Friptură de porc în sos de usturoi, la cuptor

Friptură de porc în sos de usturoi, la cuptor

O rețetă de friptură foarte rapidă, simplă și cu siguranță de succes la orice masă, fie ea de sărbătoare sau pentru familie. Carnea de porc se poate înlocui cu orice carne preferați, este bună și pentru cei care preferă fripturile mai slabe, fără prăjeală și multă grăsime. Mi-a plăcut mult procesul și rezultatul - friptură fragedă, sosul aromat, bun de combinat cu orice garnitură.

Ingrediente

Carne de porc
1.5 kg
eu am folosit mușchiuleț, dar merge și pulpă, ceafă sau file
Usturoi (cățeii)
6 buc
   
Bulion de roșii
200 ml
Puteți folosi pastă de ardei/roșii, diluată cu puțină apă
Ulei
3 linguri
   
Sare, piper
1 lingurita
după preferință și gust
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

Carnea se taie felii cam de grosimea unui deget. Puteți s-o bateți puțin ca s-o frăgeziți, apoi crestați puțin pe margini ca să nu se încovoaie la copt.

La mine nu a fost cazul, mușchiulețul este destul de fraged și fără operațiunile de mai sus.

Friptură de porc în sos de usturoi, la cuptor - Pas 1
Pas 2

Aranjați feliile de carne în tava de cuptor (nu se unge tava cu ulei).

Friptură de porc în sos de usturoi, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Presărați puțină sare și piper peste carne.

Friptură de porc în sos de usturoi, la cuptor - Pas 3
Pas 4

Pisați usturoiul și îl puneți într-un bol mic și adânc.

Friptură de porc în sos de usturoi, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Turnați uleiul câte puțin în usturoi, adăugați un pic de sare și îl amestecați ca la maioneză, să se încorporeze și să se facă pastă albă.

Friptură de porc în sos de usturoi, la cuptor - Pas 5
Pas 6

Apoi adăugați bulionul și restul de mirodenii, amestecați bine.

Friptură de porc în sos de usturoi, la cuptor - Pas 6
Pas 7

Turnați cam 100-150ml de apă în această compoziție să fie ca un sos puțin mai diluat.

Potriviți de sare după gust și amestecați bine.

Friptură de porc în sos de usturoi, la cuptor - Pas 7
Pas 8

Îl turnați peste carne.

Friptură de porc în sos de usturoi, la cuptor - Pas 8
Pas 9

Îl distribuiți uniform pe toată carnea.

Dacă aveți mai multă carne pregătiți mai mult sos, așa ca acesta să acopere complet carnea.

Friptură de porc în sos de usturoi, la cuptor - Pas 9
Pas 10

Puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 1 oră și jumătate.

Prima oră acoperiți tava cu un capac sau bucată de folie de aluminiu. Ultimele 30 de minute scoateți capacul.

La urmă verificați carnea să fie moale și gătită, dacă e încă tare o lăsați la cuptor cât e nevoie. Sosul nu va lăsa carnea să se usuce și se va găti în voie.

Friptură de porc în sos de usturoi, la cuptor - Pas 10
Pas 11

Cam așa arată la final.

Friptură de porc în sos de usturoi, la cuptor - Pas 11
Pas 12

Serviți fierbinte cu orice garnitură preferată și murături.

Poftă Bună!

Friptură de porc în sos de usturoi, la cuptor - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (14 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 44

BANKOK
BANKOK 12 Mar 2024, 11:38

Buna ,am facut aseara aceasta reteta,o reteta foarte usor de gatit si foarte delicioasa,merge de minune cu piure sau paste

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) BANKOK 12 Mar 2024, 16:43

Ma bucur mult ca va place, multumesc de mesaj!🙏🏻👍

BazarBazar642
Bazar Bazar (BazarBazar642) 25 Aug 2022, 20:36

Se poate folosi și cotletul de porc?

lena
Elena (lena) Bazar Bazar (BazarBazar642) 25 Aug 2022, 20:57

Sigur.😉

BazarBazar642
Bazar Bazar (BazarBazar642) Elena (lena) 26 Aug 2022, 14:57

Mulțumesc!

irinutam
irinutam 09 Feb 2020, 22:19

Delicioasa aceasta friptura! Frageda si aromata! Am facut-o din ceafa de porc. A fost pe placul intregii familii. Multumim mult, draga Lena pentru excelenta reteta 😊!

Nota mea pentru rețetă:
ChirițăMihaiSorin558
Chiriță Sorin (ChirițăMihaiSorin558) 30 Oct 2017, 10:36

 Delicioasa ! 

Nota mea pentru rețetă:
Stefy3
Stefy3 07 Oct 2017, 18:30

Este a treia oara cand prepar aceasta reteta,carnea foarte frageda si delicioasa!

Multumim,Lena:)

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
MarianaȘerban879
Mariana Șerban (MarianaȘerban879) 20 Jan 2017, 14:22

Eu am mai  adaugat condimente pentru friptura de porc, cimbru si foi de dafin si am pus si cativa cartofi taiati cubulete. A iesit ceva grozav!

Nota mea pentru rețetă:
georgidunca
georgidunca 01 Jan 2017, 15:40

Delicioasă si usor de preparat. Multumesc pentru reteta.

Nota mea pentru rețetă:
CătălinaBrie-Bonchiş781
Cătălina Brie-Bonchiş (CătălinaBrie-Bonchiş781) 17 Sep 2016, 16:38

Super reteta!!! Multumesc!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tasicuta
tasicuta 29 Feb 2016, 17:24

Am facut pentru Craciun

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 15 Dec 2015, 14:52

Parolista, nu ? Dupa cum am spus,vazut, placut, facut. F faina si buna aceasta reteta. Si si simplu de executat. Neavand asa multa carne de porc, am facut si cu pui. Nemaipomenita. Am pus si boia dulce si iute, dar probabil cam putina de frica, si nu a piscat deloc. Pacat. O s-o mai repet precis ca e tare buna. Sa faceti cu incredere ca nu veti regreta. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile