Prăjitură aromată cu mere și banane (de post)
Dacă am menționat cuvântul "aromată" chiar în titlul rețetei să știți că așa și este - prăjitura este ca o mică bombă cu aromă de banane (merele se simt mai puțin din cauza aromei mai intense de banane).
Este moale, fragedă, pufoasă, aromată, vegetariană (de post), adică fără colesterol - deci perfectă și chiar vă recomand s-o încercați, pe lângă multe alte rețete de post asta chiar este deosebit de bună.
După preferințe puteți să-i mai adăugați în compoziție nuci, stafide, etc.
Ingrediente
●
Banane
3 buc
sau 2 banane mai mari
●
Făină de ovăz
60 g
sau fulgi de ovăz măcinați în râșnița de cafea
●
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
●
Esență de vanilie
1 buc
după preferințe puteți adăuga scorțișoară, nuci, stafide
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Merele și bananele se curăță de coajă și se mărunțesc bine într-un blender sau robot.
Dacă nu aveți blender merele le dați prin răzătoarea măruntă, bananele le pisați.
Pas 2
Într-un bol amestecați zahărul cu făina de grâu, de ovăz și grișul.
Pas 3
Adăugați pasta de mere și banane, uleiul, amestecați cu un tel să nu fie cocoloașe.
Pas 4
Adăugați bicarbonatul de sodiu (nestic), vanilia, scorțișoara și orice mai vreți voi, amestecați bine.
Pas 5
Turnați aluatul într-o tavă de cuptor (a mea a fost rotundă de 28 cm), așternută cu hârtie de copt.
Am avut tavă de silicon și nu am așternut nimic.
Pas 6
O coaceți la cuptor preîncălzit la 200 grade timp de 40 minute, să treacă testul scobitorii.
Nu va crește spectaculos, nu vă faceți griji, așa și trebuie. Lăsați să se răcorească bine în tavă.
Pas 7
După care o porționați cum vă place.
Pas 8
Eu am tăiat bucățele mai mici și le-am aranjat pe un platou.
Pas 9
Opțional puteți s-o pudrați și cu zahăr.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10-12 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)