Prajitura cu mere la tigaie
Mi se par geniale aceste retete de prajituri la tigaie, am testat in ultima perioada si prajitura cu mere, inevitabil dupa succesul prajiturii marmorate, ambele sunt minunate, sa vi le notati si folositi cu spor! Bineinteles ca nu mai este acum o problema sa folosesti cuptorul pentru o prajitura clasica, dar daca aveti in el niste mancare pentru pranz/cina si brusc v-a venit pofta si de o prajitura cu mere? La mine solutia este acum aceasta prajitura cu mere la tigaie, se gateste foarte simplu, este rapida, pufoasa si gustoasa.
Bineinteles ca nu este o super prajitura capodopera, doar un pandispan simplu si pufos cu mere, dar va asigur ca se va manca si savura cu mare pofta. Daca il ornati si cu niste frisca/smantana/crema deasupra, usor se transforma intr-un tort rapid!
Puteti gati prajitura in tigaie de orice marime - dar sa aveti in vedere ca in tigaia de 24-26cm va fi ceva mai inalta si cea de 28cm, mai joasa. Minunat si trick-ul cu hartia de copt pentru a intoarce prajitura, sa-l luati aminte chiar si la vreo omleta...
Ingrediente
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Marul se taie in jumatate si se curata de cotor.
O jumatate taiati felii subtiri, iar cealalta cubulete mici.
Pas 2
Ungeti tigaia(neincalzita) cu putin unt sau ulei si presarati peste ea 1 lingura de zahar.
Usor o scuturati sa se distribuie uniform zaharul.
Am folosit tigaia medie de 24cm in diametru, ar merge bine si in una de 26cm aceste cantitati.
Pas 3
Aranjati frumos la baza tigaii feliile de mere.
Pas 4
Acum, intr-un bol amestecati bine cu un tel cele 2 oua, zaharul, sarea si esenta de vanilie.
Pas 5
Adaugati cate putin uleiul si amestecati.
Pas 7
Puneti si faina cu praful de copt, amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Pas 8
La final adaugati merele, taiate cubulete, in aluat si iarasi amestecati.
Pas 9
Turnati acesta in tigaia cu mere pregatita anterior.
Pas 10
Acoperiti cu capac si puneti pe aragaz la foc mic pentru 25-30 de minute.
Pas 11
Dupa acest timp veti observa ca bordura usor se rumeneste iar aluatul de deasupra nu mai este lipicios. E timpul s-o intoarcem.
Pas 12
Pentru asta acoperiti tigaia cu o bucata de hartie de copt, apoi cu o farfurie.
Pas 13
Cu atentie o intoarceti si luati tigaia la o parte.
Pas 14
Acum luati prajitura cu tot cu hartie si o mutati inapoi in tigaie pentru inca 5 minute la foc mic.
Dupa acest timp inchideti aragazul si lasati sa se raceasca direct in tigaie sau o scoateti pe farfurie/platou.
Pas 15
Portionati si serviti cu mare pofta, este la fel de buna calda sau rece.
Pas 16
Aici sunt aceleasi ingrediente, dar am facut prajitura in tigaie de 28cm, este perfect de inalta, ar merge cateva felii de mere in plus la baza si mi se pare ca este varianta cea mai buna.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(8-10 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)