Prăjitură aromată cu mere și banane (de post)

Prăjitură aromată cu mere și banane (de post)

Dacă am menționat cuvântul "aromată" chiar în titlul rețetei să știți că așa și este - prăjitura este ca o mică bombă cu aromă de banane (merele se simt mai puțin din cauza aromei mai intense de banane).

Este moale, fragedă, pufoasă, aromată, vegetariană (de post), adică fără colesterol - deci perfectă și chiar vă recomand s-o încercați, pe lângă multe alte rețete de post asta chiar este deosebit de bună.

După preferințe puteți să-i mai adăugați în compoziție nuci, stafide, etc.

Ingrediente

Banane
3 buc
sau 2 banane mai mari
Mere
3 buc
Făină albă
100 g
Zahăr
120 g
Griș de grâu
160 g
Făină de ovăz
60 g
sau fulgi de ovăz măcinați în râșnița de cafea
Ulei fără miros
125 ml
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
Esență de vanilie
1 buc
după preferințe puteți adăuga scorțișoară, nuci, stafide

Pași de urmat

Pas 1

Merele și bananele se curăță de coajă și se mărunțesc bine într-un blender sau robot.

Dacă nu aveți blender merele le dați prin răzătoarea măruntă, bananele le pisați.

Prăjitură aromată cu mere și banane (de post) - Pas 1
Pas 2

Într-un bol amestecați zahărul cu făina de grâu, de ovăz și grișul.

Prăjitură aromată cu mere și banane (de post) - Pas 2
Pas 3

Adăugați pasta de mere și banane, uleiul, amestecați cu un tel să nu fie cocoloașe.

Prăjitură aromată cu mere și banane (de post) - Pas 3
Pas 4

Adăugați bicarbonatul de sodiu (nestic), vanilia, scorțișoara și orice mai vreți voi, amestecați bine.

Prăjitură aromată cu mere și banane (de post) - Pas 4
Pas 5

Turnați aluatul într-o tavă de cuptor (a mea a fost rotundă de 28 cm), așternută cu hârtie de copt.

Am avut tavă de silicon și nu am așternut nimic.

Prăjitură aromată cu mere și banane (de post) - Pas 5
Pas 6

O coaceți la cuptor preîncălzit la 200 grade timp de 40 minute, să treacă testul scobitorii.

Nu va crește spectaculos, nu vă faceți griji, așa și trebuie. Lăsați să se răcorească bine în tavă.

Prăjitură aromată cu mere și banane (de post) - Pas 6
Pas 7

După care o porționați cum vă place.

Prăjitură aromată cu mere și banane (de post) - Pas 7
Pas 8

Eu am tăiat bucățele mai mici și le-am aranjat pe un platou.

Prăjitură aromată cu mere și banane (de post) - Pas 8
Pas 9

Opțional puteți s-o pudrați și cu zahăr.

Poftă Bună!

Prăjitură aromată cu mere și banane (de post) - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10-12 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)
Sursă: 1veg.ru

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

TeodoraCandrea
TeodoraCandrea 05 Dec 2013, 16:33

buna!faina de ovaz este obligatorie::))nu se poate inlocui cu cea alba?

lena
Elena (lena) TeodoraCandrea 05 Dec 2013, 16:35

Este in loc de oua, cred ca merge si fara ea, s-ar putea doar prajitura sa fie mai sfaramicioasa.

TeodoraCandrea
TeodoraCandrea 05 Dec 2013, 16:38

am inteles,multumesc!imi lipseste din casa,de asta a intrebat!

daca imi iese,anunt!seara frumoasa!

TeodoraCandrea
TeodoraCandrea 05 Dec 2013, 20:09

a iesit,si-nca delicioasa!as face o poza,dar nu mai am la ce!::)))

multumesc pt reteta!:*sunteti,dintre toti bucatarii iscusiti de pe net,de departe,favorita mea!

lena
Elena (lena) 05 Dec 2013, 20:19

Multumesc Teodora! Ma bucur mult si sa aveti pofta buna!

Lubita
Lubita Iancu (Lubita) 06 Dec 2013, 19:48

Eu am facut o prajitura doar cu banane si a fost senzationala;voi incerca si varianta cu mere si banane,cred ca este delicioasa!!

Multumesc Lena si SARBATORI FRUMOASE!!!

valivida
valivida 09 Dec 2013, 03:02

Multumesc ! pentru aceasta gaselnita. Pe mine chiar ``m-ai`` prins cu aceasta prajitura.Am mai adaugat si niste merisoare uscate. Pentru mine prajitura se `compara` cu blatul de la Medovik. Multumesc Lena inca o data si iti doresc sa ai parte de cat mai mult timp pentru ce-ti este aproape de suflet !!! 

valivida
valivida 09 Dec 2013, 03:03

Sorry, am uitat de nota !!!

Nota mea pentru rețetă:
dana68
dana68 15 Dec 2013, 07:35

bun gasit tuturor! am reusit sa-mi fac si eu cont la voi,ca de citit va citesc de mult timp......mai cochetez si eu cu bucataria si cand ma incurc pe undeva.......fug repete la....LALENA.ro!  

va multumesc ca existati!! invatam impreuna!
dar ce voiam sa spun.....am fa cut si eu prajiturica asta si este fff interesanta! pufoasa si gustooasa.....
 
 
 
dana68
dana68 15 Dec 2013, 07:37

asta e un tort fluture facut sapt trecuta.....simplu si bun!

Poza mea pentru rețetă:
dana68
dana68 15 Dec 2013, 07:38

...un cataif........

Poza mea pentru rețetă:
dana68
dana68 15 Dec 2013, 07:39

..o pizza..........sotul meu zice ca fac cea mai buna pizza.........o fi subiectiv?!..........

Poza mea pentru rețetă:
Ekaterinka
Ekaterinka 02 Mar 2017, 10:40

exceptional de buna!dupa multe ghinioane in prepararea prajiturilor de post (placinta cu dovleac,tarta cu gem)in sfarsit aceasta prajitura mi a iesit bestiala

Nota mea pentru rețetă:
Ekaterinka
Ekaterinka 03 Mar 2017, 10:49

deci prajitura asta a devenit preferata mea!am facut-o si ieri si azi si nu ma mai satur :))

lena
Elena (lena) Ekaterinka 03 Mar 2017, 10:58

Ma bucur mult, pofta mare! :)