Am găsit în sfârșit aluatul de foietaj perfect - foarte simplu, foarte rapid, foietat bine și frumos. L-am testat de câteva luni la multe preparate și de fiecare dată cu succes, sinceră să fiu nimeni nu a făcut diferența cu aluatul de foietaj clasic. Eu mă consider destul de răbdătoare în bucătărie, am gătit de multe ori foietajul clasic dar nu m-a ținut mult elanul, este destul de multă organizare și foială, până la urmă tot ajungeam la cel în comerț.
Rețeta este dintr-o carte faină și clasică a unor chefi francezi, un cadou inspirat de la soț (pardon Moș Crăciun:), aveți poze mai jos cu ea și o recomand cu drag. Dar și acolo rețeta a fost puțin greșită, am făcut corecțiile necesare, am testat de câteva ori și acum foietajul meu iese perfect de fiecare dată.
Mi se pare foarte bună ideea să folosesc aici robotul de bucătărie, cel cu lama S, anume din această cauză procesul este foarte simplu și banal. În caz că nu aveți robot se poate lucra și cu mâinile, dar aveți ceva de fărâmițat și posibil să topiți prea tare untul în proces. Nu este imposibil, dar nu la fel de simplu cum ar fi cu robot - oricum investiția se merită și pentru alte rețete.
Din cantitatea de ingrediente de mai jos ies 2 foi dreptunghiulare, cam 20x30, la fel ca un pachet de foietaj din comerț. Am făcut din el 1 tavă de urechi de elefant foietate și 1 tavă de rulouri-pizza. Se păstrează minunat și mult timp la congelator sau câteva zile la frigider, deci vă puteți face rezerve din timp și ați scăpat de o mare grijă!