Tort Ecler Reteta VIDEO

Tort Ecler

Geniala ideea acestui Tort Ecler - de fapt este o mare prajitura Ecler, dar cu mai putina munca decat la eclerele clasice. La o pofta mare de eclere satisfaceti pe toata lumea dintr-o lovitura, si cu mult mai putin efort.

Pe de alta parte, nimeni nu refuza un tort Ecler la orice festivitate, anume simplitatea are farmecul aici, blaturile aerate si fragede, plus crema clasica de vanilie niciodata nu lasa pe cineva indiferent. Eu intotdeauna optez pentru cat mai simplu, si nu recomand sa-l decorati mai mult decat cu zahar pudra, poate eventual niste fructe deasupra.

Tortul Ecler se pregateste simplu, trebuie doar sa va organizati corect, in Video aveti mai detaliat tot procesul de gatire, dar daca nu aveti rabdare sa-l vedeti tot, pasii cu poze de mai jos va vor ajuta.

Ingrediente

Lapte
700 ml
600ml pentru crema si 100ml in blat
Unt
280 g
200g in crema(sa fie moale, la temperatura camere!) si 80g in blat
Zahar
150 g
Sare
0.5 lingurite
Faina alba
140 g
Amidon alimentar
60 g
puteti inlocui cu aceeasi cantitate de faina, dar totusi recomand sa nu renuntati usor la el
Esenta de vanilie
1 lingurite
Oua
6 buc
2 oua pentru crema si 4 oua in blat
Zahar pudra
1 linguri
pentru ornat
Apa
100 ml

Pasi de urmat

1

1. Crema

Vom face crema prima pentru ca are nevoie de timp ca sa se raceasca - cat veti pregati blaturile va fi tocmai buna de folosit la tort.

Deci, intr-un bol amestecati 150g de zahar cu 60g de amidon.

2

Apoi adaugati aici 2 oua, esenta de vanilie si 200ml de lapte, amestecati bine compozitia cu un tel, sa nu aiba deloc cocoloase.

3

Intr-o cratita cu fund mai gros puneti la incalzit 400ml de lapte.

Cand incepe sa fiarba adaugati atent compozitia de mai inainte si amestecati continuu cu telul in cratita.

4

Lasati asa crema pe foc, dar continuati sa amestecati constant cu telul - se va face densa foarte repede si riscati sa fie cocoloase daca nu sunteti pe faza.

Deci, cand incepe sa se ingroase, amestecati mai intens pana se desfac toate cocoloasele si luati oala de pe foc.

5

Ca sa se raceasca mai repede, o mutati din cratita fierbinte intr-un bol mai mare, si neaparat acoperiti deasupra cu o bucata de punga, sau folie de plastic alimentara. Are tendinta la racire sa faca o crusta uscata deasupra, si asa evitam acest lucru.

6

2. Blaturile de Ecler

Acum facem 2 blaturi din aluat tip ecler - pentru asta puneti intr-o cratita 100ml lapte, 100ml apa, 80g de unt si 0.5 lingurita de sare. Puneti acestea pe foc si lasati pana incep sa fiarba.

7

Apoi adugati faina si amestecati repede cu un tel - veti obtine un aluat mai dens si gros.

Lasati pe masa 5-10 minute sa se racoreasca putin.

8

Acum adaugati pe rand 4 oua in aluat.

Deci puneti 1 ou, amestecati bine pana se incorporeaza, apoi adaugati urmatorul.

9

Dupa al 4-lea ou aluatul devine asa - ca o smantana mai groasa.

10

Turnati jumatate din acesta intr-o tava asternuta cu hartie de copt si nivelati.

Tava mea are aici 28cm in diametru si recomand sa fie cu borduri detasabile.

11

Coaceti blatul in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute, pana se rumeneste frumos.

La coacere acesta se mai umfla, dar dupa racire se lasa - oricum ramane cu denivelari si este normal, pt ca este aluat de ecler.

12

Lasati-l 15 minute sa se racoreasca, cu un cutit treceti pe langa bordura si scoateti inelul detasabil de la tava.

Trageti atent de hartie si luati blatul din forma.

13

Iarasi asterneti tava cu hartie de copt, puneti la loc bordura si turnati restul de aluat, nivelati si puneti la cuptor.

Dupa coacere lasati sa se raceasca si acest blat.

14

3. Montarea tortului.

Cand sunt gata blaturile, crema si 200g de unt sunt la temperatura camerei, ne apucam sa montam tortul.

15

Adaugati 200g de unt moale in crema si amestecati bine cu mixerul.

16

Din cele 2 blaturi alegeti unul care va sta deasupra tortului si altul la baza.

17

Acum puneti unul din ele inapoi in forma de copt cu inelul detasabil - observati ca am lasat hartia de copt, pe urma ma ajuta sa mut tortul usor din tava pe platou.

Turnati deasupra toata crema de vanilie.

18

Nivelati bine cu o lingura si putin apasati in zonele mai cu valuri.

19

Aranjati deasupra celelalt blat si usor apasati, sa se lipeasca bine de crema.

Acum puneti tortul la frigider pentru minim 4-6 ore sau chiar peste noapte.

20

Dupa acest timp treceti cu un cutit subtire pe langa bordurile tavii.

21

Scoateti inelul detasabil si mutati atent tortul pe o farfurie sau platou.

In video vedeti mai bine acest proces.

22

Ornati deasupra cu zahar pudra si eventual niste fructe preferate.

23

Serviti si savurati, este fantastic de bun, elegant, simplu si foarte apreciat de toata lumea.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 bucata (8-10 portii)
Timp de preparare: 240 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

FloricaKunFloricaKun762
Florica Kun Florica Kun (FloricaKunFloricaKun762) 14 dec 2019, 16:53

SINTETI MINUNATA ! MULTUMESC MULT PENTRU RETETA !

ElenaGheorghe363
Elena Gheorghe (ElenaGheorghe363) 14 dec 2019, 22:00

Foarte bună rețeta. Am facut in tava de aragaz cu compozitie 1,5

ElenaGheorghe363
Elena Gheorghe (ElenaGheorghe363) 14 dec 2019, 22:04

Mâine vom gusta

ElenaGheorghe363
Elena Gheorghe (ElenaGheorghe363) 14 dec 2019, 22:05

.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Elena Gheorghe (ElenaGheorghe363) 14 dec 2019, 22:14

Minunat, bravo si sa aveti pofta buna!👍👍👍

luminitaiasi
luminitaiasi 23 dec 2019, 21:20

Foarte buna. Am dublat cantitățile, fiind sigură că n-o sa ne ajungă, la câți pofticioși suntem. N-am avut răbdare să o lăsăm la răcit și am testat-o deja, dar avem destulă și pt maine.

Poza mea pentru reteta:
luminitaiasi
luminitaiasi 23 dec 2019, 21:22

Sectiune

Poza mea pentru reteta: