Legume marinate și coapte la cuptor
Rețeta aceasta îmi place pentru că este foarte frumoasă, simplă și potrivită ca o mâncare de post (servită cu orez de ex) sau ca o garnitură de legume sănătoasă și interesantă. Combinația de rădăcinoase cu dovleac este deosebită și a fost apreciată de toți membrii familiei, inclusiv Maria de 1 an (legumele pe aburi le-a refuzat, acestea le mâncă cu gura mare:)
Legumele și cantitățile le puteți regla după preferințe și posibilitate, eu de exemplu nu am avut pe moment usturoi și nu l-am pus, în schimb am pus un pic mai mult dovleac.
În loc de zahăr puteți folosi miere, dar aveți grijă că devine toxică la încălzire și mai bine o evitați când există alternative.
Ingrediente
●
Usturoi
2 buc
2 căpățâni întregi, nu căței
●
Oțet balsamic
50 g
sau oțet simplu
●
Ierburi uscate(busuioc, pătrunjel,etc)
1 lingura
puteți folosi rozmarin uscat sau ierburi de Provence
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Toate legumele se curăță, se spală apoi se taie cubulețe medii (în afară de usturoi :)
Le aranjați într-o tavă de cuptor, sfecla o puneți mai separat să nu coloreze deocamdată celelalte legume.
Pas 2
Amestecați uleiul cu oțet, sare, zahăr și ierburile uscate.
Pas 3
Turnați acest sos peste legume, le amestecați bine și lăsați să se marineze 3-4 ore, sau mai mult dacă aveți timp.
Pas 4
După acest timp le amestecați bine încă o dată, și cu sfeclă.
Puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 45-60 de minute.
Pas 5
Cât se coc legumele, mai amestecați 1-2 ori în tavă cu o spatulă.
Pas 6
Se servesc calde, ca o garnitură sau mâncare de post.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(6-8 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
240 min
Data publicării:
Notă:
4 (1 voturi)