Sarmale cu ciuperci in frunza de vie

Sarmale cu ciuperci in frunza de vie

Inca o reteta pentru cei ce tin postul, de fapt nu numai - reteta este una f.buna si intr-un regim vegetarian sau de slabire. Sarmalele au fost f.bune, le-am combinat cu o maioneza de post din soia.

Vazusem pe un site modul acesta de asamblare a sarmalelor si am zis sa vi-l arat, imi place ca sarmalele sunt uniforme si drepte.

Ingrediente

Foi de vita de vie
30 buc
am luat din acele murate
Morcovi
3 buc
Ceapa alba
3 buc
Pasta de tomate
2 linguri
Bulion de rosii
100 ml
Orez
200 g
aici am folosit orez integral, puteti folosi orice orez va place
Frunza de dafin
2 buc
Ciuperci albe proaspete
500 g
puteti folosi si ciuperci la borcan
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Sare
1 linguri
Piper negru
0.25 lingurite
1 varf de lingurita

Pasi de urmat

1

Morcovii se curata, se spala si se dau prin razatoare. Le puneti la calit intr-o tigaie cu putin ulei.

2

La morcovi adaugati ceapa taiata marunt, amestecati bine si lasati pe foc pana se inmoaie putin compozitia.

3

Ciupercile le spalati si taiati marunt, le adaugati la morcovii si ceapa. Amestecati totul si lasati sa se mai caleasca putin impreuna.

4

Dupa ce s-au calit si inmuiat bine legumele adaugati 2 linguri de pasta de rosii, amestecati,mai lasati 2 min si stingeti focuil.

5

Masurati 200g de orez(daca va place cu mai mult sau mai putin orez, variati cantitatea dupa preferinte). Adaugati orezul la compozitia de legume, potriviti de sare si piper si amestecati totul.

Aici am adaugat orez integral pentru a face sarmalele mai dietetice si sanatoase.

6

Frunzele de vie le spalati.

7

Si acum modalitatea de asamblare promisa.

Puneti o frunza pe masa, in mijlocul ei puneti 1 lingura de umplutura.

8

Puneti una din marginile laterale a  frunzei peste umplutura.

9

Rulati frunza strans.

10

Marginea care era libera si s-a rulat asa, o impingeti cu degetul inauntrul sarmalei. Si avem o sarma dreapta si frumoasa.

11

In asa fel faceti toate sarmalele, le aranjati intr-o oala, turnati bulionul de rosii, apa cat sa le acopere si puneti frunzele de dafin. Le puneti pe foc si cand incep sa fiarba faceti focul mic si lasati 1 ora. Dupa o ora faceti focul si mai mic, sa fie abia, abia si le mai lasati o ora sa se coaca.

12

Le serviti cu sosul care va place, neaparat calde.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (6-7 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Comentarii

Lavi
Lavi 26 nov 2010, 11:23

de mult vroiam sa fac si eu, dar am auzit fel si fel de combinatii..............asta mi se pare exact pe gustul meu!

Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 26 nov 2010, 15:42

Eu pun si un pastarnac cu morcovul pentru ca savoarea sarmalelor de post este dulceata!

Si intotdeauna pun patrunjel verde.

larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 26 nov 2010, 16:50

nu am mancat cu  ciuperci niciodata  numai cu faina de malai dar sigur  sun bune si astea

Nota mea pentru reteta:
marceluta
marcela (marceluta) 26 nov 2010, 17:00

Ce super arata sarmalutele ,noua ne plac foarte mult astea sigur le fac maine dar cu foi de hrean ca de vie nu am si cu sos de samantana cu usturoi ,chiar nu stiam ce sa pregatesc pe maine de mancare miai dat o ideie foarte buna ,mersi!

Elena.M
Elena (Elena.M) 26 nov 2010, 18:11

Eu am facut si pot spune ca pe langa cele enumerate de tine,Lena,am adaugat si telina si patrunjel.Foarte buna au iesit.Recunosc ca nu am facut foarte multe pentru ca deja numai sunt.Sotul meu deja mi-a " ordonat " ca maine sa fac iarasi ca nu ia trecut pofta de sarmale.Mersi de reteta.

Ellena
Elena (Ellena) 26 nov 2010, 19:52

mmm, ce pofta mi-ai facut  Lena, asa bine arata, cred ca sunt asa de bune, vreau si eu sa fac, dar nu stiu unde sa gasesc foi de vita!

Nota mea pentru reteta:
maya28
maya28 26 nov 2010, 20:48

Super de gustoase!

miriamfloryol
miriamfloryol 27 nov 2010, 07:47

mda sunt foarte bune si cu granule de soia ,si sunt si foarte sanatoase pentru organism ,chiar sunt delicioase si cu mamaliguta langa ele si un ardei iute ,,,,,

ancuta
ancuta 28 nov 2010, 14:35

sunt delicioase sarmalele cu ciuperci

Maria20
Maria (Maria20) 28 nov 2010, 20:00

La piata sau supermarket Ellena... gasesti foi de vita.. :d

Ellena
Elena (Ellena) 28 nov 2010, 21:42

Maria aici in Italia nu gasesc

mita
mita 28 nov 2010, 22:19

Astea sunt sarmale cu dop  usor de facut si ies toate una si una de frumoase .Vara cand merg acasa strang frunze de vita de la tara de la matusi le rulez cate 10 si le pun in pungute cate40 la congelat la Madrid.Salutari si numai bine .

Galia
Galia 29 nov 2010, 18:57

Mie imi place sa combin in acelas castron - sarmale infasurate in varza,  foi de vita si  ardei umplut

Nota mea pentru reteta:
veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 23 dec 2011, 22:02

Le-am facut si eu azi! Sunt super! Am pus in plus cimbru si ceva condimente pentru sarmale! Poza e inainte de cuptor! O sa pun miine si o poza "in farfurie".Multumiri inca o data pentru o reteta simpla si delicioasa!

Poza mea pentru reteta:
veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 24 dec 2011, 17:51

Revin cu pozele promise ieri, ca sa vedeti sectiunea! Am pus orez brun integral care s-a comportat foarte bine avind in vedere ca e prima data cind il folosesc.

Poza mea pentru reteta:
veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 24 dec 2011, 17:52

Si inca o poza, cu iaurt 0%, din cauza de dieta!

Poza mea pentru reteta:
evi
evelina zituni (evi) 18 mar 2012, 15:55

Draga Lena, iata ca am facut si eu aceasta reteta si mi-a iesit super. sotul meu a fost incantat si le-am mancat in 2 zile (record). o racomand tuturor, sa nu se lase pacaliti ca nu au carne! iata si o poza cu ultimele 5 sarmale!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
gabriela.mmm
gabriela (gabriela.mmm) 04 apr 2014, 23:25

Ellena frunze de vita se gasesc si in italia la magazinele arabesti,eu sint in milano si an gasit...miine incerc si eu reteta....pofta buna la toti

roxana89
roxana89 21 nov 2014, 21:13

dar mie mi se desfac in timpul fierberii!!! :( de ce ??? ajutor!!!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) roxana89 21 nov 2014, 21:18

Trebuie fierte la foc mic, incet.

Pashutza25
Pashutza25 13 iun 2016, 15:37

Niciodata nu miau placut sarmalele cu frunze de vie dar nu demult am fost in ospetie la o cumatra si avea sarmale cu frunze de vie si secretul ei este ca le fierbe in zer(nustiu cum se mai spune altfel)si erau o bunatate de sarmale.de atunci doar asa le fierb

ulivia
ulivia 14 mar 2017, 15:09

Inteleg ca orezul se pune fara sa mai fie fiert peste legumele calite.

Acesta sa fie secretul ca sarmalele raman bine legate?

lena
Elena (lena) ulivia 14 mar 2017, 15:11

S-ar putea, eu niciodata nu prefierb orezul pt sarmale.

ulivia
ulivia Elena (lena) 14 mar 2017, 15:44

Multumesc Lena.la sarmalele cu carne nici eu nu fierb orezul,dar la cele de post am probleme,mi-ar place sa fie asemanatuare la consistenta  sarmalelor cu carne.