Ingrediente
●
Foi de vita de vie
30 buc
am luat din acele murate
●
Pasta de tomate
2 linguri
●
Orez
200 g
aici am folosit orez integral, puteti folosi orice orez va place
●
Ciuperci albe proaspete
500 g
puteti folosi si ciuperci la borcan
●
Ulei de floarea soarelui
100 ml
●
Piper negru
0.25 lingurite
1 varf de lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Morcovii se curata, se spala si se dau prin razatoare. Le puneti la calit intr-o tigaie cu putin ulei.
Pas 2
La morcovi adaugati ceapa taiata marunt, amestecati bine si lasati pe foc pana se inmoaie putin compozitia.
Pas 3
Ciupercile le spalati si taiati marunt, le adaugati la morcovii si ceapa. Amestecati totul si lasati sa se mai caleasca putin impreuna.
Pas 4
Dupa ce s-au calit si inmuiat bine legumele adaugati 2 linguri de pasta de rosii, amestecati,mai lasati 2 min si stingeti focuil.
Pas 5
Masurati 200g de orez(daca va place cu mai mult sau mai putin orez, variati cantitatea dupa preferinte). Adaugati orezul la compozitia de legume, potriviti de sare si piper si amestecati totul.
Aici am adaugat orez integral pentru a face sarmalele mai dietetice si sanatoase.
Pas 6
Frunzele de vie le spalati.
Pas 7
Si acum modalitatea de asamblare promisa.
Puneti o frunza pe masa, in mijlocul ei puneti 1 lingura de umplutura.
Pas 8
Puneti una din marginile laterale a frunzei peste umplutura.
Pas 10
Marginea care era libera si s-a rulat asa, o impingeti cu degetul inauntrul sarmalei. Si avem o sarma dreapta si frumoasa.
Pas 11
In asa fel faceti toate sarmalele, le aranjati intr-o oala, turnati bulionul de rosii, apa cat sa le acopere si puneti frunzele de dafin. Le puneti pe foc si cand incep sa fiarba faceti focul mic si lasati 1 ora. Dupa o ora faceti focul si mai mic, sa fie abia, abia si le mai lasati o ora sa se coaca.
Pas 12
Le serviti cu sosul care va place, neaparat calde.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(6-7 portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)