Chec cu lamaie
Demult planificam sa incerc un chec cu lamaie, acum imi pare rau ca n-am facut-o mai devreme. O reteta atat de simpla, ingredientele sunt la indemana si checul iese absolut minunat. Are aroma si gust acrisor de lamaie, structura poroasa si matasoasa, usor umed - una din cele mai reusite combinatii pe care am gustat-o vreodata.
Incercati neaparat, este un chec de nota 20, un mare plus este ca in compozitie sunt doar 3 linguri de ulei, deci nu este gras deloc.
Optional puteti sa faceti glazura din suc de lamaie si zahar pudra(va explic la ultimul pas) - eu am ornat doar cu zahar pudra.
Ingrediente
●
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
●
Sare
0.25 lingurite
sau un varf de cutit
●
Praf de copt
10 g
adica 1 plic
●
Faina alba calitate superioara
200 g
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Radeti(prin razatoarea mica) coaja de la cele 2 lamai si le stoarceti de suc.
Pas 2
Separati albusurile de galbenusuri in 2 boluri.
Albusurile se bat spuma tare cu mixerul.
Pas 3
Galbenusurile se bat putin cu zahar, apoi adaugati uleiul, coaja de lamaie si sarea - amestecati inca putin cu mixerul.
Pas 4
Zeama de la cele 2 lamai se amesteca cu praful de copt si se adauga peste compozitia de galbenusuri, mixati usor.
Pas 5
Acum se adauga apa si faina, mixati bine sa nu fie cocoloase.
Pas 6
Adaugati albusurile batute spuma dinainte si amestecati atent si incet cu o spatula, cu miscari de sus in jos.
Pas 7
Turnati compozitia intr-o tava de chec asternuta cu hartie de copt.
Pas 8
Se coace timp de 45 de minute la cuptor preincalzit la 180 grade.
Faceti testul scobitorii, daca trebuie mai lasati inca putin la cuptor.
Pas 9
Lasati sa se raceasca complet, apoi ornati cu zahar pudra sau glazura de lamaie(amestecati sucul de lamaie cu zahar pudra pana iese compozitie alba, dar suficient de lichida s-o puteti turna peste chec).
Pas 10
Aici am reusit sa-i prind culoarea mai reala, aparatul foto nicicum nu-mi arata galbenul frumos si natural al chechului.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (12 voturi)