini, deci mai adaugati faina in plus la nevoie.

2

Dupa ce a crescut bine si este gata, il taiati in bucati uniforme cam cat un pumn.

3

Fiecare bucata se intinde in snururi subtiri, cam de 1.5cm in diametru.

Aici puteti implica deja copii, le va placea foarte mult procesul.

4

Din fiecare snur se leaga un nod simplu, s-ar putea sa nu va iasa din prima, dar dupa 2-3 porumbei veti prinde ideea.

Copiii imediat s-au prins, deci se poate...

5

Observati ca vom avea un capat de snur jos - codita, si unul sus - capul.

6

Cu degetele usor aplatizati codita si o taiati in 3 "pene" cu un cutit.

7

Tot folosind cutitul faceti 2 gauri pe cap, unde vor fi ochii.

8

Puneti acolo 2 boabe de piper negru, apasati bine sa se lipeasca.

9

Copiii mi-au sugerat sa le facem si un cioc, deci strangeti bine si formati ciocul intre ochi.

10

Astfel formati porumbei din tot aluatul si-i aranjati in tava de cuptor.

Lasati sa se odihneasca 10-15 minute, timp in care puneti cuptorul la preincalzit la 200 de grade.

11

Puneti in cuptor si lasati pana se rumenesc frumos.

Apoi imediat ce se racoresc savurati cu orice va place - simplu ca paine, sau cu unt si gem/miere ca desert, etc.

Si da, nu uitati sa scoateti boabele de piper inainte :))

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 bucati
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !