Aluat de pizza clasic Reteta VIDEO

Aluat de pizza clasic

Este cel mai simplu si gustos aluat de pizza. Am incercat mai multe variante si ingrediente, acesta il recomand la toti.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
350 g
Cantitatea de faina poate varia in functie de marca si tip - adaugati cate putin daca mai este necesar.
Sare
0.5 lingurite
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Se poate folosi si ulei de masline
Drojdie uscata
2 linguri
Eu folosesc drojdia Pakmaya.
Apa
225 ml
Zahar
1 linguri

Pasi de urmat

1

Intr-un vas gradat se pune apa calduta. Se adauga zaharul, drojdia uscata, se amesteca si se lasa amestecul 15 min pana nu face spuma(vezi poza mai jos).

Atentie! Daca folositi drojdie uscata care nu se dizolva in apa, nu va trebui sa faceti acest pas, in schimb aluatul va creste mai greu, iar blatul nu va fi suficient de pufos. Dupa ce am incercat diferite marci de drojdie uscata, aluatul a avut cea mai buna consistenta cu Pakmaya.

2

Peste 15 minute observati ca amestecul de drojdie, apa si zahar va face o spuma frumoasa.

3

Intr-un bol mai mare se pune faina, se adauga sarea si uleiul.

4

Adaugati amestecul cu drojdie (cel de la pasul 1). Incepeti sa amestecati aluatul, recomand cu o lingura si dupa ce se mai leaga si cu mainile.

 

5

Pe o masa presarata cu faina scoateti aluatul si il framantati 2-3 minute, ca sa nu se lipeasca de maini mai presarati cate putina faina.

Atentie! S-ar putea sa mai trebuiasca sa adaugati inca putina faina daca aluatul este prea lipicios si nicicum nu se poate lucra cu el. Asta e din cauza tipului de faina si am avut chiar eu probleme cu 2 cele mai bune marci de faina locale.

6

Aluatul il puneti intr-un bol si lasati cam 30 de minute sa creasca - nu uitati sa-l acoperiti cu o folie, prosop sau capac.

7

Dupa acest timp, scoateti aluatul pe masa presarata cu faina si il taiati in 2 bucati.

8

Formati 2 bile si le lasati 5-10 minute la odihnit.

9

Pe masa presarata cu faina initndeti cu facaletul cate un blat de pizza, din fiecare bila de aluat.

La mine ies cam 2 blaturi de 30 cm diametru.

10

Pentru rezultate maxime cu pizza, de obicei recomand sa folositi tavi de pizza speciale - sunt subtiri si asa sigur obtineti pizza delicioasa si frageda. Se gasesc la orice supermarket mai mare si costa cam 20-30 lei.

Eu le ung cu putin ulei inainte sa pun aluatul.

11

Puneti aluatul in tava si usor ridicati bordurile, nu mult, cam de 1 cm.

12

Cum am spus, din acest aluat fac 2 pizza de 30 cm diametru.

Imediat cum ati pus aluatul in tavi, mergeti mai departe cu procesul de preparare - nu trebuie lasate la crescut.

Eu incep sa le ung cu sos+cascaval+topping.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 600 grame (2 pizza de 30 cm)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (61 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 220

amavio
amavio 27 mar 2019, 16:36

Am făcut pizza chiar de când ai postat această rețetă, dar abia acum vin și eu cu o poză... Pizza de post, că așa e momentul... Nevermind, de când o fac, miciodată nu am dat greș... Iată și poza mea.

Poza mea pentru reteta:
diana-madalina
aurelia sarbu (diana-madalina) 23 feb 2019, 10:39

buna  ziua , vreau asa un sfat e posibil sa fac aluatul si sal las la frigider   citeva ore si seara sa fac pizza?

lena
Elena (lena) aurelia sarbu (diana-madalina) 23 feb 2019, 10:58

Acesta cu drojdie mai greu, mai bine pe cel cu praf de copt 😉

diana-madalina
aurelia sarbu (diana-madalina) Elena (lena) 23 feb 2019, 11:10

multumesc mult  este receta  aici pe site ?

lena
Elena (lena) aurelia sarbu (diana-madalina) 23 feb 2019, 11:13

Sigur, la Aluaturi - cel rapid, fara drojdie.

diana-madalina
aurelia sarbu (diana-madalina) Elena (lena) 23 feb 2019, 21:55

multumesc  mult  lam facut asta  cu drojdie   si in 30-35 min  am  facut pizza tareeeee  gustos 

amavio
amavio Elena (lena) 27 mar 2019, 16:40

E tărziu pentru răspuns, dar... Eu am observat că atunci când fac acest aluat, după faza inițială de dospire - de 40 - 60 de minute, acoperit cu folie, pot să îl dau la frigider, pe raftul de jos, peste noapte. Faza cea mai simpatică este că pizza făcute cu aluatul ce a stat peste noapte, mi s-au părut mai gustoase, și nu numai mie, decât cea obișnuită.

GiussyG873
Giussy G (GiussyG873) 21 dec 2018, 14:28

Este blatul perfect 😍

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Bia 10
Bia 10 13 oct 2016, 21:44

Cea mai buna reteta pe care am încercato pana acum .

Mulțumesc

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Andr33a
Andr33a 02 sep 2016, 18:30

Azi am încercat si eu acest aluat.. Nota zece :) mi-a ieșit o pizza delicioasa..mulțumesc pt rețeta

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Pashutza25
Pashutza25 11 iul 2016, 23:31

Buna buna de tot.un aluat usor de lucrat si foarte gustos

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
SimonaCuciureanu464
Simona Cuciureanu (SimonaCuciureanu464) 09 iul 2016, 21:47

Cea mai buna pizza..a fost prima data cand am facut o pizza si un aluat...mersiiiii

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MamicaDeLeut632
Mamica De Leut (MamicaDeLeut632) 04 iun 2016, 02:10

Am incercat multe retete de blat pentru pizza si ai dreptate chiar este cea mai buna ! Am folosit aluatul si pentru pachetele cu cabanos. Au iesit foarte buni. Multumim pentru retete am incercat o multime si toate sunt foarte bune ! In 2 ani de cand te urmaresc si gatesc am acumulat vreo 5 kg in plus. :)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Maria24
Maria24 15 iul 2014, 01:18

Multumesc Lena, am facut prima pizza acasa dupa reteta ta iar drojdia folosita a fost ca a lui zigzagat. A iesit foarte buna si asa, sunt foarte incantata, am sa mai apelez la retetele tale!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 04 iun 2012, 22:19

Mmmm :x, numai pizza vad in fata ochilor ! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile