Musaca cu telina

Musaca cu telina

O mancare foarte delicioasa - daca nu ati incercat pana acum combinatia de telina cu carne de vita, recomand sa o faceti. Am mancat mai demult o mancare asemanatoare intr-un restaurant chinezesc, am fost atat de impresionata ca am incercat se reproduc reteta cu ingredientele pe care le gasisem in piata. In plus este o mancare care merge perfect intr-un regim de slabire, are multe proteine si calorii rezonabile. Incercati, este ceva foarte gustos!

Ingrediente

Carne tocata vita
1 kg
Radacina de telina
2 buc
daca luati din piata telina mai mica luati 3 bucati
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Ceapa alba
1 buc
Vin rosu demisec
100 ml
Oua
2 buc
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite
Cascaval clasic
100 g

Pasi de urmat

1

Pregatiti carnea de vita, daca nu ati luat-o tocata, o dati prin masina de tocat.

2

Ceapa o curatati, spalati si taiati cubulete mici. Intr-o tigaie puneti un pic de ulei, adaugati ceapa si lasati sa se caleasca usor.

3

Apoi adaugati carnea tocata si amestecati continuu, sa nu se faca carnea ca o chiftea mare.

4

Cam asa ar trebui sa fie fripta carnea. Adaugati vinul si mai lasati 10 min sa se evapore alcoolul. In final adaugati sarea, piper si mirodeniile. Opriti focul si lasati carnea sa se racoreasca. In acest timp vom pregati telina.

5

Telina se curata, se spala si se taie felii cam de 5 mm grosime.

6

Intr-o tigaie de teflon puneti un pic de ulei si frigeti bucatile de telina pe ambele parti.

7

Intr-o tava dreptungiulara de cuptor, mai adanca incepeti sa montati mancarea de musaca. Primul strat va fi cel de telina.

8

Amestecati carnea cu 2 oua.

9

Peste telina puneti jumatate din compozitia de carne. Apoi iarasi puneti un strat de telina si cealalta cantitate de carne.

10

Ultimul strat va fi inca unul de telina. Deci vor fi 3 straturi de telina si 2 de carne.

11

Dati putin cascaval prin razatoare, ca sa se faca o crusta aurie deasupra la musaca. Sau o alta varianta ar fi sa bateti 2 oua si sa ungeti cu ele stratul de telina.

12

Lasati musacaua la cuptor aproximativ o ora la temeperatura medie. Cand este gata, o lasati sa se racoreasca putin -  este foarte buna cand este calda, cu o salata de legume proaspete.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

lumi
luminita (lumi) 23 nov 2009, 23:35

Arata  foarte bine si cred ca e pe gustul meu ,tinand cont ca fac mari eforturi sa nu ma ingras. Multumesc Lena!Cu siguranta o sa incerc reteta

ELLA
ELLA 18 feb 2010, 17:42

Buna. dar imi poti spune cu aproximatie gramajul la telina, caci de cate ori vroiam sa cumpar telina avea bucata vreo 500gr

lena
Elena (lena) 18 feb 2010, 20:35

Iti trebuie cam 2 bucati din alea de 500g, in total 1 kg

tiki
tiki 27 apr 2014, 13:46

Buna. Buna mancare. Uau, uau,uau. Nu ma mai puteam opri din mancat, cu un castravecior acru,(am uitat sa-l adaug la poza.). E prima data cand fac cu telina. Mai faceam cu cartofi. Unica schimbare, eu am pus deasupra cascaval amestecat cu un ou. F. bun. Multumesc. Sa faceti neaparat. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
adeia
adeia 09 ian 2015, 12:53

Buna lena!cat timp musacaua este la cuptor,trebuie acoperita?multumesc!esti mentorul meu din bucatarie

lena
Elena (lena) adeia 09 ian 2015, 13:44

Nu trebuie acoperita :)