Ingrediente
●
Aluat foietaj(frantuzesc)
500 g
O foaie de aluat de foietaj din comert
●
Gem de casa
100 g
orice gem preferat, doar sa aveti grija sa fie mai gros, sau il amestecati cu nuci pisate sa nu curga
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Asa arata Croiassant Party-ul pe partea cu 16 cornulete.
Pas 2
Se pune foaia de aluat pe masa, pe o folie de plastic sau alumniu si peste ea forma de taiat cornurile.
Pas 3
Intoarceti cu ambele maini toata constructia in asa fel ca aluatul sa fie deasupra formei, sa acopere perfect toata suprafata.
Pas 4
Cu un facalet usor presati si intindeti foaia ca sa se taie triungiurile pt cornuri.
Pas 5
Marginile care sunt in plus se scot.
Pas 6
Cam asa arata aluatul gata de preparat cornulete.
Pas 7
Puneti cate 1 lingurita de gem pe fiecare margine de triunghi si rulati cornuletele.
Pas 8
Le puneti pe o tava asternuta cu hartie de copt si dati la cuptor la 200 grade pana se rumenesc frumos.
Pas 9
Le lasati putin sa se racoreasca si le serviti cu mare placere. Sunt delicioase si frumoase.
Imi place ca toate sunt de aceeasi dimensiune si se fac repede. Bineinteles ca se pot prepara si simplu fara forma de taiat, fiind un desert foarte simplu, si rapid, si de post.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(16 cornuri)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)