Conopida la cuptor cu unt si sare Reteta VIDEO
As zice ca in familia noastra conopida a fost singura leguma subapreciata si pe care o gateam cu atentie si destul de rar. Dar se pare ca lucrurile se schimba atunci cand dai de retete potrivite si bune. Va spuneam in Grupul Lalena ca am primit o carte minunata de la Mosu, cu retete clasice si personalizate de o doamna bucatar din Franta. Aceasta reteta de conopida la cuptor mi-a atras atentia inca de la prima rasfoire, in primul rand prin simplitatea ingredientelor si banalitatea procesului. Am facut-o prima data numai din simpla curiozitate si cu foarte putine asteptari. Parerea mi-am schimbat-o imediat cum am vazut ca dispare repede din farfurie, si o mancau cu asa viteza in primul rand copiii!
Dar mare atentie, la cat de simpla este, totusi sunt mici detalii de care trebuie sa tineti cont si le vedeti mai jos in reteta.
Chiar ma gandeam la un moment dat ca ar fi mai simplu sa desfac conopida cruda in bucatele, s-o stropesc cu unt si asa s-ar coace mai repede. Dar, sa stiti ca asa coapta intreaga isi pastreaza bine textura crocanta, si anume asta as zice ca este farmecul ei - conopida coapta, aromata dar si crocanta!
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Unt
100 g
sa fie moale, la temperatura camerei
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
In primul rand recomand sa alegeti conopida proaspata(chiar si importata), alba, fara pete si sa nu fie vestejita.
Taiati cotorul si rupeti frunzele.
Pas 2
Scobiti cat mai mult din cotor cu un cutit - conopida trebuie sa se tina intreaga dar se va coace mai bine daca va avea cat mai putin din cotorul gros si inutil din mijloc.
Pas 3
Si un detaliu important!
Alegeti o tava de copt putin mai mare decat conopida, eu am folosit de 2 ori tavile simple si mari de cuptor si am avut surpriza ca untul s-a intins pe toata suprafata si a facut un fum extraordinar in bucatarie. In tava mica el ramane compact si nu se arde pe sub conopida.
Pas 4
Untul moale il luati cu mainile si incepeti sa ungeti fara mila conopida pe toate partile si buchetele.
Pas 5
Cam asa, sa fie acoperita bine cu unt.
Pas 6
O presarati si cu sare pe toate partile.
Pas 7
Si o puneti in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 1 ora.
Pas 8
Si dupa fiecare 15 minute o scoateti atent din cuptor si ungeti cu untul care se mai scurge pe fundul tavii.
Pas 9
Pe parcurs se bronzeaza tot mai mult.
Pas 10
Si la final va fi cam asa - o testati cu un cutit, sa intre usor in conopida, atunci este gata si o lasati putin sa se racoreasca.
Pas 11
Apoi taiati in jumatate si desfaceti cu un cutit in buchetele mici.
Pas 12
Neaparat mai presarati putin sare, pe interior sarea presarata deasupra nu ajunge, dar depinde si de gusturi.
Pas 13
Noi o mancam asa simpla, este putin crocanta, aromata si garnitura perfecta la niste carne sau peste - de fiecare data pare putina si copiii se grabesc s-o ia din farfurie :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)