Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Demult planificam sa incerc un chec cu lamaie, acum imi pare rau ca n-am facut-o mai devreme. O reteta atat de simpla, ingredientele sunt la indemana si checul iese absolut minunat. Are aroma si gust acrisor de lamaie, structura poroasa si matasoasa, usor umed - una din cele mai reusite combinatii pe care am gustat-o vreodata.

Incercati neaparat, este un chec de nota 20, un mare plus este ca in compozitie sunt doar 3 linguri de ulei, deci nu este gras deloc.

Optional puteti sa faceti glazura din suc de lamaie si zahar pudra(va explic la ultimul pas) - eu am ornat doar cu zahar pudra.

Ingrediente

Lamaie
2 buc
Oua
4 buc
Zahar
190 g
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Sare
0.25 lingurite
sau un varf de cutit
Praf de copt
10 g
adica 1 plic
Apa
3 linguri
Faina alba calitate superioara
200 g

Pasi de urmat

1

Radeti(prin razatoarea mica) coaja de la cele 2 lamai si le stoarceti de suc.

2

Separati albusurile de galbenusuri in 2 boluri.

Albusurile se bat spuma tare cu mixerul.

3

Galbenusurile se bat putin cu zahar, apoi adaugati uleiul, coaja de lamaie si sarea - amestecati inca putin cu mixerul.

4

Zeama de la cele 2 lamai se amesteca cu praful de copt si se adauga peste compozitia de galbenusuri, mixati usor.

5

Acum se adauga apa si faina, mixati bine sa nu fie cocoloase.

6

Adaugati albusurile batute spuma dinainte si amestecati atent si incet cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

7

Turnati compozitia intr-o tava de chec asternuta cu hartie de copt.

8

Se coace timp de 45 de minute la cuptor preincalzit la 180 grade.

Faceti testul scobitorii, daca trebuie mai lasati inca putin la cuptor.

9

Lasati sa se raceasca complet, apoi ornati cu zahar pudra sau glazura de lamaie(amestecati sucul de lamaie cu zahar pudra pana iese compozitie alba, dar suficient de lichida s-o puteti turna peste chec).

10

Aici am reusit sa-i prind culoarea mai reala, aparatul foto nicicum nu-mi arata galbenul frumos si natural al chechului.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (10 voturi)
Colectii: Chec-uri, Dulciuri

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 36

Miruna T.
Miruna (Miruna T.) 02 feb 2019, 14:47

Superb checulet 😊 Azi l-am incercat prima data si a iesit minunat! Multumesc de fiecare data, Lena, pentru retetele tale delicioase🌷🌷🌷

Poza mea pentru reteta:
IleanaAlbert153
Ileana Albert (IleanaAlbert153) 27 ian 2018, 16:51

A ieșit de nota zece. Cuptor 170...l-am făcut deja de mai multe ori 😊😊

Otilia83
Otilia83 14 mar 2017, 22:50

Foarte buna reteta! Un deliciu ,recomand glazura de lămâie pentru ca îi aduce un plus de savoare!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Flori Meier
Flori Meier 30 apr 2015, 23:10

 Multumesc pt reteta!! Un chec minunat!

Poza mea pentru reteta:
IrinaSerniclay
Irina (IrinaSerniclay) 06 nov 2014, 23:40

Eu am facut chec-ul tau pe post de tort pentru ziua sotului meu. Pe deasupra am pus mascarpone alb si roz si fructe de padure. A iesit o nebunie!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
amiscumpica
amiscumpica 27 sep 2014, 20:03

superb a iesittt

Poza mea pentru reteta:
daniela.budaca
Daniela (daniela.budaca) 13 iun 2014, 17:06

Am ce am eu cu briosele..:) Din aceste ingrediente au iesit niste briose mmmmm....

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 11 mai 2014, 20:10

Buna. Nu-ti vine sa crezi ca din asa ingrediente putine, si simplu de facut poate iesi asa ceva bun, aromat, pufos si...frumos. Multumesc .Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ileana.l
ileana (ileana.l) 11 mai 2014, 16:36

Foarte gustos si aromat..multumesc Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 07 mai 2014, 14:29

Desi iubesc la nebunie lamaia, in privinta prajiturilor cu lamaie am fost dintotdeauna sceptica. Asa ca asta a fost prima data cand am ''riscat'' sa fac asa o prajitura si ... ce sa zic - rezultatul m-a surprins foarte placut: checul asta este neobisnuit de pufos iar gustul si aroma nemaipomenite. Merci Lena! 

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile