Sarmale cu ciuperci in frunza de vie

Sarmale cu ciuperci in frunza de vie

Inca o reteta pentru cei ce tin postul, de fapt nu numai - reteta este una f.buna si intr-un regim vegetarian sau de slabire. Sarmalele au fost f.bune, le-am combinat cu o maioneza de post din soia.

Vazusem pe un site modul acesta de asamblare a sarmalelor si am zis sa vi-l arat, imi place ca sarmalele sunt uniforme si drepte.

Ingrediente

Foi de vita de vie
30 buc
am luat din acele murate
Morcovi
3 buc
Ceapa alba
3 buc
Pasta de tomate
2 linguri
Bulion de rosii
100 ml
Orez
200 g
aici am folosit orez integral, puteti folosi orice orez va place
Frunza de dafin
2 buc
Ciuperci albe proaspete
500 g
puteti folosi si ciuperci la borcan
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Sare
1 linguri
Piper negru
0.25 lingurite
1 varf de lingurita

Pasi de urmat

1

Morcovii se curata, se spala si se dau prin razatoare. Le puneti la calit intr-o tigaie cu putin ulei.

2

La morcovi adaugati ceapa taiata marunt, amestecati bine si lasati pe foc pana se inmoaie putin compozitia.

3

Ciupercile le spalati si taiati marunt, le adaugati la morcovii si ceapa. Amestecati totul si lasati sa se mai caleasca putin impreuna.

4

Dupa ce s-au calit si inmuiat bine legumele adaugati 2 linguri de pasta de rosii, amestecati,mai lasati 2 min si stingeti focuil.

5

Masurati 200g de orez(daca va place cu mai mult sau mai putin orez, variati cantitatea dupa preferinte). Adaugati orezul la compozitia de legume, potriviti de sare si piper si amestecati totul.

Aici am adaugat orez integral pentru a face sarmalele mai dietetice si sanatoase.

6

Frunzele de vie le spalati.

7

Si acum modalitatea de asamblare promisa.

Puneti o frunza pe masa, in mijlocul ei puneti 1 lingura de umplutura.

8

Puneti una din marginile laterale a  frunzei peste umplutura.

9

Rulati frunza strans.

10

Marginea care era libera si s-a rulat asa, o impingeti cu degetul inauntrul sarmalei. Si avem o sarma dreapta si frumoasa.

11

In asa fel faceti toate sarmalele, le aranjati intr-o oala, turnati bulionul de rosii, apa cat sa le acopere si puneti frunzele de dafin. Le puneti pe foc si cand incep sa fiarba faceti focul mic si lasati 1 ora. Dupa o ora faceti focul si mai mic, sa fie abia, abia si le mai lasati o ora sa se coaca.

12

Le serviti cu sosul care va place, neaparat calde.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (6-7 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 24

ulivia
ulivia 14 mar 2017, 15:09

Inteleg ca orezul se pune fara sa mai fie fiert peste legumele calite.

Acesta sa fie secretul ca sarmalele raman bine legate?

lena
Elena (lena) ulivia 14 mar 2017, 15:11

S-ar putea, eu niciodata nu prefierb orezul pt sarmale.

ulivia
ulivia Elena (lena) 14 mar 2017, 15:44

Multumesc Lena.la sarmalele cu carne nici eu nu fierb orezul,dar la cele de post am probleme,mi-ar place sa fie asemanatuare la consistenta  sarmalelor cu carne.

Pashutza25
Pashutza25 13 iun 2016, 15:37

Niciodata nu miau placut sarmalele cu frunze de vie dar nu demult am fost in ospetie la o cumatra si avea sarmale cu frunze de vie si secretul ei este ca le fierbe in zer(nustiu cum se mai spune altfel)si erau o bunatate de sarmale.de atunci doar asa le fierb

roxana89
roxana89 21 nov 2014, 21:13

dar mie mi se desfac in timpul fierberii!!! :( de ce ??? ajutor!!!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) roxana89 21 nov 2014, 21:18

Trebuie fierte la foc mic, incet.

evi
evelina zituni (evi) 18 mar 2012, 15:55

Draga Lena, iata ca am facut si eu aceasta reteta si mi-a iesit super. sotul meu a fost incantat si le-am mancat in 2 zile (record). o racomand tuturor, sa nu se lase pacaliti ca nu au carne! iata si o poza cu ultimele 5 sarmale!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 24 dec 2011, 17:52

Si inca o poza, cu iaurt 0%, din cauza de dieta!

Poza mea pentru reteta:
veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 24 dec 2011, 17:51

Revin cu pozele promise ieri, ca sa vedeti sectiunea! Am pus orez brun integral care s-a comportat foarte bine avind in vedere ca e prima data cind il folosesc.

Poza mea pentru reteta:
veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 23 dec 2011, 22:02

Le-am facut si eu azi! Sunt super! Am pus in plus cimbru si ceva condimente pentru sarmale! Poza e inainte de cuptor! O sa pun miine si o poza "in farfurie".Multumiri inca o data pentru o reteta simpla si delicioasa!

Poza mea pentru reteta:
Galia
Galia 29 nov 2010, 18:57

Mie imi place sa combin in acelas castron - sarmale infasurate in varza,  foi de vita si  ardei umplut

Nota mea pentru reteta:
larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 26 nov 2010, 16:50

nu am mancat cu  ciuperci niciodata  numai cu faina de malai dar sigur  sun bune si astea

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 26 nov 2010, 11:23

de mult vroiam sa fac si eu, dar am auzit fel si fel de combinatii..............asta mi se pare exact pe gustul meu!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile