Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Demult planificam sa incerc un chec cu lamaie, acum imi pare rau ca n-am facut-o mai devreme. O reteta atat de simpla, ingredientele sunt la indemana si checul iese absolut minunat. Are aroma si gust acrisor de lamaie, structura poroasa si matasoasa, usor umed - una din cele mai reusite combinatii pe care am gustat-o vreodata.

Incercati neaparat, este un chec de nota 20, un mare plus este ca in compozitie sunt doar 3 linguri de ulei, deci nu este gras deloc.

Optional puteti sa faceti glazura din suc de lamaie si zahar pudra(va explic la ultimul pas) - eu am ornat doar cu zahar pudra.

Ingrediente

Lamaie
2 buc
Oua
4 buc
Zahar
190 g
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Sare
0.25 lingurite
sau un varf de cutit
Praf de copt
10 g
adica 1 plic
Apa
3 linguri
Faina alba calitate superioara
200 g

Pasi de urmat

1

Radeti(prin razatoarea mica) coaja de la cele 2 lamai si le stoarceti de suc.

2

Separati albusurile de galbenusuri in 2 boluri.

Albusurile se bat spuma tare cu mixerul.

3

Galbenusurile se bat putin cu zahar, apoi adaugati uleiul, coaja de lamaie si sarea - amestecati inca putin cu mixerul.

4

Zeama de la cele 2 lamai se amesteca cu praful de copt si se adauga peste compozitia de galbenusuri, mixati usor.

5

Acum se adauga apa si faina, mixati bine sa nu fie cocoloase.

6

Adaugati albusurile batute spuma dinainte si amestecati atent si incet cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

7

Turnati compozitia intr-o tava de chec asternuta cu hartie de copt.

8

Se coace timp de 45 de minute la cuptor preincalzit la 180 grade.

Faceti testul scobitorii, daca trebuie mai lasati inca putin la cuptor.

9

Lasati sa se raceasca complet, apoi ornati cu zahar pudra sau glazura de lamaie(amestecati sucul de lamaie cu zahar pudra pana iese compozitie alba, dar suficient de lichida s-o puteti turna peste chec).

10

Aici am reusit sa-i prind culoarea mai reala, aparatul foto nicicum nu-mi arata galbenul frumos si natural al chechului.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (11 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 38

GlobaIlinca975
Globa Ilinca (GlobaIlinca975) 24 May 2019, 19:22

😘

Poza mea pentru reteta:
GlobaIlinca975
Globa Ilinca (GlobaIlinca975) 24 May 2019, 19:20

Multumim din suflet,suflet cu har divin🌸💌🌸

Nota mea pentru reteta:
Miruna T.
Miruna (Miruna T.) 02 Feb 2019, 14:47

Superb checulet 😊 Azi l-am incercat prima data si a iesit minunat! Multumesc de fiecare data, Lena, pentru retetele tale delicioase🌷🌷🌷

Poza mea pentru reteta:
Otilia83
Otilia83 14 Mar 2017, 22:50

Foarte buna reteta! Un deliciu ,recomand glazura de lămâie pentru ca îi aduce un plus de savoare!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
IrinaSerniclay
Irina (IrinaSerniclay) 06 Nov 2014, 23:40

Eu am facut chec-ul tau pe post de tort pentru ziua sotului meu. Pe deasupra am pus mascarpone alb si roz si fructe de padure. A iesit o nebunie!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
amiscumpica
amiscumpica 27 Sep 2014, 20:03

superb a iesittt

Poza mea pentru reteta:
Dana M.
Dana M. 18 May 2014, 20:40

Fac deseori acest chec cu lamaie pt ca este foarte usor, racoros si aerat. Astazi la.m facut pt ziua bunicului meu si a mers perfect cu fructele de sezon. Multumesc pt ideile simple si delicioase. Presupun ca lamaia il face asa deosebit!!! Este prea bun!!!!!

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 11 May 2014, 20:10

Buna. Nu-ti vine sa crezi ca din asa ingrediente putine, si simplu de facut poate iesi asa ceva bun, aromat, pufos si...frumos. Multumesc .Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ileana.l
ileana (ileana.l) 11 May 2014, 16:36

Foarte gustos si aromat..multumesc Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 07 May 2014, 14:29

Desi iubesc la nebunie lamaia, in privinta prajiturilor cu lamaie am fost dintotdeauna sceptica. Asa ca asta a fost prima data cand am ''riscat'' sa fac asa o prajitura si ... ce sa zic - rezultatul m-a surprins foarte placut: checul asta este neobisnuit de pufos iar gustul si aroma nemaipomenite. Merci Lena! 

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile