Plachie de pește la cuptor Reteta VIDEO
După ce am dat drumul la prima rețetă de plachie de pește, cea la tigaie, am primit multe sugestii să încerc și varianta la cuptor. Așa că mult nu am așteptat și am încercat plachia la cuptor, într-adevăr este fantastică - simplă, rapidă, fără prăjeală și deosebit de delicioasă. Am încercat să pun mai puțin ulei decât se sugerează în multe alte rețete de plachie de acest tip și oricum a fost foarte bună. Plachia de crap la tigaie o știu de la bunica, este cumva cu istorie și ține mai mult de sentimente. Dar dacă mă puneți să aleg, aș prefera această plachie de pește la cuptor, se face și mai simplu, dar la gust aș zice că este foarte comparabilă.
De cele mai multe ori prefer rețeta mea rapidă de pește la cuptor când vreau să fac peștele mai dietetic și rapid, acum mai am o rețetă preferată și v-o recomand cu mare drag!
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Peste
1 kg
crap, păstrăv, novac, biban, etc.
●
Rosii cubulete din conserva
400 g
●
Boia ardei dulce
1 lingurita
●
Piper negru macinat
0.5 lingurite
+ alte mirodenii după gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Bineînțeles, primul pas este să pregătiți bine bucățile de pește, adică le curățați, spălați, uscați și porționați după preferințe.
Pas 2
Apoi presărați deasupra 1 linguriță de sare și piper negru măcinat - frecați bine cu mâinile bucățile de pește să fie acoperite uniform cu mirodenii.
Pas 3
Pregătiți și restul ingredientelor pentru rețetă.
Pas 4
Ardeiul, ceapa și usturoiul se taie bucăți medii și se trec într-o tavă adâncă de cuptor.
Pas 5
Turnați peste legume uleiul.
Pas 6
Puneți sare, puțin piper, boia și alte mirodenii după preferințe.
Pas 7
Amestecați bine și puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru 15 minute.
Pas 8
Veți observa deja aici mirosul și culorile frumoase, rețeta merge bine :)
Pas 9
Peste legumele coapte turnați roșiile cubulețe din conservă sau proaspete și vinul alb, amestecați bine.
Pas 10
Puneți bucățile de pește în sosul de legume.
Pas 11
Cu o lingură ungeți bucățile de pește și deasupra cu sosul de roșii.
Pas 12
Puneți înapoi tava la cuptor pentru încă 30-40 de minute.
Pas 13
Serviți peștele cald cu mămăligă, cartofi sau pâinică proaspătă, este foarte bun.
Poftă Bună!
Cantitate:
1500 g
(3-4 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)