Datorita Sofiei mele a pornit aventura cu aceasta reteta de palmieri crocanti si foietati, a citit intr-o carte despre niste biscuiti urechi de elefant pe care le manca o fetita, m-a intrebat ce sunt si daca putem face si noi. M-am pus pe treaba si am realizat repede aluatul meu foietaj minune, puteti sa cumparati si din comert, dar eu am mers pe varianta mai sigura si sanatoasa mai ales ca efortul este destul de mic.
Daca nu stiati, palmierii sau biscuitii urechi de elefant sunt acelasi preparat, este foarte simplu de facut si are mare succes la copii. Chiar si Maria noastra, care nu este mare fan dulciuri(nu are poftele standard ale unui copil :), a mancat 2 bucati una dupa alta.
Reteta este foarte adaptabila, puteti adauga in zaharul de umplutura - cacao, nuci, nuca de cocos, scortisoara, mac, stafide, merisoare si atunci variati aromele dupa placul vostru si al copiilor. Mie imi plac si asa simpli, cu miros de unt si zahar caramelizat, pacat ca doar i-am mirosit!