Ingrediente
●
Cartofi
1 kg
mai bine luați cartofi roz, au mai puțin amidon și se comportă mai bine la cuptor
●
Făină de mălai
4 linguri
din aia pt mămăligă
●
Ulei de floarea-soarelui
4 linguri
●
Boia de ardei roșu dulce
1 lingurita
●
Usturoi granulat(praf)
0.25 lingurite
adică un vârf de linguriță, opțional puteți adăuga curry sau amestec mexican de condimente
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălați bine cartofii cu o perie de bucătărie. Se vor coace cu tot cu coajă, este și mai simplu și mai sănătos (datorită multor vitamine care se conțin în ea).
Pas 2
Într-o farfurie amestecați făina de porumb cu sarea și mirodeniile.
Pas 3
Cartofii se taie felii în 4 sau în 6, în funcție de mărimea cartofului.
Pas 4
Puneți cartofii într-o farfurie mai mare, adăugați uleiul și amestecați bine cu mâinile - în așa fel ca fiecare bucățică de cartof să fie acoperită cu ulei.
Pas 5
Adăugați amestecul de mălai peste cartofi și îi scuturați bine - toți cartofii trebuie să fie cu o crustă de mălai pe ei.
Pas 6
Acoperiți o tavă de cuptor cu hârtie pergament și aranjați toți cartofii cu coaja în jos pe tavă.
Pas 7
Puneți tava la cuptor, aproximativ la 250 C timp de 45 de minute - 1 oră. La mine cuptorul este din acela fără temperatură, am pus la o treaptă mai mare de căldură, după 30 de minute i-am testat cu un cuțit. Dacă începe să intre ușor cuțitul în ei - cam în 15 minute îi scoateți. Dacă mai sunt tari, măriți temperatura cuptorului.
Cel mai bine este să-i serviți calzi, chiar după ce îi scoateți din cuptor - dar au fost foarte buni și încălziți la microunde.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(3-4 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (18 voturi)