Prajitura cu mere la tigaie

Prajitura cu mere la tigaie

Mi se par geniale aceste retete de prajituri la tigaie, am testat in ultima perioada si prajitura cu mere, inevitabil dupa succesul prajiturii marmorate, ambele sunt minunate, sa vi le notati si folositi cu spor! Bineinteles ca nu mai este acum o problema sa folosesti cuptorul pentru o prajitura clasica, dar daca aveti in el niste mancare pentru pranz/cina si brusc v-a venit pofta si de o prajitura cu mere? La mine solutia este acum aceasta prajitura cu mere la tigaie, se gateste foarte simplu, este rapida, pufoasa si gustoasa.

Bineinteles ca nu este o super prajitura capodopera, doar un pandispan simplu si pufos cu mere, dar va asigur ca se va manca si savura cu mare pofta. Daca il ornati si cu niste frisca/smantana/crema deasupra, usor se transforma intr-un tort rapid!

Puteti gati prajitura in tigaie de orice marime - dar sa aveti in vedere ca in tigaia de 24-26cm va fi ceva mai inalta si cea de 28cm, mai joasa. Minunat si trick-ul cu hartia de copt pentru a intoarce prajitura, sa-l luati aminte chiar si la vreo omleta...

Ingrediente

Mere
1 buc
Oua
2 buc
Zahar
130 g
Ulei
60 ml
Lapte
140 ml
Faina alba
200 g
Praf de copt
1 lingurite
Sare
0.5 lingurite
Esenta de vanilie
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Marul se taie in jumatate si se curata de cotor.

O jumatate taiati felii subtiri, iar cealalta cubulete mici.

2

Ungeti tigaia(neincalzita) cu putin unt sau ulei si presarati peste ea 1 lingura de zahar.

Usor o scuturati sa se distribuie uniform zaharul.

Am folosit tigaia medie de 24cm in diametru, ar merge bine si in una de 26cm aceste cantitati.

3

Aranjati frumos la baza tigaii feliile de mere.

4

Acum, intr-un bol amestecati bine cu un tel cele 2 oua, zaharul, sarea si esenta de vanilie.

5

Adaugati cate putin uleiul si amestecati.

6

Apoi laptele.

7

Puneti si faina cu praful de copt, amestecati bine sa nu fie cocoloase.

8

La final adaugati merele, taiate cubulete, in aluat si iarasi amestecati.

9

Turnati acesta in tigaia cu mere pregatita anterior.

10

Acoperiti cu capac si puneti pe aragaz la foc mic pentru 25-30 de minute.

11

Dupa acest timp veti observa ca bordura usor se rumeneste iar aluatul de deasupra nu mai este lipicios. E timpul s-o intoarcem.

12

Pentru asta acoperiti tigaia cu o bucata de hartie de copt, apoi cu o farfurie.

13

Cu atentie o intoarceti si luati tigaia la o parte.

14

Acum luati prajitura cu tot cu hartie si o mutati inapoi in tigaie pentru inca 5 minute la foc mic.

Dupa acest timp inchideti aragazul si lasati sa se raceasca direct in tigaie sau o scoateti pe farfurie/platou.

15

Portionati si serviti cu mare pofta, este la fel de buna calda sau rece.

16

Aici sunt aceleasi ingrediente, dar am facut prajitura in tigaie de 28cm, este perfect de inalta, ar merge cateva felii de mere in plus la baza si mi se pare ca este varianta cea mai buna.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 500 grame (8-10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:

Comentarii

dir
dir 08 oct 2019, 15:48

Salut Lena! Dupa ce ai intors prajitura, cu hartie cu tot, nu ai mai pus capacul la tigaie? In poza nu se vede si cred ca conteaza. Nu spun ca o fac acum, dar mi se pare de retinut. Multumesc!

  

lena
Elena (lena) dir 08 oct 2019, 15:59

Nu am mai pus capacul dupa ce am intors-o😉

GinaPardi607
Gina Pardi (GinaPardi607) 09 oct 2019, 23:05

Salut Lena!

Am facut prajitura, am respectat cantitatile si fazele, dar mi-a iesit ceva cleios, numai merele erau bune...ah, uitasem, eu am presarat putin praf scortisara, oare asta a fost problema? Multumesc mult pt raspuns! Atasez poza cu partile cleioase, ca merele le-am mancat

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Gina Pardi (GinaPardi607) 10 oct 2019, 09:20

Ati pus cumva mai multe mere decat 1 din reteta?

Am avut si eu la inceput o tura care mi-a iesit asa, atunci am pus 1 mar in aluat si inca unul la baza, au lasat zeama in coca.