Plachie de peste la cuptor Reteta VIDEO

Plachie de peste la cuptor

Dupa ce am dat drumul la prima reteta de plachie de peste, cea la tigaie, am primit multe sugestii sa incerc si varianta la cuptor. Asa ca mult nu am asteptat si am incercat plachia la cuptor, intr-adevar este fantastica - simpla, rapida, fara prajeala si deosebit de delicioasa. Am incercat sa pun mai putin ulei decat se sugereaza in multe alte retete de plachie de acest tip si oricum a fost foarte buna. Plachia de crap la tigaie o stiu de la bunica, este cumva cu istorie si tine mai mult de sentimente. Dar daca ma puneti sa aleg, as prefera aceasta plachie de peste la cuptor, se face si mai simplu, dar la gust as zice ca este foarte comparabila.

De cele mai multe ori prefer reteta mea rapida de peste la cuptor cand vreau sa fac pestele mai dietetic si rapid, acum mai am o reteta preferata si v-o recomand cu mare drag!

Ingrediente

Peste
1 kg
crap, pastrav, novac, biban, etc
Ardei gras
1 buc
Ceapa alba
1 buc
Rosii cubulete din conserva
400 g
Usturoi(catei)
7 buc
Ulei
50 ml
Vin alb demisec
100 ml
Sare
2 lingurite
Boia ardei dulce
1 lingurite
Piper negru macinat
0.5 lingurite
+ alte mirodenii dupa gust

Pasi de urmat

1

Bineinteles primul pas este sa pregatiti bine bucatile de peste, adica le curatati, spalati, uscati si portionati dupa preferinte.

2

Apoi presarati deasupra 1 lingurita de sare si piper negru macinat - frecati bine cu mainile bucatile de peste sa fie acoperite uniform cu mirodenii.

3

Pregatiti si restul ingredientelor pentru reteta.

4

Ardeiul, ceapa si usturoiul se taie bucati medii si se trec intr-o tava adanca de cuptor.

5

Turnati peste legume uleiul.

6

Puneti sare, putin piper, boia si alte mirodenii dupa preferinte.

7

Amestecati bine si puneti tava la cuptor preincalzit la 200 de grade pentru 15 minute.

8

Veti observa deja aici mirosul si culorile frumoase, reteta merge bine :)

9

Peste legumele coapte turnati rosiile cubulete din conserva sau proaspete si vinul alb, amestecati bine.

10

Puneti bucatile de peste in sosul de legume.

11

Cu o lingura ungeti bucatile de peste si deasupra cu sosul de rosii.

12

Puneti inapoi tava la cuptor pentru inca 30-40 de minute.

13

Serviti pestele cald cu mamaliga, cartofi sau painica proaspata, este foarte bun.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 grame (3-4 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Comentarii

brusnicika
brusnicika 08 iun 2017, 14:59

pare sa fie gustos...dar cum ramine cu oasele...cred ele nu mai reusesc sa "se topeasca"...se maninca cu grija?

lena
Elena (lena) brusnicika 08 iun 2017, 15:18

Nu se topesc, da, se mananca cu grija :)

AnastasiaAmarii925
Anastasia (AnastasiaAmarii925) 16 mar 2018, 09:15

Extraordinar de buna reteta si simplu de gatit. Pitica mea (1 an si 7 luni) adora pestele asa ca incerc sa fac cit de des pot si sa sparg tiparele: eternul peste prajit plin de ulei. Mersi Lena pt retetele gustoase si cu ingrediente la indemina oricui.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
eduardu
Eduardu (eduardu) 31 mar 2018, 21:11

Buna seara! Vad la ingrediente scris doar o ceapa iar la pasul 3 sunt 4! Pana la urma pune fiecare dupa gust..dar poate este o eroare. Vreau sa incerc maine aceasta reteta pentru familie. O duminica de Florii frumoasa va doresc!

lena
Elena (lena) Eduardu (eduardu) 31 mar 2018, 21:25

Cred ca erau mai mici, sau nu am folosit-o pe toata, sau am gresit - nu tin minte ☺️

Stefy3
Stefy3 11 apr 2018, 22:04

Hristos a înviat, Lena!

În seara aceasta am făcut plachie de crap după reteta ta;a ieșit tare gustoasa, s-a mâncat rapid jumătate de tava :)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CorinaManuela592
Corina Manuela (CorinaManuela592) 29 iul 2018, 16:17

Bună rețetă si ușor de preparat, însă eu am folosit roșii proaspete care au lăsat cam multă zeamă 😊

Ar fi trebuit deci să pun vin mai puțin, spre deloc... Ieșea mult mai bine plachia! Învățătură pentru data viitoare.

Nota mea pentru reteta: