Cartofi crocanti la cuptor

Cartofi crocanti la cuptor

Este o reteta pe care tot amanam s-o fac, si acum imi pare rau - sunt atat de buni ca i-as face in fiecare zi. Cartofii sunt deliciosi, crocanti deasupra si un pic pufosi in mijloc. Sunt o garnitura perfecta, dar si o mancare delicioasa pentru cei care tin post. Se pot manca cu salata, crema de branza sau iaurt, gratar, etc.

Ingrediente

Cartofi
1 kg
mai bine luati cartofi roz, au mai putin amidon si se comporta mai bine la cuptor
Faina de malai
4 linguri
din aia pt mamaliga
Ulei de floarea soarelui
4 linguri
Sare
0.5 lingurite
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurita
Usturoi granulat(praf)
0.25 lingurite
adica un varf de lingurita, optional puteti adauga curry sau amestec mexican de condimente

Pasi de urmat

Pas 1

Spalati bine cartofii cu o perie de bucatarie. Se vor coace cu tot cu coaja, este si mai simplu si mai sanatos (datorita multor vitamine care se contin in ea).

Cartofi crocanti la cuptor - Pas 1
Pas 2

Intr-o farfurie amestecati faina de porumb cu sarea si mirodeniile.

Cartofi crocanti la cuptor - Pas 2
Pas 3

Cartofii se taie felii in 4 sau in 6, in functie de marimea cartofului.

Cartofi crocanti la cuptor - Pas 3
Pas 4

Puneti cartofii intr-o farfurie mai mare, adaugati uleuil si amestecati bine cu mainile - in asa fel ca fiecare bucatica de cartof sa fie acoperita cu ulei.

Cartofi crocanti la cuptor - Pas 4
Pas 5

Adaugati amestecul de malai peste cartofi si ii scuturati bine -  toti cartofii trebuie sa fie cu o crusta de malai pe ei.

Cartofi crocanti la cuptor - Pas 5
Pas 6

Acoperiti o tava de cuptor cu hartie pergament si aranjati toti cartofii cu coaja in jos pe tava.

Cartofi crocanti la cuptor - Pas 6
Pas 7

Puneti tava la cuptor, aproximativ la 250 C timp de 45 de min - 1 ora. La mine cuptorull este din ala fara temperatura, am pus la o treapta mai mare de caldura, peste 30 de min i-am testat cu un cutit. Daca incepe sa intre usor cutitul in ei  - cam in 15 min ii scoateti. Daca mai sunt tari, mariti temepratura cuptorului.

Cel mai bine este sa-i serviti calzi, chiar dupa ce ii scoateti din cuptor -  dar au fost foarte buni si incalziti la microunde.

Pofta Buna!

Cartofi crocanti la cuptor - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (18 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 62

Roxana
Roxana 04 Feb 2021, 15:35

Desi am fost foarte sceptica privind aceasta combinatie cartof-porumb, gustul acestor cartofi in crusta de malai este senzational! Este prima data cand ii prepar, dar intra in meniul pentru viitor, categoric! Pofta buna tuturor si o dupa-amiaza placuta!

Poza mea pentru reteta:
tititino
tititino 27 Jul 2020, 16:01

Si fara  rozmarin!?

Maria Luminita
Luminita (Maria Luminita) 04 Oct 2017, 14:59

Foarte gustosi. Am folosit turmeric in loc de boia si faina de malai de casa.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Janeth
Janeth 20 Feb 2017, 18:14

Am reusit!!!

30 minute la 250°, i-am intors, si inca 15 minute si pe partea cealalta

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
bomi
bomi 24 Dec 2012, 18:23

Si dupa... :D

Poza mea pentru reteta:
bomi
bomi 24 Dec 2012, 18:23

Am cam exagerat cu stratul de condimente si cu timpul de coacere... dar tot au iesit buni :P
Poze, inainte...

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 24 Feb 2012, 22:46

I-am facut si eu si sunt foarte buni. Nota  pentru reteta

Poza mea pentru reteta:
crismi
crismi 20 Feb 2012, 13:31

Eu i-am facut nu stiu a cata oara, fetita mea a declarat ca acesti cartofi si cu pizza sunt mancarurile ei preferate.Asa ca multumim mult de tot pentru reteta. De obicei, ii fac fara coaja.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 18 Jan 2012, 18:43

Fac pentru a doua oară acești cartofi! Nu te poți opri din mâncat odată ce i-ai scos de la cuptor!

Poza mea pentru reteta:
nikol
nikol 15 Dec 2010, 18:03

Buna , cautam de mult acesta reteta , am mancat acum cativa ani la Geneva si mi-au placut foarte mult.   Multumesc

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile