Ingrediente
●
Radacina de telina
2 buc
daca luati din piata telina mai mica luati 3 bucati
●
Ulei de floarea soarelui
100 ml
●
Vin rosu demisec
100 ml
●
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurita
●
Piper negru
0.25 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatiti carnea de vita, daca nu ati luat-o tocata, o dati prin masina de tocat.
Pas 2
Ceapa o curatati, spalati si taiati cubulete mici. Intr-o tigaie puneti un pic de ulei, adaugati ceapa si lasati sa se caleasca usor.
Pas 3
Apoi adaugati carnea tocata si amestecati continuu, sa nu se faca carnea ca o chiftea mare.
Pas 4
Cam asa ar trebui sa fie fripta carnea. Adaugati vinul si mai lasati 10 min sa se evapore alcoolul. In final adaugati sarea, piper si mirodeniile. Opriti focul si lasati carnea sa se racoreasca. In acest timp vom pregati telina.
Pas 5
Telina se curata, se spala si se taie felii cam de 5 mm grosime.
Pas 6
Intr-o tigaie de teflon puneti un pic de ulei si frigeti bucatile de telina pe ambele parti.
Pas 7
Intr-o tava dreptungiulara de cuptor, mai adanca incepeti sa montati mancarea de musaca. Primul strat va fi cel de telina.
Pas 8
Amestecati carnea cu 2 oua.
Pas 9
Peste telina puneti jumatate din compozitia de carne. Apoi iarasi puneti un strat de telina si cealalta cantitate de carne.
Pas 10
Ultimul strat va fi inca unul de telina. Deci vor fi 3 straturi de telina si 2 de carne.
Pas 11
Dati putin cascaval prin razatoare, ca sa se faca o crusta aurie deasupra la musaca. Sau o alta varianta ar fi sa bateti 2 oua si sa ungeti cu ele stratul de telina.
Pas 12
Lasati musacaua la cuptor aproximativ o ora la temeperatura medie. Cand este gata, o lasati sa se racoreasca putin - este foarte buna cand este calda, cu o salata de legume proaspete.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(8 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)