Chiftele de linte, de post

Chiftele de linte, de post

Renuntasem o perioada sa fac chiftele de linte, intotdeauna imi ieseau prea moi, nu-si tineau forma si aveau consistenta ciudata.

Aceasta reteta mi s-o parut deosebita pt ca lintea se hidrateaza, nu se fierbe, si cu aceasta ocazie chiftelele se lucreaza foarte bine, isi tin forma si au consistenta mai densa. La gust la fel sunt bune, servite cu o salata sau intr-un sandwich sunt perfecte.

Ingrediente

Linte verde/maro
1 pahar
pahar de 250-300ml
Ceapa alba
1 buc
Pesmet
3 linguri
Usturoi (catei)
2 buc
Sare
1 lingurita
puneti dupa gust, optional puteti adauga si jumate de lingurita de oregano
Ulei de masline
50 ml

Pasi de urmat

Pas 1

Puneti lintea intr-un bol si adaugati apa, aproximativ  1 litru.

Lasati sa se hidrateze timp de 8-10 ore, cel mai bine peste noapte. In acest timp isi va tripla volumul, asa ca aveti grija sa fie apa multa in bol.

Chiftele de linte, de post - Pas 1
Pas 2

Scurgeti apa si treceti lintea si ceapa prin masina de tocat carne.

Chiftele de linte, de post - Pas 2
Pas 3

Adaugati pesmetul, usturoiul pisat si sarea.

Chiftele de linte, de post - Pas 3
Pas 4

Amestecati si lasati la o parte 10 minute, sa se patrunda aromele.

Chiftele de linte, de post - Pas 4
Pas 5

Incingeti bine o tigaie cu putin ulei.

Formati chiftelele si le puneti la rumenit pe foc mediu.

Chiftele de linte, de post - Pas 5
Pas 6

Le intoarceti si pe partea cealalta.

In asa fel formati si prajiti toate chiftelele.

Chiftele de linte, de post - Pas 6
Pas 7

Serviti cu orice garnitura preferata sau cu salata.

Daca le faceti mai plate vor fi perfecte pentru sandwich.

Pofta Buna!

Chiftele de linte, de post - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (5-6 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 480 min
Data publicarii:
Nota: 5 (10 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 39

GEORGIANAgeorgiana250
georgiana (GEORGIANAgeorgiana250) 31 Mar 2021, 13:11

Foarte bune.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Mihaela 2
Mihaela Lamba (Mihaela 2) 24 Mar 2021, 23:01

Superbe!

CarmenPetran179
Carmen Petran (CarmenPetran179) 11 Dec 2020, 23:20

Merge si cu linte rosie??

lena
Elena (lena) Carmen Petran (CarmenPetran179) 11 Dec 2020, 23:31

Cred ca da.

anadanculesei983
ana danculesei (anadanculesei983) 22 Dec 2019, 14:45

Foarte bune aceste chiftele! Eu am mărunțit lintea la robot și compoziția a ieșit foarte sfărâmicioasă. Am adăugat încă vreo 5 linguri de pesmet și tot nu se lega suficient ca sa pot forma chiftele. Dar am rezolvat problema prin adăugarea unui jumătate de avocado. Le-am copt in cuptor. Delicioase și foarte sățioase

Poza mea pentru reteta:
Rodica-Lavinia
Rodica-Lavinia 10 Jul 2019, 18:43

Foarte gustoase,am mai adăugat 1/2 condimente arăbești.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
DanMarian361
Dan Marian (DanMarian361) 10 Apr 2019, 11:51

Excelenta. Eu am mai adaugat masline si patrunjel verde, tocate marunt.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
DaianaRadulescu992
Daiana Radulescu (DaianaRadulescu992) 11 Aug 2016, 17:47

Eh, am dat un pic gres in sensul ca nu sm scotocit casa parintilor ca sa dau peste masina de tocat carne. Drept urmare, compozitia mea a fost facut cu un mini robotel tip blender. Nu recomand, caci se leaga mult mai greu din cauza texturii. Deci m-am chinuit putin, am mai pus pesmet, cred ca au iesit mai seci decat originalul din aceasta reteta, dar chiar si asa au fost delicioase. Buuun, bun! Si de post, si gustos. Multumim faimoasei Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
AlisaStr
AlisaStr 04 Jan 2016, 14:39

Minunată reţetă, mulţumesc! 

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 19 Feb 2015, 17:19

Buna. Tura 2. Deci....no coment. De data aceasta am pus si oregano, fr.patrunjel si piper. Nu-s mai asa bronzate. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 17 Feb 2015, 23:31

Buna. Deoarece maine este o zi mare de post Miercurea Cenusii, la catolici (incepe Postul Pastelui), am facut aceste chiftele. Wow, wow, grozave. Nici nu-ti dai seama ca nu sunt din carne. NEMAIPOMENITE.  Le-am cam prajit, dar...ok,ok. Am mai pus o tura de linte la muiat si mai fac si maine. Eu am adaugat si putin piper. Atat. Multumesc de reteta. Pupici. Nota 100.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile