Ingrediente
●
Aluat foietaj(frantuzesc)
500 g
O foaie de aluat de foietaj din comerț
●
Gem de casa
100 g
orice gem preferat, doar să aveți grijă să fie mai gros, sau îl amestecați cu nuci pisate să nu curgă
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Așa arată Croiassant Party-ul pe partea cu 16 cornulețe.
Pas 2
Se pune foaia de aluat pe masă, pe o folie de plastic sau aluminiu și peste ea forma de tăiat cornurile.
Pas 3
Întoarceți cu ambele mâini toată construcția în așa fel ca aluatul să fie deasupra formei, să acopere perfect toată suprafața.
Pas 4
Cu un făcăleț ușor presați și întindeți foaia ca să se taie triunghiurile pentru cornuri.
Pas 5
Marginile care sunt în plus se scot.
Pas 6
Cam așa arată aluatul gata de preparat cornulețe.
Pas 7
Puneți câte 1 linguriță de gem pe fiecare margine de triunghi și rulați cornulețele.
Pas 8
Le puneți pe o tavă așternută cu hârtie de copt și dați la cuptor la 200 grade până se rumenesc frumos.
Pas 9
Le lăsați puțin să se răcorească și le serviți cu mare plăcere. Sunt delicioase și frumoase.
Îmi place că toate sunt de aceeași dimensiune și se fac repede. Bineînțeles că se pot prepara și simplu fără forma de tăiat, fiind un desert foarte simplu, rapid și de post.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(16 cornuri)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)