Pizza Vegetariana

Pizza Vegetariana

Sunt sigura ca din start nu va suna bine, dar eu totusi sugerez s-o incercati - a fost o surpriza si pt mine si pt sotul meu - cat de buna poate fi, chiar si in varianta de post.

In loc de cascaval am folosit tofu(este perfect aici), dar puteti pune si cascaval de post - eu nu folosesc, incerc sa folosesc cat mai putin chestiile facute din grasimi vegetale. Si bineinteles cu legumele va puteti "juca" dupa preferinte....

Semipreparate

600 g
adica 1 portie, din care se fac 2 pizza

Ingrediente

Tofu natur
200 g
sau cascaval de post
Ciuperci conservate
200 g
Ceapa alba
1 buc
Ardei gras
1 buc
Masline taiate
100 g
Bulion / pasta de rosii
3 linguri
sau un sos de pizza preferat, pe baza de rosii
Mirodenii pizza
1 lingurite
este bun aici oregano si busuiocul

Pasi de urmat

1

Preparati aluatul de pizza, conform Retetei de pe site.

2

Pana aluatul creste preparati ingredientele pentru topping.

Taiati ardeiul, maslinele, etc.

Ceapa o taiati mediu si o caliti in putin ulei.

3

Cand ceapa incepe usor sa se rumeneasca adaugati ciupercile taiate, scurse bine de apa. Amestecati, lasati 5 minute sa se caleasca impreuna, apoi potriviti de sare si piper, si stingeti focul.

4

Aluatul se lucreaza putin, se imparte in 2 bucati si fiecare se intinde in tava de pizza unsa cu putin ulei.

5

Ungeti suprafata aluatului cu sos de rosii, presarati oregano, busuioc si eventual usturoi uscat - sau orice combinatie de mirodenii preferati.

6

Peste sos presarati tofu dat prin razatoare.

7

Apoi puneti ciupercile calite.

8

Si ardeiul taiat cu masline.

9

Puneti pizza la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 30-40 de minute.

Dupa ce se scoate din cuptor o mai lasati 5-10 minute in tava, sa se patrunda, apoi serviti cu un ketchup de calitate.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 bucati (2 pizza)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Comentarii

flori17
flori17 13 mar 2012, 14:13

Draga Lena,

Am o intrebare in legatura cu tofu natur. De cand ai postat si o reteta de omleta cu tofu natur, caut prin supermarketuri acest sortiment si nu gasesc decat tofu in saramura. Poate fi folosit si acesta??

Multumiri pentru eforturile depuse si retele postate deosebit de interesante.

lena
Elena (lena) flori17 13 mar 2012, 14:25

Merge si in saramura, doar ai grija sa gusti din el, daca-i prea sarat pune-l pe vreo 1-2 ore in apa la desarat.

vicusha
vicusha 15 mar 2012, 20:13

Eu am adaugat si usturoi, porumb, vinete si rosii la conserva, super buna!!!

Poza mea pentru reteta:
marcu cecilia-magdalena
cecilia-magdalena marcu (marcu cecilia-magdalena) 22 mar 2012, 16:18

e superreteta

cristinca
cristinca 23 mar 2013, 15:57

O reteta excelenta!Multumesc mult!

Poza mea pentru reteta:
bursucu4me
bursucu4me 28 mar 2014, 22:06

A iesit super! Jumatate reteta 'La Lena' jumatate reteta 'Alexandra' .

Poza mea pentru reteta: