Somon in crusta de patrunjel, la cuptor

Somon in crusta de patrunjel, la cuptor

Am avut o mare surpriza saptamanile trecute cand am fost sunata de la OceanFish, mi-au spus ca abia acum au observat cat de mult folosesc pe site produsele lor si le recomand(fara vreo aluzie la publicitate, chiar sunt bune). Si ca multumire imi vor trimite un pachet cu produse sa le incerc si sa le mancam cu placere - va dati seama ca placerea a fost mare si chiar m-a bucurat mult acest gest, deci nu totul este pe bani si pe intelegeri. Un produs bun recomandat doar pentru ca merita aduce o multumire si pentru suflet, in plus sa stiti ca am avut si produse noi(vedeti pasii 1-2) cu care nu am mai lucrat - am experimentat, sigur o sa mai vedeti informatii multe si interesante pe viitor pe site cu calamari, midii, etc.

A fost pe acolo si un frumos somon proaspat intreg, cu niste sugestii de retete, nu am putut sa le urmez intocmai pentru ca sunt cu ingrediente pe care nu le aveam in casa si am improvizat. Atat de bine mi-a reusit ca am zis sa nu gatesc pestele altfel. Doar de preferat sa folositi la reteta file de peste, sa fie mai aromat si mai simplu de servit.

Daca nu aveti rozmarin puneti fire de patrunjel sub peste, am facut si asa, a fost la fel de delicios.

Ingrediente

File de somon proaspat
500 g
Patrunjel
2 buc
2-3 legaturi, cu cat mai mult cu atat mai bine
Rozmarin
4 buc
este optional
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
eu am pus ulei de masline aromat cu lamaie
Sare,piper
1 lingurite
Ierburi de provence
1 lingurite
este optional - se mai gasesc si ca "verdeturi italiene"

Pasi de urmat

1

O noua provocare si produse noi de experiementat.

2

Somonul l-am curatat de solzi sub jet de apa rece.

3

Apoi l-am filetat.

O parte din file am congelat, aici am folosit jumatate dintr-un file taiat bucati cam de 3 cm latime.

4

Intr-o tava de cuptor(aici este o tava din sticla termorezistenta) puneti firele de rozmarin, daca nu aveti puneti fire de patrunjel.

5

Aranjati bucatile de somon cu carnea in sus, pielea sa fie pe patul de rozmarin/patrunjel.

6

Presarati pe file sare, piper, ierburi de Provence si stropiti totul cu putin ulei.

7

Apoi presarati pestele cu  patrunjel tocat marunt - da o faceti bine, sa fie cat mai multa verdeata, ca o crusta.

8

Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si o puneti la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 35-40 de minute.

9

Aveti grija sa nu tineti mai mult de atat somonul la cuptor - se va usca si nu va mai fi foarte fraged.

10

Serviti imediat cu lamaie si orice garnitura preferata - va asigur ca este ceva genial, un gust perfect si pestele aromat, fraged.

Puteti sa faceti si un Sos Olandez aici, se potriveste perfect.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 500 grame (3-4 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:

Comentarii

LicaStar
Lica (LicaStar) 17 iun 2013, 12:32

Somonul sau "laks" (cum le spun norvegienii), este o mancare traditionala foarte gustoasa si sanatoasa. Am avut de multe ori ocazia sa mananc "laks" preparat de norvegieni, ei facand-ul la cuptor cu aburi, servit cu cartofi fierti decojiti si sos (foaaaarte bun). Adevarul e ca au alte condimente la peste si da un gust... nemaipomenit. Acum, gasind aceasta reteta la Lena, voi profita de ocazia ca sunt in "tara pestelui" si voi incarca sa fac somonul astfel.

Multumesc de postare, Lena!

DorinaB
DorinaB 12 aug 2015, 22:33

Salut Lena, totul meu ti-a multumit pentru reteta, din cele povestite de mine si din retetele postate , parca te cunoastem personal!

Suntem in Irlanda si aici somonul e destul de ieftin comparativ cu R. Moldova si il consumam des pentru aportul de beneficii care il aduce sanatatii, il coceam simplu la cuptor cu lamie, dar asa pregatit e o minunatie, busuiocul oregano, rozmarinul si patrunjelul fac o combinatie perfecta! Sigur il voi mai face again, again and again!!

Thank yu verry much

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 13 aug 2015, 15:06

Ma bucur mult! Multumesc de apreciere si comentariu Dorina!

LunguNicoleta468
Lungu Nicoleta (LunguNicoleta468) 23 feb 2017, 11:09

Ce ma bucur ca te pot vedea! O reteta de pe blogul tau m-a scos din impas cand eram la inceput de drum in a-i gati baietelului meu de 2 ani fara gluten, deje "te cunosc" de aproape 3 ani!Multumesc!

lena
Elena (lena) Lungu Nicoleta (LunguNicoleta468) 23 feb 2017, 12:21

Cu mare placere Nuciketa, multumesc si eu!

lena
Elena (lena) Elena (lena) 23 feb 2017, 12:22

Scuze Nicoleta, mi-a facut tastatura o farsa :)