Ingrediente
●
Fasole uscată albă
400 g
eu prefer fasolea rotundă, mare pentru această mâncare
●
Carne de vită/mânzat
1 kg
puteți să luați și o bucată mai cu os
●
Roșii cubulețe din conservă de 300g
100 g
sau 2 roșii proaspete, sau 2 linguri de bulion de roșii
●
Boia de ardei roșu dulce
1 lingura
●
Piper negru
0.5 lingurite
●
Ulei de floarea-soarelui
100 g
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălați bine fasolea și o puneți la înmuiat în mai multă apă timp de 12 ore, perfect este s-o puneți seara și a 2-a zi s-o pregătiți.
Pas 2
Și acum începem să facem mâncarea efectiv, după ce s-a înmuiat bine fasolea.
Carnea de vită se spală, se usucă cu un prosop/șervețel și se călește un pic în ulei, până se rumenește ușor pe ambele părți.
Pas 3
Apa în care s-au înmuiat fasolele se scurge și într-un ceaun sau cratiță puneți fasolea și carnea călită printre ea. Curățați, spălați și tăiați o ceapă în 4, o puneți tot aici în ceaun. Tot aici puneți și 3 frunze de dafin.
Pas 4
Turnați apă cât să acopere bine toată compoziția și o puneți pe foc. Când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați 2-3 ore să clocotească încet sub capac.
Pas 5
După ce a fiert bine, încercați dacă este moale carnea și fasolea. Dacă da, atunci vom prepara în continuare compoziția de legume.
Dacă mai sunt tari lăsați să mai fiarbă.
Pas 6
Ceapa se curăță, se spală și se taie bucăți mici. Morcovul se curăță, spală și se dă prin răzătoare. Puneți puțin ulei într-o tigaie, adăugați legumele, amestecați periodic și lăsați să se călească bine, dar nu neapărat să se rumenească, doar să scadă și să lase zeamă.
Pas 7
Apoi adăugați boia de ardei, piperul, roșiile cubulețe și mai lăsați 5 min să fiarbă.
Pas 8
Adăugați compoziția de legume în ceaun, amestecați și lăsați să mai fiarbă aproximativ 1 oră la foc mic, până scade bine.
Pas 9
Și la final, după ce a fiert bine totul, potriviți de sare. Observați că sarea se pune după ce a fiert bine fasolea, altfel se întărește și puteți s-o fierbeți și toată ziua și nu va fi moale.
Pas 10
Mâncarea o serviți caldă cu salată sau murături - eu am făcut o rețetă de varză marinată rapidă, în 3 ore de la Anishoara, a fost foarte, foarte bună. Pe viitor o voi pune și eu pe site, deocamdată vă inspirați direct de la sursă. :)
Chiar merită să încercați această mâncare, deși necesită un pic de timp și organizare, nu este complicată - vă asigur că este super, super delicioasă.
Poftă bună!
Cantitate:
2 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
180 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)