Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi crocanți la cuptor

Este o rețetă pe care tot amânam s-o fac, și acum îmi pare rău - sunt atât de buni că i-aș face în fiecare zi. Cartofii sunt delicioși, crocanți deasupra și un pic pufoși în mijloc. Sunt o garnitură perfectă, dar și o mâncare delicioasă pentru cei care țin post. Se pot mânca cu salată, cremă de brânză sau iaurt, grătar, etc.

Ingrediente

Cartofi
1 kg
mai bine luați cartofi roz, au mai puțin amidon și se comportă mai bine la cuptor
Făină de mălai
4 linguri
din aia pt mămăligă
Ulei de floarea-soarelui
4 linguri
   
Sare
0.5 lingurite
   
Boia de ardei roșu dulce
1 lingurita
   
Usturoi granulat(praf)
0.25 lingurite
adică un vârf de linguriță, opțional puteți adăuga curry sau amestec mexican de condimente

Pași de urmat

Pas 1

Spălați bine cartofii cu o perie de bucătărie. Se vor coace cu tot cu coajă, este și mai simplu și mai sănătos (datorită multor vitamine care se conțin în ea).

Cartofi crocanți la cuptor - Pas 1
Pas 2

Într-o farfurie amestecați făina de porumb cu sarea și mirodeniile.

Cartofi crocanți la cuptor - Pas 2
Pas 3

Cartofii se taie felii în 4 sau în 6, în funcție de mărimea cartofului.

Cartofi crocanți la cuptor - Pas 3
Pas 4

Puneți cartofii într-o farfurie mai mare, adăugați uleiul și amestecați bine cu mâinile - în așa fel ca fiecare bucățică de cartof să fie acoperită cu ulei.

Cartofi crocanți la cuptor - Pas 4
Pas 5

Adăugați amestecul de mălai peste cartofi și îi scuturați bine -  toți cartofii trebuie să fie cu o crustă de mălai pe ei.

Cartofi crocanți la cuptor - Pas 5
Pas 6

Acoperiți o tavă de cuptor cu hârtie pergament și aranjați toți cartofii cu coaja în jos pe tavă.

Cartofi crocanți la cuptor - Pas 6
Pas 7

Puneți tava la cuptor, aproximativ la 250 C timp de 45 de minute - 1 oră. La mine cuptorul este din acela fără temperatură, am pus la o treaptă mai mare de căldură, după 30 de minute i-am testat cu un cuțit. Dacă începe să intre ușor cuțitul în ei  - cam în 15 minute îi scoateți. Dacă mai sunt tari, măriți temperatura cuptorului.

Cel mai bine este să-i serviți calzi, chiar după ce îi scoateți din cuptor -  dar au fost foarte buni și încălziți la microunde.

Poftă Bună!

Cartofi crocanți la cuptor - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (18 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 62

Roxana
Roxana 04 Feb 2021, 15:35

Desi am fost foarte sceptica privind aceasta combinatie cartof-porumb, gustul acestor cartofi in crusta de malai este senzational! Este prima data cand ii prepar, dar intra in meniul pentru viitor, categoric! Pofta buna tuturor si o dupa-amiaza placuta!

Poza mea pentru rețetă:
tititino
tititino 27 Jul 2020, 16:01

Si fara  rozmarin!?

Maria Luminita
Luminita (Maria Luminita) 04 Oct 2017, 14:59

Foarte gustosi. Am folosit turmeric in loc de boia si faina de malai de casa.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Janeth
Janeth 20 Feb 2017, 18:14

Am reusit!!!

30 minute la 250°, i-am intors, si inca 15 minute si pe partea cealalta

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
bomi
bomi 24 Dec 2012, 18:23

Si dupa... :D

Poza mea pentru rețetă:
bomi
bomi 24 Dec 2012, 18:23

Am cam exagerat cu stratul de condimente si cu timpul de coacere... dar tot au iesit buni :P
Poze, inainte...

Poza mea pentru rețetă:
Cori
Cori 24 Feb 2012, 22:46

I-am facut si eu si sunt foarte buni. Nota  pentru reteta

Poza mea pentru rețetă:
crismi
crismi 20 Feb 2012, 13:31

Eu i-am facut nu stiu a cata oara, fetita mea a declarat ca acesti cartofi si cu pizza sunt mancarurile ei preferate.Asa ca multumim mult de tot pentru reteta. De obicei, ii fac fara coaja.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 18 Jan 2012, 18:43

Fac pentru a doua oară acești cartofi! Nu te poți opri din mâncat odată ce i-ai scos de la cuptor!

Poza mea pentru rețetă:
nikol
nikol 15 Dec 2010, 18:03

Buna , cautam de mult acesta reteta , am mancat acum cativa ani la Geneva si mi-au placut foarte mult.   Multumesc

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile