Am gustat prima data Pulled Pork la un fast-food popular, si sincera sa fiu - a fost prima si ultima data! Mi-a placut ideea si m-a atras poza de prezentare de pe bannerul lor(am intrat sa gust numai din curiozitate culinara :), dar ce am primit a fost cam dezgustator la vedere si cu un gust fad. Plecasem de acolo suparata si faceam calcule ca de acei 10 lei puteam sa cumpar 500g de carne calitativa, o faceam mult mai buna si imi hraneam toata familia. De atunci am pornit testele cu reteta de Pulled Pork, am facut si retete mai clasice/originale dar pana la urma am ramas la aceasta varianta, adaptata gusturilor noastre.
Pulled Pork, sau carne de porc rupta, este de fapt o friptura la cuptor gatita lent cu arome si sos specific. Are de obicei usoara aroma de fum si gust usor dulceag, de genul cum sunt sosurile Barbeque. Mie nu-mi place aceasta combinatie, asa ca pentru noi am exclus din start zaharul din sos. Aroma de fum vine de la paprika afumata, nu ma dau in vant nici dupa ea, de multe ori o inlocuiesc cu boia simpla, mai ales ca cea afumata nu se gaseste oriunde.
Reteta de mai jos este o varianta simpla, low-carb pentru ca nu are zahar, dar va puteti face varianta care va place. Va jucati cu sarea, zaharul si aroma de fum dupa plac. O alta chestie importanta - iese o cantitate destul de mare din aceste ingrediente, initial am ramas cam bulversata dar am zis sa congelez de test ce este in plus. Carnea decongelata nu isi pierde deloc din gust si textura, o aveti la indemana pentru niste lipii sau sandwish-uri oricand aveti pofta dar n-aveti timp!
Ah da, puteti la fel sa faceti si din carne de pui, curcan sau oricare va place, dar tineti mai putin la cuptor, cred ca vreo 2-3 ore.