Somon in crusta de patrunjel, la cuptor
Am avut o mare surpriza saptamanile trecute cand am fost sunata de la OceanFish, mi-au spus ca abia acum au observat cat de mult folosesc pe site produsele lor si le recomand(fara vreo aluzie la publicitate, chiar sunt bune). Si ca multumire imi vor trimite un pachet cu produse sa le incerc si sa le mancam cu placere - va dati seama ca placerea a fost mare si chiar m-a bucurat mult acest gest, deci nu totul este pe bani si pe intelegeri. Un produs bun recomandat doar pentru ca merita aduce o multumire si pentru suflet, in plus sa stiti ca am avut si produse noi(vedeti pasii 1-2) cu care nu am mai lucrat - am experimentat, sigur o sa mai vedeti informatii multe si interesante pe viitor pe site cu calamari, midii, etc.
A fost pe acolo si un frumos somon proaspat intreg, cu niste sugestii de retete, nu am putut sa le urmez intocmai pentru ca sunt cu ingrediente pe care nu le aveam in casa si am improvizat. Atat de bine mi-a reusit ca am zis sa nu gatesc pestele altfel. Doar de preferat sa folositi la reteta file de peste, sa fie mai aromat si mai simplu de servit.
Daca nu aveti rozmarin puneti fire de patrunjel sub peste, am facut si asa, a fost la fel de delicios.
Ingrediente
●
File de somon proaspat
500 g
●
Patrunjel
2 legaturi
2-3 legaturi, cu cat mai mult cu atat mai bine
●
Rozmarin
4 buc
este optional
●
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
eu am pus ulei de masline aromat cu lamaie
●
Ierburi de provence
1 lingurita
este optional - se mai gasesc si ca "verdeturi italiene"
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
O noua provocare si produse noi de experiementat.
Pas 2
Somonul l-am curatat de solzi sub jet de apa rece.
Pas 3
Apoi l-am filetat.
O parte din file am congelat, aici am folosit jumatate dintr-un file taiat bucati cam de 3 cm latime.
Pas 4
Intr-o tava de cuptor(aici este o tava din sticla termorezistenta) puneti firele de rozmarin, daca nu aveti puneti fire de patrunjel.
Pas 5
Aranjati bucatile de somon cu carnea in sus, pielea sa fie pe patul de rozmarin/patrunjel.
Pas 6
Presarati pe file sare, piper, ierburi de Provence si stropiti totul cu putin ulei.
Pas 7
Apoi presarati pestele cu patrunjel tocat marunt - da o faceti bine, sa fie cat mai multa verdeata, ca o crusta.
Pas 8
Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si o puneti la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 35-40 de minute.
Pas 9
Aveti grija sa nu tineti mai mult de atat somonul la cuptor - se va usca si nu va mai fi foarte fraged.
Pas 10
Serviti imediat cu lamaie si orice garnitura preferata - va asigur ca este ceva genial, un gust perfect si pestele aromat, fraged.
Puteti sa faceti si un Sos Olandez aici, se potriveste perfect.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(3-4 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii: