Friptura de porc in sos de usturoi, la cuptor

Friptura de porc in sos de usturoi, la cuptor

O reteta de friptura foarte rapida, simpla si cu siguranta de succes la orice masa, fie ea de sarbatoare sau pt familie. Carnea de porc se poate inlocui cu orice carne preferati, este buna si pt cei care prefera fripturile mai slabe, fara prajeala si multa grasime. Mi-a placut mult procesul si rezultatul - frptura frageda, sosul aromat, bun de combinat cu orice garnitura.

Ingrediente

Carne de porc
1.5 kg
eu am folosit muschiulet, dar merge si pulpa, ceafa sau file
Usturoi(catei)
6 buc
Bulion de rosii
200 ml
Puteti folosit pasta de ardei/rosii, diluata cu putina apa
Ulei
3 linguri
Sare,piper
1 lingurite
dupa preferinta si gust
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Carnea se taie felii cam de grosimea unui deget. Puteti s-o bateti putin ca s-o frageziti, apoi crestati putin pe margini ca se nu se incovoaie la copt.

La mine nu a fost cazul, muschiuletul este destul de fraged si fara operatiunile de mai sus.

2

Aranjati feliile de carne in tava de cuptor(nu se unge tava cu ulei).

3

Presarati putina sare si piper peste carne.

4

Pisati usturoiul si il puneti intr-un bol mic si adanc.

5

Turnati uleiul cate putin in usturoi, adaugati un pic de sare si il amestecati ca la maioneza, sa se incorporeze si sa se faca pasta alba.

6

Apoi adaugati bulionul si restul de mirodenii, amestecati bine.

7

Turnati cam 100-150ml de apa in aceasta compozitie sa fie ca un sos putin mai diluat.

Potriviti de sare dupa gust si amestecati bine.

8

Il turnati peste carne.

9

Il distribuiti uniform pe toata carnea.

Daca aveti mai multa carne pregatiti mai mult sos, asa ca acesta sa acopere complet carnea.

10

Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 1 ora si jumate.

Prima ora acoperiti tava cu un capac sau bucata de folie de aluminiu. Ultimele 30 de minute scoateti capacul.

La urma verificati carnea sa fie moale si gatita, daca e inca tare o lasati la cuptor cat e nevoie. Sosul nu va lasa carnea sa se usuce si se va gati in voie.

11

Cam asa arata la final.

12

Serviti fierbinte cu orice garnitura preferata si muraturi.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (12 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 38

Baronesse
Baronesse 17 nov 2019, 18:02

eram limitata de timp, si am zis sa incerc aceasta reteta la tigaie. am respectat reteta, cu exceptia ca am pus-o intr-o tigaie acoperita, si nu la cuptor. a iesit bine, carnea are un gust f bun, nu se simte bulionul , doar mirodeniile.multumesc de reteta!

Vdtonline407
Vdtonline407 23 dec 2018, 13:37

exact reteta pe care o cautam.Multumesc Frumos!! 

Adelina

ElizaMuntean384
Eliza Muntean (ElizaMuntean384) 06 apr 2018, 19:41

Mi-a fost mereu teama de friptura de porc, imi iesea mereu prea tare carnea. Pana am facut reteta asta. A iesit cea mai buna si mai frageda friptura de porc pe care am gustat-o! Eu am folosit cotlet, am batut putin feliile cu ciocanul de snitele si le-am lasat peste noapte in tava la marinat cu toate ingredientele. A iesit ceva incredibil! Multumesc mult pentru reteta.

Stefy3
Stefy3 07 oct 2017, 18:30

Este a treia oara cand prepar aceasta reteta,carnea foarte frageda si delicioasa!

Multumim,Lena:)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
georgidunca
georgidunca 01 ian 2017, 15:40

Delicioasă si usor de preparat. Multumesc pentru reteta.

Nota mea pentru reteta:
C?t?linaBrie-Bonchi?781
C?t?lina Brie-Bonchi? (C?t?linaBrie-Bonchi?781) 17 sep 2016, 16:38

Super reteta!!! Multumesc!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tasicuta
tasicuta 29 feb 2016, 17:24

Am facut pentru Craciun

Poza mea pentru reteta:
tasicuta
tasicuta 29 feb 2016, 17:22

Foarte bine a iesit. mersi

Nota mea pentru reteta:
Pisina
Cristina (Pisina) 29 dec 2015, 08:57

Foarte buna friptura! Am servit la masa de Craciun cu piure de mazare! Multumim pentru reteta, merita repetata nu numai cu ocazii speciale

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 15 dec 2015, 14:52

Parolista, nu ? Dupa cum am spus,vazut, placut, facut. F faina si buna aceasta reteta. Si si simplu de executat. Neavand asa multa carne de porc, am facut si cu pui. Nemaipomenita. Am pus si boia dulce si iute, dar probabil cam putina de frica, si nu a piscat deloc. Pacat. O s-o mai repet precis ca e tare buna. Sa faceti cu incredere ca nu veti regreta. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile