Chiftele de linte, de post

Chiftele de linte, de post

Renuntasem o perioada sa fac chiftele de linte, intotdeauna imi ieseau prea moi, nu-si tineau forma si aveau consistenta ciudata.

Aceasta reteta mi s-o parut deosebita pt ca lintea se hidrateaza, nu se fierbe, si cu aceasta ocazie chiftelele se lucreaza foarte bine, isi tin forma si au consistenta mai densa. La gust la fel sunt bune, servite cu o salata sau intr-un sandwich sunt perfecte.

Ingrediente

Linte verde/maro
1 pahare
pahar de 250-300ml
Ceapa alba
1 buc
Pesmet
3 linguri
Usturoi(catei)
2 buc
Sare
1 lingurite
puneti dupa gust, optional puteti adauga si jumate de lingurita de oregano
Ulei de masline
50 ml

Pasi de urmat

1

Puneti lintea intr-un bol si adaugati apa, aproximativ  1 litru.

Lasati sa se hidrateze timp de 8-10 ore, cel mai bine peste noapte. In acest timp isi va tripla volumul, asa ca aveti grija sa fie apa multa in bol.

2

Scurgeti apa si treceti lintea si ceapa prin masina de tocat carne.

3

Adaugati pesmetul, usturoiul pisat si sarea.

4

Amestecati si lasati la o parte 10 minute, sa se patrunda aromele.

5

Incingeti bine o tigaie cu putin ulei.

Formati chiftelele si le puneti la rumenit pe foc mediu.

6

Le intoarceti si pe partea cealalta.

In asa fel formati si prajiti toate chiftelele.

7

Serviti cu orice garnitura preferata sau cu salata.

Daca le faceti mai plate vor fi perfecte pentru sandwich.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 500 grame (5-6 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 480 min
Data publicarii:
Nota: 5 (7 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 27

eduardu
Eduardu (eduardu) 17 mar 2018, 13:45

Numai cuvinte de lauda am pentru aceste chiftelute! Nu-mi imaginam ca pot iesi atat de bune din linte! Si la gust se aseamana cu cele din carne. Gustos! Multumim!!!

Poza mea pentru reteta:
AngyT
AngyT 24 feb 2018, 19:52

Foarte bune chifteluțele! Au devenit deja preferatele mele. Dintre toate chiftelele vegane acestea se aseamănă foarte mult cu cele din carne. După același principiu se fac și Falafel - chifteluțe arăbești din năut. Și deși am mâncat gata preparate, nu am avut curaj să le fac, gândindu-mă că nu am eu o rețetă corectă și că năutul nefiert în prealabil poate fi greu digerabil. Dar acum, după ce le-am făcut pe acestea din linte le voi face și pe cele din năut. Poate ni le pregătești și tu?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) AngyT 26 feb 2018, 13:18

Am tot avut incercari cu Falafelul, singura problema este ca nu sunt asa bune la cuptor, doar prajite in ulei au textura mai buna si mult mai gustoase. Dar nu ma las batuta 🧐😉

lena
Elena (lena) 30 iun 2017, 18:42

La fel, doar hidratate.

DaianaRadulescu992
Daiana Radulescu (DaianaRadulescu992) 11 aug 2016, 17:47

Eh, am dat un pic gres in sensul ca nu sm scotocit casa parintilor ca sa dau peste masina de tocat carne. Drept urmare, compozitia mea a fost facut cu un mini robotel tip blender. Nu recomand, caci se leaga mult mai greu din cauza texturii. Deci m-am chinuit putin, am mai pus pesmet, cred ca au iesit mai seci decat originalul din aceasta reteta, dar chiar si asa au fost delicioase. Buuun, bun! Si de post, si gustos. Multumim faimoasei Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
StellaS
StellaS 30 mar 2016, 20:35

Multumesc!!!!! Foarte gustoase   ce a iesit a fost peste asteptarile mele - nu credeam ca ne vor placea, dar.... am primit aprecieri de la cei mai mari carnivori  Multumim pentru toate retetele tale - sunt super 

Nota mea pentru reteta:
AlisaStr
AlisaStr 05 ian 2016, 15:44

Am pus din greşeală o poză cu mine.  Iată chifteluţele... 

Poza mea pentru reteta:
AlisaStr
AlisaStr 04 ian 2016, 14:39

Minunată reţetă, mulţumesc! 

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 19 feb 2015, 17:19

Buna. Tura 2. Deci....no coment. De data aceasta am pus si oregano, fr.patrunjel si piper. Nu-s mai asa bronzate. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 17 feb 2015, 23:31

Buna. Deoarece maine este o zi mare de post Miercurea Cenusii, la catolici (incepe Postul Pastelui), am facut aceste chiftele. Wow, wow, grozave. Nici nu-ti dai seama ca nu sunt din carne. NEMAIPOMENITE.  Le-am cam prajit, dar...ok,ok. Am mai pus o tura de linte la muiat si mai fac si maine. Eu am adaugat si putin piper. Atat. Multumesc de reteta. Pupici. Nota 100.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Sorana
Sorana 23 mar 2014, 16:05

buna lena! chiftelutele se prajesc in ulei sau pur si simplu in tigaie? cred ca sunt delicioas dar nu stiu cum sa le prajesc 

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile