Tort Ecler Reteta VIDEO
Geniala ideea acestui Tort Ecler - de fapt este o mare prajitura Ecler, dar cu mai putina munca decat la eclerele clasice. La o pofta mare de eclere satisfaceti pe toata lumea dintr-o lovitura, si cu mult mai putin efort.
Pe de alta parte, nimeni nu refuza un tort Ecler la orice festivitate, anume simplitatea are farmecul aici, blaturile aerate si fragede, plus crema clasica de vanilie niciodata nu lasa pe cineva indiferent. Eu intotdeauna optez pentru cat mai simplu, si nu recomand sa-l decorati mai mult decat cu zahar pudra, poate eventual niste fructe deasupra.
Tortul Ecler se pregateste simplu, trebuie doar sa va organizati corect, in Video aveti mai detaliat tot procesul de gatire, dar daca nu aveti rabdare sa-l vedeti tot, pasii cu poze de mai jos va vor ajuta.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Lapte
700 ml
600ml pentru crema si 100ml in blat
●
Unt
280 g
200g in crema(sa fie moale, la temperatura camere!) si 80g in blat
●
Amidon alimentar
60 g
puteti inlocui cu aceeasi cantitate de faina, dar totusi recomand sa nu renuntati usor la el
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
●
Oua
6 buc
2 oua pentru crema si 4 oua in blat
●
Zahar pudra
1 lingura
pentru ornat
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
1. Crema
Vom face crema prima pentru ca are nevoie de timp ca sa se raceasca - cat veti pregati blaturile va fi tocmai buna de folosit la tort.
Deci, intr-un bol amestecati 150g de zahar cu 60g de amidon.
Pas 2
Apoi adaugati aici 2 oua, esenta de vanilie si 200ml de lapte, amestecati bine compozitia cu un tel, sa nu aiba deloc cocoloase.
Pas 3
Intr-o cratita cu fund mai gros puneti la incalzit 400ml de lapte.
Cand incepe sa fiarba adaugati atent compozitia de mai inainte si amestecati continuu cu telul in cratita.
Pas 4
Lasati asa crema pe foc, dar continuati sa amestecati constant cu telul - se va face densa foarte repede si riscati sa fie cocoloase daca nu sunteti pe faza.
Deci, cand incepe sa se ingroase, amestecati mai intens pana se desfac toate cocoloasele si luati oala de pe foc.
Pas 5
Ca sa se raceasca mai repede, o mutati din cratita fierbinte intr-un bol mai mare, si neaparat acoperiti deasupra cu o bucata de punga, sau folie de plastic alimentara. Are tendinta la racire sa faca o crusta uscata deasupra, si asa evitam acest lucru.
Pas 6
2. Blaturile de Ecler
Acum facem 2 blaturi din aluat tip ecler - pentru asta puneti intr-o cratita 100ml lapte, 100ml apa, 80g de unt si 0.5 lingurita de sare. Puneti acestea pe foc si lasati pana incep sa fiarba.
Pas 7
Apoi adugati faina si amestecati repede cu un tel - veti obtine un aluat mai dens si gros.
Lasati pe masa 5-10 minute sa se racoreasca putin.
Pas 8
Acum adaugati pe rand 4 oua in aluat.
Deci puneti 1 ou, amestecati bine pana se incorporeaza, apoi adaugati urmatorul.
Pas 9
Dupa al 4-lea ou aluatul devine asa - ca o smantana mai groasa.
Pas 10
Turnati jumatate din acesta intr-o tava asternuta cu hartie de copt si nivelati.
Tava mea are aici 28cm in diametru si recomand sa fie cu borduri detasabile.
Pas 11
Coaceti blatul in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute, pana se rumeneste frumos.
La coacere acesta se mai umfla, dar dupa racire se lasa - oricum ramane cu denivelari si este normal, pt ca este aluat de ecler.
Pas 12
Lasati-l 15 minute sa se racoreasca, cu un cutit treceti pe langa bordura si scoateti inelul detasabil de la tava.
Trageti atent de hartie si luati blatul din forma.
Pas 13
Iarasi asterneti tava cu hartie de copt, puneti la loc bordura si turnati restul de aluat, nivelati si puneti la cuptor.
Dupa coacere lasati sa se raceasca si acest blat.
Pas 14
3. Montarea tortului.
Cand sunt gata blaturile, crema si 200g de unt sunt la temperatura camerei, ne apucam sa montam tortul.
Pas 15
Adaugati 200g de unt moale in crema si amestecati bine cu mixerul.
Pas 16
Din cele 2 blaturi alegeti unul care va sta deasupra tortului si altul la baza.
Pas 17
Acum puneti unul din ele inapoi in forma de copt cu inelul detasabil - observati ca am lasat hartia de copt, pe urma ma ajuta sa mut tortul usor din tava pe platou.
Turnati deasupra toata crema de vanilie.
Pas 18
Nivelati bine cu o lingura si putin apasati in zonele mai cu valuri.
Pas 19
Aranjati deasupra celelalt blat si usor apasati, sa se lipeasca bine de crema.
Acum puneti tortul la frigider pentru minim 4-6 ore sau chiar peste noapte.
Pas 20
Dupa acest timp treceti cu un cutit subtire pe langa bordurile tavii.
Pas 21
Scoateti inelul detasabil si mutati atent tortul pe o farfurie sau platou.
In video vedeti mai bine acest proces.
Pas 22
Ornati deasupra cu zahar pudra si eventual niste fructe preferate.
Pas 23
Serviti si savurati, este fantastic de bun, elegant, simplu si foarte apreciat de toata lumea.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 buc
(8-10 portii)
Timp de preparare:
240 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)