Și când spun 3 legume nu am în vedere cartofii, ceapa și morcovii - cele mai des folosite legume în postul tradițional. Sunt foarte bune, dar din păcate ținerea postului ar mai impune adăugarea și de alți nutrienți care să înlocuiască produsele de origine animală. Aici în rețetă folosesc 3 legume de bază din bucătăria vegetariană, principalele surse de proteină - fasole, linte și năut.
Bun, și dacă voi țineți post dar eu țin regim de slăbire (dap, acum m-am umplut și eu cu curaj :), trebuia să găsesc rețete care să satisfacă ambele nevoi - deci bineînțeles am apelat la Cartea de rețete de la Herghelia.
Chifteluțele le-am ochit mai demult, acum le-am făcut și am fost impresionată cât de simple, gustoase, sățioase, dietetice au fost. Legumele le puteți fierbe acasă sau le cumpărați la conservă, gata fierte - eu așa am făcut, am fost mai comodă. În plus am dublat cantitățile de la rețeta de bază, pt că să fie mai multe și să ne ajungă pe 2-3 zile, se păstrează f. bine la frigider.
Le recomand cu încredere, sunt pline de fibre și vitamine - chiar și Sofia a mâncat din ele, deci sigur au trecut testul :)