Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
350 g
Cantitatea de faina poate varia in functie de marca si tip - adaugati cate putin daca mai este necesar.
●
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Se poate folosi si ulei de masline
●
Drojdie uscata
2 linguri
Eu folosesc drojdia Pakmaya.
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un vas gradat se pune apa calduta. Se adauga zaharul, drojdia uscata, se amesteca si se lasa amestecul 15 min pana nu face spuma(vezi poza mai jos).
Atentie! Daca folositi drojdie uscata care nu se dizolva in apa, nu va trebui sa faceti acest pas, in schimb aluatul va creste mai greu, iar blatul nu va fi suficient de pufos. Dupa ce am incercat diferite marci de drojdie uscata, aluatul a avut cea mai buna consistenta cu Pakmaya.
Pas 2
Peste 15 minute observati ca amestecul de drojdie, apa si zahar va face o spuma frumoasa.
Pas 3
Intr-un bol mai mare se pune faina, se adauga sarea si uleiul.
Pas 4
Adaugati amestecul cu drojdie (cel de la pasul 1). Incepeti sa amestecati aluatul, recomand cu o lingura si dupa ce se mai leaga si cu mainile.
Pas 5
Pe o masa presarata cu faina scoateti aluatul si il framantati 2-3 minute, ca sa nu se lipeasca de maini mai presarati cate putina faina.
Atentie! S-ar putea sa mai trebuiasca sa adaugati inca putina faina daca aluatul este prea lipicios si nicicum nu se poate lucra cu el. Asta e din cauza tipului de faina si am avut chiar eu probleme cu 2 cele mai bune marci de faina locale.
Pas 6
Aluatul il puneti intr-un bol si lasati cam 30 de minute sa creasca - nu uitati sa-l acoperiti cu o folie, prosop sau capac.
Pas 7
Dupa acest timp, scoateti aluatul pe masa presarata cu faina si il taiati in 2 bucati.
Pas 8
Formati 2 bile si le lasati 5-10 minute la odihnit.
Pas 9
Pe masa presarata cu faina initndeti cu facaletul cate un blat de pizza, din fiecare bila de aluat.
La mine ies cam 2 blaturi de 30 cm diametru.
Pas 10
Pentru rezultate maxime cu pizza, de obicei recomand sa folositi tavi de pizza speciale - sunt subtiri si asa sigur obtineti pizza delicioasa si frageda. Se gasesc la orice supermarket mai mare si costa cam 20-30 lei.
Eu le ung cu putin ulei inainte sa pun aluatul.
Pas 11
Puneti aluatul in tava si usor ridicati bordurile, nu mult, cam de 1 cm.
Pas 12
Cum am spus, din acest aluat fac 2 pizza de 30 cm diametru.
Imediat cum ati pus aluatul in tavi, mergeti mai departe cu procesul de preparare - nu trebuie lasate la crescut.
Eu incep sa le ung cu sos+cascaval+topping.
Pofta Buna!
Cantitate:
600 g
(2 pizza de 30 cm)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (65 voturi)