Friptura de porc in sos de usturoi, la cuptor

reteta premium
Friptura de porc in sos de usturoi, la cuptor

O reteta de friptura foarte rapida, simpla si cu siguranta de succes la orice masa, fie ea de sarbatoare sau pt familie. Carnea de porc se poate inlocui cu orice carne preferati, este buna si pt cei care prefera fripturile mai slabe, fara prajeala si multa grasime. Mi-a placut mult procesul si rezultatul - frptura frageda, sosul aromat, bun de combinat cu orice garnitura.

Ingrediente

Carne de porc
1.5 kg
eu am folosit muschiulet, dar merge si pulpa, ceafa sau file
Usturoi(catei)
6 buc
Bulion de rosii
200 ml
Puteti folosit pasta de ardei/rosii, diluata cu putina apa
Ulei
3 linguri
Sare,piper
1 lingurite
dupa preferinta si gust
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Carnea se taie felii cam de grosimea unui deget. Puteti s-o bateti putin ca s-o frageziti, apoi crestati putin pe margini ca se nu se incovoaie la copt.

La mine nu a fost cazul, muschiuletul este destul de fraged si fara operatiunile de mai sus.

2

Aranjati feliile de carne in tava de cuptor(nu se unge tava cu ulei).

3

Presarati putina sare si piper peste carne.

4

Pisati usturoiul si il puneti intr-un bol mic si adanc.

5

Turnati uleiul cate putin in usturoi, adaugati un pic de sare si il amestecati ca la maioneza, sa se incorporeze si sa se faca pasta alba.

6

Apoi adaugati bulionul si restul de mirodenii, amestecati bine.

Abonamentul Premium (cu plata) iti permite sa vezi pasii retetelor premium in aplicatia LaLena:
1. Daca nu ai aplicatia, click aici
2. Apasa butonul Versiunea Premium din pagina retetei in aplicatie
Gasesti aceasta reteta si in cartea noastra Top 50 rețete pas cu pas Top 50 rețete pas cu pas
Cantitate: 2 kilograme
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (13 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 39

irinutam
irinutam 09 feb 2020, 22:19

Delicioasa aceasta friptura! Frageda si aromata! Am facut-o din ceafa de porc. A fost pe placul intregii familii. Multumim mult, draga Lena pentru excelenta reteta 😊!

Nota mea pentru reteta:
Baronesse
Baronesse 17 nov 2019, 18:02

eram limitata de timp, si am zis sa incerc aceasta reteta la tigaie. am respectat reteta, cu exceptia ca am pus-o intr-o tigaie acoperita, si nu la cuptor. a iesit bine, carnea are un gust f bun, nu se simte bulionul , doar mirodeniile.multumesc de reteta!

Vdtonline407
Vdtonline407 23 dec 2018, 13:37

exact reteta pe care o cautam.Multumesc Frumos!! 

Adelina

Florica Istrati
Florica Istrati 12 feb 2018, 15:42

Tot cu muschiulet am facut, a iesit foarte gustoasa, s-a pastrat moale in interior, eu am tinut-o o ora jumate, si de frica sa nu se usuce, am adaugat inca putina apa, de vreo 2-3 ori. Cu garnitura de linte si salata de radacinoase.

Nota mea pentru reteta:
Stefy3
Stefy3 07 oct 2017, 18:30

Este a treia oara cand prepar aceasta reteta,carnea foarte frageda si delicioasa!

Multumim,Lena:)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MarianaȘerban879
Mariana Șerban (MarianaȘerban879) 20 ian 2017, 14:22

Eu am mai  adaugat condimente pentru friptura de porc, cimbru si foi de dafin si am pus si cativa cartofi taiati cubulete. A iesit ceva grozav!

Nota mea pentru reteta:
georgidunca
georgidunca 01 ian 2017, 15:40

Delicioasă si usor de preparat. Multumesc pentru reteta.

Nota mea pentru reteta:
CătălinaBrie-Bonchiş781
Cătălina Brie-Bonchiş (CătălinaBrie-Bonchiş781) 17 sep 2016, 16:38

Super reteta!!! Multumesc!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tasicuta
tasicuta 29 feb 2016, 17:24

Am facut pentru Craciun

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 15 dec 2015, 14:52

Parolista, nu ? Dupa cum am spus,vazut, placut, facut. F faina si buna aceasta reteta. Si si simplu de executat. Neavand asa multa carne de porc, am facut si cu pui. Nemaipomenita. Am pus si boia dulce si iute, dar probabil cam putina de frica, si nu a piscat deloc. Pacat. O s-o mai repet precis ca e tare buna. Sa faceti cu incredere ca nu veti regreta. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile