Ingrediente
●
Aluat de paine
500 g
oricare aluat de paine sau cozonac preferati, aveti mai jos sugestiile mele in primul pas
●
Piper negru(boabe)
2 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Mai intai pregatiti aluatul pentru porumbei, eu v-as recomanda 2 variante:
- cel de paine simplu, de la reteta de Colaci;
- aluatul dulce, de la Cornurile cu gem.
Cu ambele variante trebuie sa aveti grija - aluatul sa fie cat mai ferm si sa nu se lipeasca de maini, deci mai adaugati faina in plus la nevoie.
Pas 2
Dupa ce a crescut bine si este gata, il taiati in bucati uniforme cam cat un pumn.
Pas 3
Fiecare bucata se intinde in snururi subtiri, cam de 1.5cm in diametru.
Aici puteti implica deja copii, le va placea foarte mult procesul.
Pas 4
Din fiecare snur se leaga un nod simplu, s-ar putea sa nu va iasa din prima, dar dupa 2-3 porumbei veti prinde ideea.
Copiii imediat s-au prins, deci se poate...
Pas 5
Observati ca vom avea un capat de snur jos - codita, si unul sus - capul.
Pas 6
Cu degetele usor aplatizati codita si o taiati in 3 "pene" cu un cutit.
Pas 7
Tot folosind cutitul faceti 2 gauri pe cap, unde vor fi ochii.
Pas 8
Puneti acolo 2 boabe de piper negru, apasati bine sa se lipeasca.
Pas 9
Copiii mi-au sugerat sa le facem si un cioc, deci strangeti bine si formati ciocul intre ochi.
Pas 10
Astfel formati porumbei din tot aluatul si-i aranjati in tava de cuptor.
Lasati sa se odihneasca 10-15 minute, timp in care puneti cuptorul la preincalzit la 200 de grade.
Pas 11
Puneti in cuptor si lasati pana se rumenesc frumos.
Apoi imediat ce se racoresc savurati cu orice va place - simplu ca paine, sau cu unt si gem/miere ca desert, etc.
Si da, nu uitati sa scoateti boabele de piper inainte :))
Pofta Buna!
Cantitate:
10 buc
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: