Paine Tupperware

Paine Tupperware

Tot planificam mai demult sa postez aceasta reteta de paine, foarte buna, rapida si simpla. Am facut pozele pe pasi la prezentarea Tupperware din luna septembrie, si am ramas impresionata de toate ustensilele - Bolul mixer (doar se agita ingredientele in el si pastreaza perfect temperatura, cand este gata aluatul sare capacul), tava de silicon bineinteles este fara comentarii - v-o recomand cu incredere. Painea s-a pregatit la inceputul prezentarii si in 1 h cu tot cu timpul de coacere a fost gata - a fost atat de buna, calda, pufoasa......

Si apropo, pentru cine este curios vreau sa va anunt ca in perioada 3-7 noiembrie, orele: 10 - 19 este un stand Tupperware la o expozitie amplasata intr-un cort vizavi de Piata 1 Mai, cu ofertele pentru sarbatori, reduceri si cadourile pentru recrutare.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
500 g
Apa
350 ml
apa trebuie sa fie calda
Drojdie proaspata
25 g
Ulei de floarea soarelui
1 lingurite
Zahar
0.5 lingurite
Sare
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Se dizolva drojdia in apa calduta.

2

Faina se aeriseste cu o spatula.

3

Apoi se adauga in faina sarea, zaharul si uleiul.

4

Si maiaua de drojdie.

5

Se pune bine capacul si cu miscari ferme se agita bolul pana se aude ca s-a format bila de aluat. Acesta este tot procesul de framantare....:)

6

Bolul se lasa pana sare capacul, nu am cronometrat dar a fost repede.

7

Se toarna aluatul, va ajutati cu o spatula, intr-o tava de silicon.

8

Se presara cu susan.

9

Aici aveti painea in tava rotunda si presarata cu mac.

10

Painea se pune la cuptor preincalzit la 230 grade - 20-30 de min pana se rumeneste bine.

11

Rasturnati painea pe un fund si acoperiti 15 min cu un prosop. Perfect ar fi sa o lasati sa se raceasca complet, dar daca nu aveti timp este foarte buna si asa.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (1 paine medie)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 30

AMV
Adriana (AMV) 12 mar 2012, 00:20

Am facut-o si eu azi. Am impresionat asistenta. Cred insa ca imi trebuie un termometru pt cuptor, nu stiu fiecare treapta ce temperatura ridica.

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 29 ian 2012, 21:51

Sincer va impartasesc ca intr-o seara cand ne-a vizitat Elena de la Tupperware pentru un party, fetelor, daca ne-ati fi vazut cum mancam painea asta calda (chiar daca s-a ars ca am un cuptor total nestiutor si incepator) si cu maioneza, de parca eram la cel mai mare ospat din lume! E clar, vreau sa fac painea asta macat o data la doua zile, nu mai vreau paine din comert cu euri si nebunii, iar faptul ca nu bagi nici mainile in aluat folosind lolul acela destept, este mai mult decat isi poate dori o gospodina moderna. Extraordinar!

Poza mea pentru reteta:
Kamessytta
Kamessytta 04 feb 2011, 20:10

Ba masina de paine este minunata.Eu o am nu de mult dar deja nu ma mai satur sa o folosesc.Cateodata fac si zilnic in functie de meniul zilei ca daca am paste sau pizza nu mai fac paine.O poti programa seara inainte sa te culci si ea incepe noaptea sa lucreze si dimineata cand te trezesti ai paine proaspata.Si nu are doar program de 3 ore.Are si program rapid si ultrarapid.Sau cu programul 12"paine de casa" poti tu sa o setezi cat sa framante si cat sa coaca.Ca sa iti iasa painea buna treuie sa respecti retetele si sa respecti ordinea in care le pui in masina.Nu va mai spun ce cozonaci ies deci cine doreste sa-si cumpere cu incredere.Si mai e ceva, de cand mananc paine de casa nu ma mai ingras pantru ca de fapt painea nu ingrasa ci aditivii bagati in painea din comert( daca cititi pe etichete ce baga picati ).

Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 10 nov 2010, 15:32

Bocsa, avem masina de paine si ceea ce nu ti-au spus ceilalti "lalenari" este ca:

1. procesul fabricarii painii este foarte simplu (pui ingredientele si scoti painea calda) dar dureaza in jur de 3 ore.

2. sa prepari o paine mare iti trebuie neaparat o masina care face paine XXL, painea de 750 gr se termina imediat.

Eu o folosesc cam o data pe luna - cand nu am timp de framantat si pazit cuptorul, dar si pentru cozonac (defapt un cozonac dietetic foarte bun).

bocsa
gabriela (bocsa) 09 nov 2010, 20:09

Dar daca pui aluatul intr-un lighenus cu un prosop deasupra, sa creasca aluatul, nu merge.Ce rost are bolul sau oala cu capac?

radulescusofia
radulescusofia 08 nov 2010, 14:39

Da am incercat-o,a iesit ca la carte, nemaipomenita. Am folosit o oala cu capac pe care o mai intrebuintez  si la ciorba ,are aproximativ 3000 ml . Incercati-o si voi cu  incredere, veti reusi cu brio.            SUCCES!

Ellena
Elena (Ellena) 05 nov 2010, 19:05

arata f.bine painea ta,cred ca e si buna,intotdeauna mia placut painea de casa si cea facuta la cuptorul cu lemne!

Nota mea pentru reteta:
Galia
Galia 05 nov 2010, 16:18

Surprinzator ca nu te-a inspirat, probabil nu cunosti ce inseamna sa coci paine cu mainile pana la coate in aluat...ei lasa, mai sunt in jur de 300 de retete pe aici, poate mai gasesti ceva sa te inspire In plus...e atat de usor sa cumperi paine de la magazin

Nota mea pentru reteta:
larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 05 nov 2010, 15:39

inca  paine cu mac si susuan nu am mai mancat dar sigur nu e rea  dar vreau sa intreb ca in  bolul  acela se framanta numai prin miscari si atata dupa cum citesc e super fain

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 05 nov 2010, 11:50

nu este cam moale aluatul, asa mi se pare!

oricum, arata foarte bine! si in plus ne scuteste de bagat mana in aluat si framantat, procedeu de care ma cam feresc!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile