Cartofi crocanti la cuptor

Cartofi crocanti la cuptor

Este o reteta pe care tot amanam s-o fac, si acum imi pare rau - sunt atat de buni ca i-as face in fiecare zi. Cartofii sunt deliciosi, crocanti deasupra si un pic pufosi in mijloc. Sunt o garnitura perfecta, dar si o mancare delicioasa pentru cei care tin post. Se pot manca cu salata, crema de branza sau iaurt, gratar, etc.

Ingrediente

Cartofi
1 kg
mai bine luati cartofi roz, au mai putin amidon si se comporta mai bine la cuptor
Faina de malai
4 linguri
din aia pt mamaliga
Ulei de floarea soarelui
4 linguri
Sare
0.5 lingurite
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurite
Usturoi granulat(praf)
0.25 lingurite
adica un varf de lingurita, optional puteti adauga curry sau amestec mexican de condimente

Pasi de urmat

1

Spalati bine cartofii cu o perie de bucatarie. Se vor coace cu tot cu coaja, este si mai simplu si mai sanatos (datorita multor vitamine care se contin in ea).

2

Intr-o farfurie amestecati faina de porumb cu sarea si mirodeniile.

3

Cartofii se taie felii in 4 sau in 6, in functie de marimea cartofului.

4

Puneti cartofii intr-o farfurie mai mare, adaugati uleuil si amestecati bine cu mainile - in asa fel ca fiecare bucatica de cartof sa fie acoperita cu ulei.

5

Adaugati amestecul de malai peste cartofi si ii scuturati bine -  toti cartofii trebuie sa fie cu o crusta de malai pe ei.

6

Acoperiti o tava de cuptor cu hartie pergament si aranjati toti cartofii cu coaja in jos pe tava.

7

Puneti tava la cuptor, aproximativ la 250 C timp de 45 de min - 1 ora. La mine cuptorull este din ala fara temperatura, am pus la o treapta mai mare de caldura, peste 30 de min i-am testat cu un cutit. Daca incepe sa intre usor cutitul in ei  - cam in 15 min ii scoateti. Daca mai sunt tari, mariti temepratura cuptorului.

Cel mai bine este sa-i serviti calzi, chiar dupa ce ii scoateti din cuptor -  dar au fost foarte buni si incalziti la microunde.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (3-4 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (18 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 60

Maria Luminita
Luminita (Maria Luminita) 04 oct 2017, 14:59

Foarte gustosi. Am folosit turmeric in loc de boia si faina de malai de casa.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Janeth
Janeth 20 feb 2017, 18:14

Am reusit!!!

30 minute la 250°, i-am intors, si inca 15 minute si pe partea cealalta

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Janeth
Janeth 20 feb 2017, 15:45

Trebuie acoperiti cu folie la inveput?

lena
Elena (lena) Janeth 20 feb 2017, 16:11

Nu trebuie.

Janeth
Janeth Elena (lena) 20 feb 2017, 17:27

Ok. Acu asteapta sa intre la sauna.

bomi
bomi 24 dec 2012, 18:23

Si dupa... :D

Poza mea pentru reteta:
bomi
bomi 24 dec 2012, 18:23

Am cam exagerat cu stratul de condimente si cu timpul de coacere... dar tot au iesit buni :P
Poze, inainte...

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 24 feb 2012, 22:46

I-am facut si eu si sunt foarte buni. Nota  pentru reteta

Poza mea pentru reteta:
crismi
crismi 20 feb 2012, 13:31

Eu i-am facut nu stiu a cata oara, fetita mea a declarat ca acesti cartofi si cu pizza sunt mancarurile ei preferate.Asa ca multumim mult de tot pentru reteta. De obicei, ii fac fara coaja.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 18 ian 2012, 18:43

Fac pentru a doua oară acești cartofi! Nu te poți opri din mâncat odată ce i-ai scos de la cuptor!

Poza mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 23 nov 2010, 16:02

Am facut si cu malai si cu pesmet, ambii sunt gustosi. Mai ales daca-i stropiti cu ulei de masline care este mai gras si-i fragezeste bine.

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 29 sep 2010, 08:19

eu am ras branza si au iesit foarte buni, o sa incerc si cu cascaval!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile