Aluat de pizza clasic Reteta VIDEO

reteta premium
Aluat de pizza clasic

Este cel mai simplu si gustos aluat de pizza. Am incercat mai multe variante si ingrediente, acesta il recomand la toti.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
350 g
Cantitatea de faina poate varia in functie de marca si tip - adaugati cate putin daca mai este necesar.
Sare
0.5 lingurite
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Se poate folosi si ulei de masline
Drojdie uscata
2 linguri
Eu folosesc drojdia Pakmaya.
Apa
225 ml
Zahar
1 linguri

Pasi de urmat

1

Intr-un vas gradat se pune apa calduta. Se adauga zaharul, drojdia uscata, se amesteca si se lasa amestecul 15 min pana nu face spuma(vezi poza mai jos).

Atentie! Daca folositi drojdie uscata care nu se dizolva in apa, nu va trebui sa faceti acest pas, in schimb aluatul va creste mai greu, iar blatul nu va fi suficient de pufos. Dupa ce am incercat diferite marci de drojdie uscata, aluatul a avut cea mai buna consistenta cu Pakmaya.

2

Peste 15 minute observati ca amestecul de drojdie, apa si zahar va face o spuma frumoasa.

3

Intr-un bol mai mare se pune faina, se adauga sarea si uleiul.

4

Adaugati amestecul cu drojdie (cel de la pasul 1). Incepeti sa amestecati aluatul, recomand cu o lingura si dupa ce se mai leaga si cu mainile.

 

5

Pe o masa presarata cu faina scoateti aluatul si il framantati 2-3 minute, ca sa nu se lipeasca de maini mai presarati cate putina faina.

Atentie! S-ar putea sa mai trebuiasca sa adaugati inca putina faina daca aluatul este prea lipicios si nicicum nu se poate lucra cu el. Asta e din cauza tipului de faina si am avut chiar eu probleme cu 2 cele mai bune marci de faina locale.

6

Aluatul il puneti intr-un bol si lasati cam 30 de minute sa creasca - nu uitati sa-l acoperiti cu o folie, prosop sau capac.

Abonamentul Premium (cu plata) iti permite sa vezi pasii retetelor premium in aplicatia LaLena:
1. Daca nu ai aplicatia, click aici
2. Apasa butonul Versiunea Premium din pagina retetei in aplicatie
Sau vizioneaza reteta video.
Gasesti aceasta reteta si in cartea noastra Top 50 rețete pas cu pas Top 50 rețete pas cu pas
Cantitate: 600 grame (2 pizza de 30 cm)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (64 voturi)

Comentarii

vero79
veronica (vero79) 20 feb 2009, 18:56

0,5 lingurite sare inseamna o jumatate lingurita de sare?

vero79
veronica (vero79) 20 feb 2009, 19:06

daca nu am drojdie uscata pot sa pun si proaspata daca da si cat as putea?

lena
Elena (lena) veronica (vero79) 22 feb 2009, 13:46

da, jumatate de lingurita de sare

nu am facut niciodata aceasta reteta cu drojdie proaspata, sincer nu stiu exact cat ai putea sa pui

dani
dani 14 mar 2009, 09:11

da eu am facut cu drojdie proaspata si a esit foarte buna dar am pus un sfert de cub.si am folosit ulei de masline.apostol_

zigzagat
zigzagat 15 mar 2009, 17:04

Reteta aceasta nu este pe placul meu intrucat aluatul iese mult prea gros. creste cat un "cozonac' aproape. Am facut intocmai, cred ca principala greseala este faptul ca am pus un pachetel de drojdie proaspata.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 15 mar 2009, 17:25

Mda, ati schimbat ingredientul esential - drojdia-  deci este alta reteta de aluat, nu are cum sa va placa aceasta reteta, pt ca nu ati folosit-o. Daca vreti sa aveti rezultate bune cu aluatul de pizza, ar fi bine sa respecatati cantiatea si tipul la urm. ingrediente - drojdie, faina, apa - atunci va astept cu comentarii. Si inca ceva - cantitatea de aluat din reteta este pentru 2 pizza mari, vreti mai putin aluat, folositi in jumatate. Succes

zigzagat
zigzagat 16 mar 2009, 20:14

Buna! Am facut din nou pizza ghidandu-ma dupa reteta dvs. Am facut cam ce scria, dar am pus doar trei sferturi din pachetelul de drojdie uscata, fara sa o topesc in apa(dr oetker) de teama sa nu-mi creasca foarte tare. Am facut niste foi foarte subtiri cu care am umplut doua tavi  clasice de cuptor. Peste  ele am pus sos de rosii, facut in casa. Le-am lasat la cuptor cam  la 400 de grade, le-am scos dupa cinci minute, punand peste ele carnati, salam, crenwursti si ciuperci proaspete.Si le-am mai tinut inca 30 de minute la 300 de grade(foc potrivit). Oricum mai poti verifica din cand in cand si daca s-a copt. La sfarsit le-am scos si am presarat cascaval peste ele si le-am mai dat inca trei minute la cuptor.Gata. Au iesit foarte bine! Asadar secretul este sa intinzi foile foarte bine, sa fie chiar subtirele si pizza iti iese pe plac. Si inca ceva...Rabdare!

Nota mea pentru reteta:
amavio
amavio zigzagat 27 mar 2019, 11:40

Atenție mare, în acest comentariu temperaturile sunt în grade Fahrenheit!!! Nu le puneți - cele două pizza,la 400, respectiv 300 de grade Celsius (dacă le obțineți pe un cuptor uzual) că le faceți scrum...

zigzagat
zigzagat 16 mar 2009, 20:17

 Multumesc!

lena
Elena (lena) 17 mar 2009, 00:39

Cu mare placere!

cesty
cesty 25 aug 2009, 19:31

ms de retetae f buna

Nota mea pentru reteta:
cesty
cesty 25 aug 2009, 19:32

sunt baiat la 14 ani si chiar mia iesit foarte bine reteta

lena
Elena (lena) 25 aug 2009, 19:33

Bravo!

piti
Daniela (piti) 18 sep 2009, 20:19

dupa ce a dospit aluatul se poate pastra la frigider pana doua zi ?

lena
Elena (lena) Daniela (piti) 18 sep 2009, 20:40

Nu am facut asa niciodata, puteti sa incercati si ne spuneti ce a iesit.

cesty
cesty 18 sep 2009, 20:41

Cred k da;)

marcya4u
marcya4u 08 dec 2009, 18:32

A iesit super tare pizza. E super reteta. Multumesc

Nota mea pentru reteta:
amelittat
amelittat 02 feb 2010, 23:56

buna, L ena , te felicit pt  retetele delicioase  si simple pe care le postezi, dar as vrea  sa-mi spui cate minute framanti aluatul de pizza, pt mine nu e o placere framantatul aluatului, am incercat deja un aluat de pizza a crescut ,dar dupa copt a devenit f dur, mersi

lena
Elena (lena) 03 feb 2010, 09:06

Sa stii ca nu il framant mult, doar atat cat sa incorporeze faina si sa nu fie cocoloase, cam 5 min. Oricum acest tip de aluat este mai moale si lipicios, nu prea ai cum sa-l  framanti mult, se lipeste rau de maini, iar daca adaugi faina sa nu se lipeasca se face aluatul prea tare dupa coacere, cum ai zis si tu. Ca sa-l lucrez, de obicei, ung mainile cu ulei si il intind direct in tava, cu degetele. Si inainte sa-i pui umplutura lasa-l 10 min sa creasca un pic in tava.

amelittat
amelittat 04 feb 2010, 16:10

sa stii ca am facut aluatul pt pizza aseara a iesit super super bun, asa pizza buna nu am mancat demult, multumesc mult de tot pt reteta, am sa mai fac si alta data, chestia este ca tre unsa bine pizza cu ulei de masline pt copt, si zic eu 180grade  ajunge pt cuptor, o zi minunata iti doresc

adina t
adina t 06 feb 2010, 15:45

amelittat
amelittat 11 feb 2010, 18:49

iti multumesc mult de tot pt retete, dar as avea o rugaminte in viitorul apropiat daca ai putea sa postezi si o reteta simpla  de saratele pufoase ,dar asa mai dietetice , o zi buna iti doresc

ercavlad
ercavlad 05 apr 2010, 13:25

2 linguri de drojdie uscata pakmaya inseamna doua pliculetze?Sau mai putzin?

ercavlad
ercavlad 06 apr 2010, 21:29

am facut cu un plic si juamatate de pakmaya, a iesit un blat minunatzie. Incercatzi ca nu gresiti si respectatzi indicatziile si cantitatziel si va asigur ca blatul iese!!!pufos, respira, creste si intinde cu mana, exact cat trebuie.

arissa
arissa 26 mai 2010, 21:23

Poti sa imi spui te rog din experienta ta,care ar fi cantitatile pentru 2 pizza mari (2 tavi de aragaz ale mele au 33/33),pt ca eu tb sa fac in cantitati mai mari si vreau sa imi iasa din prima :).multumesc anticipat si mult succes.Ai un blog minunat.Felicitari!

lena
Elena (lena) 26 mai 2010, 21:26

Salut Arissa, ma bucur ca iti place site-ul - cantitatea de aluat din reteta este pentru 2 pizza de aproximativ 32 cm diametru.

adryS
adryS 03 iul 2010, 12:33
  • hmmmm,e destul de dragutz sie-ul...reteta nu e asa spectaculoasa...am incercat-o si eu,dar a mers totusi...nah...ce sa mai zik..bafta in continuare...si la cat ami multi vizitatori ai site-ului:*
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 03 iul 2010, 13:41

Eu zic sa o mai incerci o data dar sa citesti atent pasii si instructiunile, cam la a 2-3 incercare va fi pizza perfecta - totul depinde si de cum faci aluatul si cum il framanti si de calitatea la faina....

In rest, ce sa zic, multumesc de urari si de aprecierea site-ului - chiar nu am un interes deosebit sa creasca vizitatorii, este un site mai mult facut pentru prieteni care imi cereau retetele la mancare. Sper sa va fie util si interesant.

danytt
danytt 10 aug 2010, 08:21

draga Lena, am respectat instructiunile, mi-a crescut aluatul, dar cand am bagat mana in el era ffff moale si s-a facut la fel ca atunci cand l-am pus la crescut; am mai pus putina faina si l-am lasat din nou l-a crescut; l-am pus intr-o tava de aragaz, abia am reusit sa o acopar , nu a crescut deloc si nu am putut sa-l desprind de tava ( tava fiind unsa cu margarina ).

lena
Elena (lena) 10 aug 2010, 09:45

Draga Danytt, am scris in instructiuni ca aluatul de obicei este moale, unul care se lipeste de maini, si este normal dupa ce a crescut sa il luati cu mainile unse cu putin ulei, nu mai trebuie adaugata faina si nu trebui pus din nou la crescut. Tava nu se unge cu margarina, doar cu ulei sau cu unt (margarina contine apa si este normal sa se lipeasca de tava). IN plus tavile clasice de cuptor(nu cele teflonate), cel putin la mine, se lipeste orice de ea, si o folosesc f.rar. Pentru a avea o pizza buna,de nota 10, folositi tavi de pizza sau macar tava teflonata. De 4 ani lucrez cu acest aluat si chiar va recomand sa il mai faceti, doar cu conditia sa fiti atenta la instructiuni si la tavile pe care le folositi.

amalia80
amalia80 08 sep 2010, 12:02

Noi adaugam seminte de oregano pentru a fi mai aromat aluatul.

piti
Daniela (piti) 21 sep 2010, 18:05

excelent aluat .A trecut un an de cand il folosesc si are mare succes in familie mai ales cand il fac vineri seara si il pun la frigider dupa ce a dospit iar in weekend imi trezesc familia cu o invitatie la pizza.Atunci toti sunt mai vioi  .

Nota mea pentru reteta:
piti
Daniela (piti) 23 sep 2010, 16:55

am uitat sa va spun un pont : tava nu o mai ung cu ulei ci folosesc doar hartie pentru copt peste care intind direct aluatul cu mainele unse cu ulei.Aluatul se coace foarte bine si nu se lipeste de hartie cand il tai.

MariaP
MariaP 27 sep 2010, 18:11

E super aluatul! Si eu tot asa il fac.

Nota mea pentru reteta:
raisa
Raisa Miruna (raisa) 21 nov 2010, 13:33

Salut!

Am facut si eu 2 pizza cu acest aluat. Am respectat instructiunile exact, mi-a iesit aluatul moale si putin lipicios, l-am pus la copt si per total a iesit bine, familiei i-a placut. Eu una as fi preferat un tip de aluat mai subtire si elastic, acesta mi-a iesit cam ca partea de jos a unei paini, putin mai tare - deci deloc elastic. Depinde de gusturile fiecaruia, poate e si vina mea ca nu am reusit sa il intind foarte subtire in tava pentru ca se rupea, si poate l-am lasat prea mult la copt pana s-a rumenit putin mozzarella - nu stiu temperaturile cuptorului meu. In orice caz, e ok reteta si multumim!

Nota mea pentru reteta:
anca.hermosa
ancuta (anca.hermosa) 26 ian 2011, 20:53

bun

JOHN
JOHN 29 ian 2011, 20:16

SAL  SUNT  IONUT  SI INCERC  ACUMA  RETETA  TA 

JOHN
JOHN 29 ian 2011, 22:37

reteta este ok

FotoDigi
FotoDigi 31 ian 2011, 13:20

Sa stii ca acum e la cuptor ....sa vedem ce-o iesi ....eu am folosit drojdie proaspata si am mai adaugat si un pic de margarina la compozitie (aprox 2 linguri ) . Tare site-ul oricum ,imi place treaba asta de reteta  pas cu pas cu foto . Keep it cool !

lena
Elena (lena) 31 ian 2011, 13:23

Multumesc FotoDigi, oricum cu aluatul iti trebuie putina indemanare - este o reteta postata printre primele pe site si am facut mai putine poze si detalii. Se pare ca mai trebe sa detaliez si sa refac putin pasii.

Merci de apreciere

proverbe31
proverbe31 26 mar 2011, 11:07

Lena, iti multumesc frumos pentru reteta. Am incercat-o si eu, si asa este, daca pastram instructiunile tale iese foarte, foarte buna pizza...cu un aluat moale, nici prea gros, nici prea subtire. Eu am adaptat-o pentru 2 tavi de cuptor (din cele negre, mari) si am pus: 550g faina, 320 ml apa calda, 1 plic si jumatate drojdie uscata (dr. Oetker - 7g un plic), 5 linguri ulei. Poate ajuta pe cineva. Am cautat si pe alte site-uri diverse retete, dar aici am gasit cele mai detaliate si accesibile retete. Imi place mult site-ul. Felicitari!
 

cuptorasulcelviteaz
cuptorasulcelviteaz 02 apr 2011, 08:49

Buna, Lena !

Am descoperit site-ul tau acum 2 zile, cautand aluaturi bune de pizza. Asta dupa ce dadeam cate 20 RON de fiecare data cand mi se facea pofta de asa ceva si comandam de la un restaurant local. Si dupa ani de zile de experimentari cu retete de blaturi mai mult sau mai putin reusite...

Pizza de la restaurant avea blatul destul de bun dar umplutura lasa de dorit iar la pretul ala... Am zis ca trebuie sa incerc reteta ta de aluat si am tras cu ochiul si la alte sfaturi pe care le dai in alte retete (umpluturi, condimente...) iar aseara am facut marele experiment !!!

Ce sa zic ?!?!?!? Nu am cuvinte sa descriu cat de buna a iesit pizza si cat de recunoscator iti sunt pentru reteta de aluat !!! Am facut aluatul pe jumatate, am vrut o singura pizza, nu doua. A iesit (blatul) exact asa cum il dorim, subtire si fraged, nu suport aluaturile alea care ies cat o juma' de franzela si au gustul si consistenta acelei paini !!!

Nu sunt un bucatar extrem de experimentat, vreau sa spun ca nu gatesc constant sau cat as vrea eu de des pentru ca nu am timp, am urmat insa pasii descrisi in reteta si a fost foarte bine. Singurul "minus" al procesului, datorat probabil lipsei mele de experienta a fost intinderea aluatului in tava de pizza; acesta (aluatul) este fragil si daca il intinzi prea mult intr-un loc se gaureste... probabil ca voi capata experienta si nu voi mai avea aceasta problema in timp. Eu am folosit (dupa vreo 3 incercari de intins cu mana) un pahar si a fost mult mai bine.

Azi incerc reteta de peste la cuptor cu cascaval, maioneza si ceapa, sper sa iasa la fel de bine !!!

Pupaturi si multumiri pentru tot ce faci pentru noi, cei pofticiosi si mancaciosi !!!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) cuptorasulcelviteaz 02 apr 2011, 09:24

Ce comentariu frumos de dimineata! Sa va fie de bine si ma bucur mult ca v-a placut - sa stii ca in timp, dupa vreo 2-3 pizza facute ai sa fii maestru in intins aluatul, important este sa-l lasi sa fie odihnit (adica nu proaspat framantat, atunci este mai elastic si se intinde mai greu) si sa ungi mainile cu putin ulei. Unge si tava cu putin ulei si ai sa vezi cum merge procesul frumos - poate cu timpul voi face si video la retetele astea mai specifice.

Va multumesc de apreciere si sper sa va placa tot ce mai incercati de pe site - pestele sigur este delicios, sa aveti pofta buna

dani
dani 20 apr 2011, 21:27

buna seara as dori si eu citeva retete de prajituri simple dar cu un aspect frumos va multumesc  

costea
costea 26 mai 2011, 20:12

acuma incerc reteta imi spui si mie cand tre sa adaug materialul pe aluat?sunt incepator nu ma prea stiu....un rasp te org ms

lena
Elena (lena) costea 26 mai 2011, 22:07

Costea, citeste atent pasii 2 si 3 - totul este explicat bine.

Dorin
Dorin 11 oct 2011, 15:15

Chiar daca am dat'o putin in bara , adica nu am framantat cum trebuie blatul reteta este extraordinara si pe viitor o sa am mai mare grija ce fac . Felicitari

TatianaD
TatianaD 23 oct 2011, 17:06

Dilema.

Draga Lena, am rugamintea sa ma lamuresti. Nu am experienta de lucru cu drojdia, nu inca.

Am cautat la Sun Plaza drojdie uscata Pakmaya, dar nu am gasit. Am cumparat ce aveau - drojdie proaspata. Pe site-ul oficial Pakmaya e mentionat ca un plic de 10 gr. este echivalentul a 25 gr de drojdie proaspata, adica un cub. In poza ta vad 2 plicuri de drojdie uscata. Sa inteleg ca fiecare plic de 10 gr. reprezinta o lingura, nu ?! Prin urmare se folosesc 2 plicuri, adica 20 gr. de drojdie uscata. Conform producatorului acest lucru ar insemna 50 gr. de drojdie proaspata, adica 2 cuburi.

Pe partea cealalta acelasi producator mentioneaza ca 1 cub contine cantitatea optima pentru 500 gr. Adica pentru 350 gr. de faina (cat avem in reteta) cantitatea optima ar fi de 70% din cub, adica putin sub 3/4 din cub.

Si in final, avem o parere "dani" care a utilizat un sfert de cub. Si a fost bine.
 

Voi incerca sa merg pe recomandarea producatorului, adica 3/4 din cub. Dar intrebarea este daca din 2009 ai mai incercat sa faci aceasta reteta cu drojdie proaspata ? Si, apropo, de unde cumperi drojdie uscata Pakmaya (Bucuresti)?! Mersi anticipat!!!

TatianaD
TatianaD 23 oct 2011, 18:58

Hmmm... Tocmai am devorat pizza! A iesit extraordinara cu acea masura de 3/4 din cub! Felicitari Lena pentru reteta si multumim din suflet, sa ne fii sanatoasa!!! Excelent!!!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 23 oct 2011, 20:56

Salut Tatiana,

Imi cer scuze de raspunsul intarziat, dar abia am ajuns in tara si apuc sa va raspund la comentarii. Ai dreptate cu calculul de drojdie, de obicei la cea uscata nu imi puneam intrebari de mult-putin - aluatul de pizza chiar vrea mai multa drojdie ca sa iasa mai pufos. Dar cu cea proaspata cred ca ai pus corect, mai ales daca zici ca ti-a iesit - ma bucur mult si sa aveti pofta buna:)

Unde gasesti Pakmaya uscata - de obicei cumpar rezerve mai mari, pungi din alea la gramaj mare si masor cu lingura pentru tot  ce imi trebuie - la Carrefour se gasesc plicuri mici la raionul de esente, prafuri de copt; La Real de obicei cumpar la raionul de oua si drojdie proaspata - aici se gasesc plicuri cu gramaj mai mare. La celellate nu stiu, am si uitat, astea 2 sunt mai des vizitate pentru cumparaturi:)

Nina-Andreea
Nina-Andreea 19 ian 2012, 23:41

Am făcut de 3 ori acest aluat pentru pizza: o dată întreg și de 2 ori jumătate din cantități (doar pentru o pizza). De fiecare dată a ieșit extrem de bine! Poza e cu jumătate din cantități.

Poza mea pentru reteta:
fidi
fidi 31 ian 2012, 10:20

Pe cand un aluat de pizza gustos-delicios asa cum arata toate cele pe-aici din faina integrala?

Tare as vrea sa pap pizza fara remuscari :D. ...fara prea multe remuscari...:D

lena
Elena (lena) fidi 31 ian 2012, 10:22

Fidi, inlocuieste o parte de faina cu cea integrala - maxim jumatate din ea

ancka
ancka 08 apr 2012, 20:57

Buna Lena!Felicitari pentru site!

Am  reusit sa fac si eu acest blat!Apoi am adaugat sosul,salamul,cascaval,masline etc.S-a copt uniform..dar singura problema a fost stratul de sub salam si sos nu a fost bine facut..cam 2 mm a ramas moale....ce as putea face sa nu mi se mai intample?..

lena
Elena (lena) ancka 08 apr 2012, 21:02

Ancka, multumesc mult pt apreciere, referitor la reteta - pune cascavalul imediat dupa sos, apoi salamul si alte toppinguri, altfel cascavalul se topeste si tot ce este sub el se fierbe in aburi, respectiv aluatul se inmoaie.Daca pu ingredientele peste cascaval, acesta se topeste si tot ce este peste se coace si are gust mult mai bun.

Oricum mai experimentezi si vedeti varianta care va palce cel mai mult

silvy84
silvy84 09 apr 2012, 15:42

Buna Lena .

Am facut aluatul de doua ori si mi-a iesit o minunatie de pizza,nu mi-am imaginat ca e atat de usor sa faci sa iasa o pizza buna,aluatul este deosebit a iesit perfect, ce mai, ca si la pizzerie .Am pus si o foto sa vedeti ce perfecta a iesit.   Multumesc din suflet pt reteta!!!!!

Poza mea pentru reteta:
inuzza
inuzza 12 mai 2012, 18:33

Aveam receta mea de aluat pentru pizza, dar am zis s-o incerc pe a ta....am urmat pasii exact cum scrii, si minunatie!!!!!!!!!!!!  mi-a iesit o pizza perfecta. Sotul meu dupa ce gusta, ma priveste si zice " come nelle migliori pizzerie d'Italia" ))

inuzza
inuzza 12 mai 2012, 18:37

iata si dovada. aceasta e prima pizza dupa aluatul tau. aseara am repetat-o....a iesit si mai buna! Merci, Lena,  pentru minunatele retete! Te pupam!

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 12 mai 2012, 19:30

Inuzza, multumesc de comentariu si sa aveti pofta buna!

Dianna
Diana Pascal (Dianna) 04 iun 2012, 22:19

Mmmm :x, numai pizza vad in fata ochilor ! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
dianushka
dianushka 05 iun 2012, 14:16

O receta foarte simpla de aluat pentru pizza, si foarte reusit. Am facut pizza dupa aceasta reteta deja de 3 ori, azi mai fac odata. Cineva intrebase daca e ok sa tii la frigider aluatul pentru a doua zi, vreau sa va zic ca eu am congelat acest aluat, facusem portie normala de aluat dar aveam nevoie doar de o pizza, data viitoare am scos aluatul din congelator, l-am dezghetat  si l-am intins frumos pe tava si am facut o pizza foarte repede, chiar mi s-a parut mai gustos aluatul. e un aluat de nota 10. Eu am incercat aproape toate retetele de pe acest site, merci ca existi Lena.

IrinaJ
IrinaJ 22 iul 2012, 11:19

Buna Lena! MI-am facut cont doar pentru a-ti multumi din suflet pt munca pe care o depui la acest site!

Am facut azi pizza de casa cu aluat ca in reteta ta si mi-a iesit senzational! Nici nu ma asteptam sa fie chiar atat de buna :) De cand m-am apucat sa gatesc dupa retetele tale sotul nu ma mai lasa din laude :D

Secretul unui aluat perfect e cum ai spus si tu, respectarea exacta a tuturor pasilor si  detaliilor! Asa ca daca cuiva nu i s-a primit din prima, asta nu pt ca retea e rea, pur si simplu nu ati facut ceva corect.

Inca o data merci si la mai multe retete!!! 

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 22 iul 2012, 14:24

Irina, multumesc mult de comentariu si apreciere, sa aveti pofta buna!

iuliaghib
iuliaghib 30 iul 2012, 13:44


buna,
am facut si eu aluatul acesta, dar in loc de drojdie uscata am pus proaspata, ca nu aveam din cealalta, dar restul cantitatilor au ramas aceleasi, ca si modul de lucru; a iesit un blat delicios, f pufos; ce a ramas din pizza am pus-o in punga la frigider, si a doua zi era la fel de bun si pufos, nu s-a intarit deloc;
vreau sa incerc si cornurile si painea
iulia
 

mariana370
mariana370 16 aug 2012, 22:32

Un blat de pizza genial il fac ori de cate ori doresc o pizza e asemanator cu cel de la restaurant chiar mai bun....

raluca-ra
raluca (raluca-ra) 03 nov 2012, 14:00

buna, sunt noua pe aici , azi vreau sa incerc   aluatul  de pizza  postat aici . am o mica sugestie . am  observat ca  sunt si poze, de ce nu faci  si poze  cu  toate ingredientele de care  ai  nevoie ? ..ps  o sa va  tin la curent daca mi-a iesit  sau nu  din prima pizza

lena
Elena (lena) raluca (raluca-ra) 03 nov 2012, 14:10

Raluca, ai nevoie de poze sa vezi cum arata faina, apa, sarea si drojdia?

La retete unde sunt ingrediente deosebite pun si poze.

raluca-ra
raluca (raluca-ra) 06 nov 2012, 07:23

am facut pizza  imi pare rau ca nu  am putut   sa   fac poze  si sa   postez  si poza aici , a iesit delicioasa, si  exact ca un blat de pizza  nici prea  gros nici  prea subtire.. iubitului meu   i-a placut  f mult .  ms mult lena . abia astept sa incerc si alte retete de aici .

bomi
bomi 14 dec 2012, 23:18

La 350 g faina mi se pare multa drojdie, 2 linguri. Eu am folosit la 680 g faina doar o lingura plina de drojdie. Blatul iese mai putin pufos si mai elastic, ca adevarata pizza. Pentru un blat de pizza excelent, am urmat intocmai instructiunile de aici: www.youtube.com/watch www.susanscookingschool.com/pizzadough.html

olga.nika
Olga (olga.nika) 30 ian 2013, 23:57

Eu in ultimul timp folosesc drojdie proaspata - de la congelator. Adica cumpar din timp si o tai in bucati mai mici, o pun in folie alimentara si o pun la congelator. Caci uneori nu reusesti sa o folosesti pe toata si se strica.. Se dezgheata simplu - o pun in laptele sau apa calduta.. Unde adaug restul ingredientelor..

Lia1
Lia1 07 aug 2013, 16:43

Am citit tot ce s-a scris ca eu asa procedez inainte de a gati ceva nou.

Nu stiu de ce s-au vaietat unii ca ar fi lipicios sau se rupe la intins, chestii ... Cred ca trebuie respectata cu sfintenie reteta si succesul este garantat.

Tava mea de pizza are 27cm diametru si am facut din 300 g faina, apoi am luat calculatorul si am calculat cu habotnicie toate ingredientele cat ar trebui ajustate ca proportie si mi-a iesit o pizza minunata cu acest blat. In folderul meu de pizza din favorite este singurul salvat pt ca am adjudecat ca n-am de ce sa mai experimentez altceva. Este blatul perfect.

Am pus la frigider infoliata cealalta bucata de aluat ca sa o fac sotului seara cand mananca el. Am uns folia cu un pic de ulei ca am zis sa nu se lipeasca. Cred ca nu pateste nimic, am citit ca altii au experimentat cu tinutul la frigider si a fost ok.

Multumesc Lena si pt reteta asta.

Lia1
Lia1 28 aug 2013, 16:29

Draga, Lena vad ca tot eu am scris ultimul mesaj. Uite ca iar am facut acest aluat (altul nu fac) dar data trecuta am folosit drojdie dr. Oetker si am masurat dintr-un plic cat venea proportia pt 350g de faina si totul a fost ok.

Acum cand a trebuit sa cumpar iar drojdie am zis sa iau punuta mai mare ca e mai convenabil la pret si tu ai pomenit de Pakmaia si asta am luat, drojdie uscata activa.

Ceea ce vreau sa spun este ca e o cantitate enorma ce spui tu sa punem doua linguri. Dupa 5 minute a facut o mare spuma si am mutat-o repede intrun vas mai mare iar coca dupa 30 de minute aproape ca explodase.

Eu am respectat reteta ta dar uite ca pe plic scrie sa folosim 2% din din greutatea fainii, asta insemnand doar 7 g de drojdie la 350g faina insemnand doar 1 lingurita, nici macar lingura.

Sper eu ca nu te superi pt. observatia facuta dar cred ca ai vrut sa scrii doua lingurite ci nu doua linguri de Pakmaia!!! Doua linguri este enorm. Toate cele bune! :)

lena
Elena (lena) 28 aug 2013, 17:25

Folosesc reteta de mai mult de 8 ani, cred ca era sa-mi dau eu seama daca am gresit, si nu doar eu :)

Oricum, poti pune cum crezi mai bine, aluatul iese la fel de bun si pufos.

carminis
carminis 15 oct 2013, 15:31

Este cel mai bun aluat de pizza pe care l-am facut.Chiar daca este prima data cand scriu ,am mai facut si alte retete de pe sit-ul tau si sunt foarte incantata de rezultat.Daca vreau sa fac ceva bun esti prima mea alegere.

Felicitari pentru rabdarea de a posta retetele pas cu pas ! Nu ai cum sa gresesti, decat daca te faci expert si incerci sa improvizezi(am patit-o si eu ,dar m-am lecuit)

Toffifee
Toffifee 27 oct 2013, 11:13

dar cat trebuie sa il lasam la cuptuor ?

lena
Elena (lena) Toffifee 27 oct 2013, 22:56

Depinde de reteta de pizza, dar in mediu se lasa cam 30 de minute la 200 grade.

Toffifee
Toffifee 02 nov 2013, 11:00

ok mersi!

 
manuel
manuel 18 ian 2014, 21:32

...intradevar,reteta pt aluat e foarte buna.eu o folosesc de mult timp.insa,referitor la itrebarea daca poate fi tinut la rece:rasp.este da.eu recomand,daca doresti sa prepari pizza pt.a doua zi,e bine sa-l prepari decuseara,iar,după ce a crescut,îl reframanti si-l pui in frigider

manuel
manuel 18 ian 2014, 21:35

...stand câteva ore la rece,aluatu se va fragezi,după preparare,practic,se topeste in gura....

kareliya
kareliya 08 feb 2014, 19:18

super aluatul,am cautat mult,,,,si ca de obicei la tine Lena l-am gasit..,,,,sotul inkintat ,seful casei baietelul nostru a papat .....multumim ca imparti cu noi retetele...pupici

Katrin
Katrin 10 feb 2014, 14:47

Foarte bun ! Rezultatul in poza. Multumesc. 

Poza mea pentru reteta:
Nyto
Nyto 11 feb 2014, 18:20

Buna seara!Am facut si eu acest blat de pizza si a iesit foarte bun.Daca se respecta sfatul tau referitor la pasii pe care trebuie sa-i facem aceasta reteta iese din prima.Va doresc un an nou plin de sanatate si bucurii!

bianca bubu
bianca bubu 18 feb 2014, 20:32

cel mai bun aluat ever!

Daniela B.
Daniela B. 24 feb 2014, 08:39

Multumesc pt acest aluat, aseara l-am pregatit si asa a fost moale si bun, am facut de multe ori asa la ochi cind iese cind nu, dar asa voi face mereu, am facut 3 portii caci tavile care le am sunt mari si m-am gindit ca sa-mi ajunga pt doua, dar mi-a mai ramas aluat - data viitoare fac din 2 portii si o sa fie numai bine cred. Am facut pizza cu cartofi din reteta ta dar am pus si altele care le-am avut prin frigider si a fost bunisoara dar nu prea intrebata ca nu prea avea salam si casaval ceea ce la ai mei le place :) in schimb am pus din aluatul ce mi-a ramas si am facut si citeva cornulete cu gem si la sotul meu tare i-au placut, a zis asa mereu cornuri sa-i fac ca pe astea le poate minca fara sa-i trebuiasca ceva lichid, lapte suc. Asa ca mersi mult! O zi buna va doresc!

Aditza14
Aditza14 10 mar 2014, 16:22

Foarte bun aluatul acesta . Mi-a iesit o pizza minunata. 

Poza mea pentru reteta:
manu.n
manu.n 23 apr 2014, 13:06

Buna, fiind a treia zi de Paste ieri am zis sa incerc o pizza cu ce a mai ramas de la masa de Paste..si cautam un blat de pizza. m-am oprit la acesta pt ca mai incercasem retete de pe acest site si mi-au iesit intotdeauna. am respectat intocmai reteta si pasii (doar la drojdie am facut o mica modificare,am folosit doar un plic de 7g)

Acuma mi-am facut cont special pt asta: MULTUMESC LENA PT CA EXISTI !!

A iesit o pizza minunata ! dupa 10 ani de casnicie sotul meu a zis " nu stiam ce comoara am la casa ! "

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 23 apr 2014, 14:02

Manu, multumesc mult pentru mesaj, asa recunoasteri imi dau elan sa lucrez mai departe - sa fac ceea ce-mi place si ce aduce multumiri la atatea familii si oameni.

Sa aveti pofta buna!

Sile
Sile 28 apr 2014, 04:37

Am probat reteta in aceasta noapta... a iesit superba. Cred ca este cel mai simplu si cel mai gust aluat de pizza. Multumesc pt reteta

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Viorella2013
Viorella2013 01 mai 2014, 08:22

Buna dimineata, am incercat si eu reteta si pot spune ca e ft ft gustos!  :) dar am o intrebare,aluatul a fost destul de moale, asa trebuie? 

Multumesc Lena pt toate retetele! :*

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Viorella2013 03 mai 2014, 08:42

Da, aluatul este destul de moale, asa si trebuie - altfel nu ar fi blatul asa pufos si fraged.

Viorella2013
Viorella2013 03 mai 2014, 08:59

Multumesc pt amabilitatea de a-mi raspunde! 

Clarra
Clarra 09 mai 2014, 01:29

Nu am inteles comentariul de mai sus care sustine ca reteta nu este "spectaculoasa", nu vad ce ar putea fi spectaculos la un aluat de pizza. Si totusi, daca un aluat de pizza ar putea fi numit spectaculos, acesta sigur ar fi unul dintre ele :) Lena, vroiam sa iti mulumesc pentru tot efortul si toate retetele. Spun cu mana pe inima ca este singurul blog culinar in care am completa incredere si de unde am retete pe care le repet iar si iar si pe care le-am invatat de aici. De la clatite la eclere, totul, dar TOTUL mi-a iesit perfect de fiecare data dupa retetele tale. Clatitele, gogosile, cornulete, cornurile, placinta cu foile facute in casa, sunt retete pe care le folosesc exclusiv de aici :D (am un mare amator de dulciuri in casa, pe prietenul meu :P). Din punctul meu de vedere daca urmati cantitatile si pasii nu au cum sa nu va iasa retetele, mie mi-au iesit in mod repetat:) Multumim Lena!

Nota mea pentru reteta:
Emy.raileanu
Emy Raileanu (Emy.raileanu) 15 mai 2014, 13:33

Buna Lena! eu vreau sa fac pentru maine 2 pizza, ca o sa am niste oaspeti mai deosebiti :) , dar la mine tavile sunt de 25/37 cm ajunge acest aluat pentru 2 pizza ? astept raspunsul tau

lena
Elena (lena) Emy Raileanu (Emy.raileanu) 15 mai 2014, 13:44

Ma gandesc ca ti-ar ajunge si 1.5 cantitati de aluat, dar poti face 2 portii - ai grija sa fie foile nu foarte groase si daca iti ramane o bucata mica de aluat o modelezi ca paine si tot bine va fi.

Emy.raileanu
Emy Raileanu (Emy.raileanu) 15 mai 2014, 14:10

Multumesc mult pentru raspuns! Sa stii ca am incercat multe retete de-ale tale si imi plac foarte mult. Cand vreau ceva gustos: numai pe site-ul tau gasesc !!! esti o bucatareasa minunata!!!  

Emy.raileanu
Emy Raileanu (Emy.raileanu) 16 mai 2014, 23:01

Am facut azi acele 2 pizze , s-au primit foarte gustoase,dar imi pare rau ca nu am reusit sa fac nici o poza, Am facut din 2 portii cum mi-ai zis, si din aluatul ramas am facut 3 pizze mici mici pentru o fetita mica :) si a fost foarte bucuroasa ca avea si ea pizzele ei... Multumesc mult si spor in toate, ca foarte bine mai gatesti, si tot timpul vii cu niste retete senzationale!!!

Vic
Vic 20 mai 2014, 20:49

din cate stiu e se pune mai multa sare decat zahar , da na ...

Vic
Vic 20 mai 2014, 20:53

zahar 0.5 si 1 lingura de sare , asa mai da gust de pizza

Clarra
Clarra 20 mai 2014, 22:08

Zaharul se pune pentru a ajuta drojdia, nu se simte in aluat. Iar sarea ca la orice preparat e dupa gust, dar nici eu nu pun mai multa la aluatul de pizza din simplul motiv ca daca toppingul contine mezeluri, masline, cascaval va fi deja foarte sarata. Eu ajustez sarea din aluat in functie de ingredientele din topping. Reteta este perfecta, ai incercat-o Vic?

AIL
AIL 06 iun 2014, 13:44

Daca pun drojdie proaspata nu mai pun zahar?

 
lena
Elena (lena) AIL 06 iun 2014, 13:51

Ba da, puneti.

AIL
AIL 07 iun 2014, 00:37

Deci, deasta nu a crescut foarte mult. Nu am vazut comentariul, si nu am pus zaharul. Insa musafirii s-au lins pe degete oricum, a iesit subtire!

Maria24
Maria24 15 iul 2014, 01:18

Multumesc Lena, am facut prima pizza acasa dupa reteta ta iar drojdia folosita a fost ca a lui zigzagat. A iesit foarte buna si asa, sunt foarte incantata, am sa mai apelez la retetele tale!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Adidudu
Adidudu 30 aug 2014, 13:02

Reteta este foarte buna multumesc mult sunt barbat si nu ma asteptam sa imi iese aluatul chiar asa. Multumesc inca o data

Nota mea pentru reteta:
Gia1288
Gia1288 04 sep 2014, 14:58

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog, dupa ce fac aluatul l-as putea pastra putin la frigider pana prepar pizza? 2-3 ore aprox?

Multumesc

lena
Elena (lena) Gia1288 04 sep 2014, 15:39

Pentru 2-3 ore frigiderul nu-l va opri din crescut - este un aluat destul de activ. Puteti sa-l lasati si pe masa, in bol, doar sa-l mai framantati din cand in cand sa nu va "fuga".

TanDi
TanDi 20 sep 2014, 17:25

Foarte foarte buna reteta de aluat de pizza. Dupa cum o descrie Lena, poate sa o faca si un incepator care n-a pus mana pe aluat in viata lui. L-am facut cu diverse topinguri, si de pe acest site, si improvizate - a iesit foarte bine de fiecare data. A mers pus si pe tava unsa, si pe hartie de copt.

Manu3648
Manu3648 25 sep 2014, 09:54

Buna.Daca as vrea sa fac o cantitate mai mare pentru o petrecere si sa o coc direct pe vatra cuptorului in curte,fara a o pune in tavi, am sanse sau se va arde?

lena
Elena (lena) Manu3648 25 sep 2014, 10:17

Hmm, mai greu de manevrat fara tava, dar se poate. Ai grija sa nu faci foc foarte mare.

Manu3648
Manu3648 25 sep 2014, 11:48

Multumesc frumos!

Bry
Bry 20 oct 2014, 23:45

Foare buna reteta,am incercat pentru prima data si a iesit super buna ,aluat fraged.Multumim Lena!!!

Nota mea pentru reteta:
voiosu
voiosu 23 oct 2014, 15:01

La reteta italiana , se foloseste 50% faina manitoba , sau tip 0 daca nu este si cealanta 50% faina tip 00 , la 1kg , se pune drojdie dizolvata cu zahar , sarea se dizolva in 600 ml apa calduta , altfel inhiba procesul de crestere al drojdiei , 40 ml ulei de masline , se framanta pina se omogenizeaza , si se lasa la dospit MINIM 2 ORE !! , apoi se intinde bila doar cu mainile , e chinuiala dar sa fie subtire , se intinde direct in tava de pizza , si mai departe asezonati cu ce doriti , dar neaparat mozarella sa contina , cat mai din belsug. Felicitari !!

Nota mea pentru reteta:
Roxana I.
Roxana I. 27 oct 2014, 16:08
 

 A IESIT EXCEPTIONAL.CHIAR DACA SUNT DOAR UN INCEPATOR.

 MULTUMESC!

liliana m
liliana m 07 nov 2014, 08:21

Excelent. Am respectat reteta si am fost cea mai buna mamica pt fiul meu pt ca i-am facut pizza. Sotul ma uraste pt ca este prea buna. Multimesc Lena

MaryMary
MaryMary 29 nov 2014, 16:42

 

MaryMary
MaryMary 29 nov 2014, 16:43

Oricum sunt retete simple. :)

Nota mea pentru reteta:
seoma
seoma 26 dec 2014, 16:55

la ce temperatura shi cat timp trebuie so las in cuptor?
 

lena
Elena (lena) 26 dec 2014, 20:43

Depinde ce umplutura puneti, in medie intre 20-30 de minute la 180 grade.

Maria Ivan
Maria Ivan 26 dec 2014, 21:40

Buna! Pana acum blatul era cosmarul meu. Insa azi am facut reteta ta si a iesit cea mai buna pizza . O recomand tuturor! Craciun Fericit!

Poza mea pentru reteta:
muscalu
muscalu 13 feb 2015, 08:48

missy0909
missy0909 19 mar 2015, 18:18

Cel mai bun aluat de pizza! Multumim.

CostiFrt
CostiFrt 28 mar 2015, 18:47

Multumesc Lena.

       Intradevar de fiecare data mi-a iesit blatul. Foarte simplu si bun. Respectati intocmai pasii si cu siguranta o sa va iasa.

RamonaE
RamonaE 02 apr 2015, 23:20

A iesit perfect blatul, iar pizza delicioasa! Multumesc!

Nota mea pentru reteta:
muscalu
muscalu 03 apr 2015, 08:26

Am testat reteta este perfecta,,

DanielaDavid
DanielaDavid 18 apr 2015, 09:42

Delicios!!! NU ma puteam opri din mancat!!!! A iesit un aluat fraged si pufos!!

Pisi1
Pisi1 05 mai 2015, 19:19

Am incercat si eu acesta reteta si trebuie sa recunosc ca este cea mai buna pizza pe care am mancat-o vreodata. Aluatul l-am facut in masina de paine. Multumesc pentru reteta.

Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 24 iun 2015, 05:40

Am facut acest aluat cel putin de 15 ori dar poze nu puneam

niciodata ca nu aveam ce . Astazi cind am scos pizza din cuptor am facut poza si apoi am chemat copii de afara sa vina sa manince ca dealtfel nici azi nu puteam sa fac poza. Eu o pun pe grilul de la cuptor si deasupra pun parchment paper si mi se coace tare bine

Poza mea pentru reteta:
laura bot
laura bot 31 iul 2015, 20:03

A iesit perfect aluatul pentru o tava mare de cuptor 

Sandra86
Sandra (Sandra86) 19 sep 2015, 19:13

A-a primit ideală. Lena esti superba , multumesc.

Nota mea pentru reteta:
Adella
Adella 27 sep 2015, 17:31

Buna Lena! Iti multumesc pentru aceasta reteta.. marturisesc ca este prima data cand am facut aluat de pizza, de obicei il facea mama. Eu am pregatit pizza in 2 tavi mari de aragaz (din cele negre). Am ajustat putin cantitatile, urmand pasii descrisi de tine..am pus 550 g faina 1-2 linguri cand l-am framantat cele 2-3 min, 320 de apa, un cubulet si un sfer de drojdie proaspata (un cubulet=25 g), 0,5 lingurita sare, o lungura si jumatate de zahar  si 5 linguri de ulei...- poate ajuta pe cineva.Sunt foarte incantata! A iesit un blat usor crocant dar totusi pufos. In spus avand in vedere ca eu am facut putine aluaturi..pot spune ca este un aluat simplu si se lucreaza usor cu el.

Carmen Silvia
Carmen Silvia 13 oct 2015, 21:10

o reteta absolut fantastica! nu imi aduc aminte sa fi mancat la vreo pizzarie vreo pizza cu un aluat mai bun . Si , nu in ultimul rand, foarte usor de facut . Nu ma mai satur! Draga Lena, iti multumesc din suflet pentru acest site !

Nota mea pentru reteta:
Diana G
Diana G 23 nov 2015, 21:00

Este un blat pe care il fac de vreo 2 ani si iese excelent! Si eu,ca si altii,recomand sa se urmeze pasii si cantitatile. Daca vreau sa iasa mai pufos,folosesc 2 tavi,iar pentru un blat subtire si crocant- 3 tavi.Iti multumesc mult pentru timpul si daruirea ta! PS Si eu mi-am facut cont doar pentru a-ti multumi! :) Sanatate si multe bucurii!

Nota mea pentru reteta:
alina.n
alina.n 28 nov 2015, 22:34

Buna draga Lena. Pana acuma am tot comandat pizza dat uite ca astazi in sfarsit am hotarat - incurajta de sotul meu drag, sa fac pizza acasa.  Mersi mult de reteta, aluatul mi-a iesit perfect si e ff gustos. RECOMAND tuturor.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
DianaMoldovan
DianaMoldovan 11 ian 2016, 00:10

Mulțumesc de rețetă, a ieșit foarte bună pizza!:)

CatalinaChiribasa
CatalinaChiribasa 17 ian 2016, 18:48

Cel mai bun aluat de pizza Singura diferenta este ca eu am pus doar un pliculet cu drojdie, respectiv 7g, fiindca atat aveam in casa, insa a iesit perfect! Multumesc din suflet!

Poza mea pentru reteta:
Carmen Nedelea
Carmen Nedelea 02 mar 2016, 14:07

Doamne, Doamne Lena, ce imi faci tu mie??? Imi ploua in gura de cate ori vad retetele tale de aluaturi, eu sunt moarta dupa paine, cornuri, aluaturi de orice fel. O sa incerc si aceasta reteta, sunt convinsa ca este minunata, factorul uman e de vina (adica eu) daca nu iese ceva. Am si eu o nelamurire, te rog: cand tai aluatul in doua, si lucrezi prima pizza, ce faci cu cealalta jumatate? Unde o tii? Acoperita, in castron? Intreb si eu, nu te supara.

De asemenea, as dori sa te intreb daca ai facut vreodata pizza in tava cu gauri, mi-am luat desteapta de mine asa ceva, si imi curge aluatul prin gauri, se coace in gauri si pas de-al scoate. Cum spuneam, factorul uman. O sa o fac in tava de cuptor (multifunctionala), dar eram curioasa daca ai facut. Sau poate a facut altcineva, am cautat pe net, dar se pare ca "inteligenta" sunt numai eu... Merci pentru raspuns si ADOR retetele tale, chiar si cand le mai gresesc sunt MINUNATE (ciorbele = de vis).

O zi frumoasa!

lena
Elena (lena) Carmen Nedelea 02 mar 2016, 22:22

Hei Carmen nu te grabi sa dai vina pe factorul uman, si la mine e prezent, poate ca eu am un pic mai multa experienta in bucatarie :)

Hai sa le luam pe rand - pana fac prima bucata, cealalta asteapta pe langa, nu fac nimic cu ea deosebit, doar o dau la o parte. Mie imi place pizza mai pufoasa la blat si lucrez imediat amandoua tavile de pizza, pana prima se coace, o fac pe a 2-a, blatul mai creste putin pana o pun in cuptor si iese pizza cu blat pufos :)

Tava cu gauri de pizza are sora mea, si sincera sa fiu chiar o invidiez pt ele - iese pizza minunata acolo. Aluatul nu are cum sa curga pt ca este dens, dar in schimb crusta la pizza este mult mai buna si frageda. Deci fara grija, ai facut alegere buna, acum doar sa exersezi putin cu aluatul.

Spor la treaba!

Elisabeth
Elisabeth 03 mar 2016, 18:29

Cea mai buna reteta de pizza..sincer am probat multe ..asta e super buna..si am intinso cum imi place mie subtirika dar moale eleastika..superba..am facut o pizza buna cu aluatul asta...pana akm mi se usca multe retete dar asta e de vis...multumesc mult pt reteta..esti o buna gospodin:))

Elisabeth
Elisabeth 03 mar 2016, 18:31

Scuze gospodina.

Poza mea pentru reteta:
Elisabeth
Elisabeth 03 mar 2016, 18:35

Eu primesc pistarile tale pe email noaptea la 2..3.:))) deci tokmai se trezeste baby meu sa pape..si eu citesc pe tel retete:)))

Elisabeth
Elisabeth 03 mar 2016, 18:37

Din aluatu ramas iam lasat pe copii kinder sa se distreze...:)) a iesit cva klasse

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 03 mar 2016, 18:57

Ma bucur mult :)

Pofta buna la toti!

CARMEN MIRCI
carmen 69 (CARMEN MIRCI) 10 mar 2016, 20:51

A treia reteta a ta pe ziua de azi cand spunca mi-a iesit super!!!! Defapt am mai facut-o de trei ori. Azi iti trimi poza.

Gracias Lena!!!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 11 mar 2016, 11:42

Arata super Carmen! Multumesc mult de poze si comentarii, sa aveti pofta mare

GetaDumitrascu404
Geta Dumitrascu (GetaDumitrascu404) 16 mai 2016, 16:59

Lena, draga mea, deliciu! F buna reteta de blat! Eu fac pizza cel putin o data pe saptamana la cina pt copii dar am o reteta proprie pe care o fac de peste 10 ani...pun si cartof fiert. In fine, am apelat la site-ul tau de aceasta data pt ca nu mai aveam drojdie proaspata si tineam eu munte ca am citit aici de blat pt pizza cu drojdie uscata. Mie mi-a iesit ceva intre pufos si subtire, adica perfect pt gustul nostru. Am folosit tavi mai mari. Multumesc!

Nota mea pentru reteta:
IonelaNarcisa827
Ionela Narcisa (IonelaNarcisa827) 17 mai 2016, 00:08

Msssss...pt..reteta ...foarte buna ..pup

Nota mea pentru reteta:
DanDanielDaniel480
Dan Daniel Daniel (DanDanielDaniel480) 23 mai 2016, 18:50

si foarte ok si foarte usor de facut dar nimeni dar absolut nimeni nu pomeneste de cuptor preincalzit si temperatura de coacere...

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 24 mai 2016, 09:44

Pai e logic ca nu pomenesc aici de cuptor pentru ca este reteta de aluat, ma opresc la pasul cu aranjatul in tavi. Mai departe, la fiecare reteta de pizza, in functie de topping precizez temperatura si timpul cuptorului.

eva popescu
eva popescu 01 iun 2016, 15:22

doua linguri de drojdie uscata la 350 gr.faina? linguri?

lena
Elena (lena) eva popescu 02 iun 2016, 14:49

Da, linguri.

MamicaDeLeut632
Mamica De Leut (MamicaDeLeut632) 04 iun 2016, 02:10

Am incercat multe retete de blat pentru pizza si ai dreptate chiar este cea mai buna ! Am folosit aluatul si pentru pachetele cu cabanos. Au iesit foarte buni. Multumim pentru retete am incercat o multime si toate sunt foarte bune ! In 2 ani de cand te urmaresc si gatesc am acumulat vreo 5 kg in plus. :)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 06 iun 2016, 13:59

Ehe, am si eu aceeasi problema :) Atunci recomand sa mai dati cu ochiul la retetele mai dietetice de pe site!

SimonaCuciureanu464
Simona Cuciureanu (SimonaCuciureanu464) 09 iul 2016, 21:47

Cea mai buna pizza..a fost prima data cand am facut o pizza si un aluat...mersiiiii

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Pashutza25
Pashutza25 11 iul 2016, 23:31

Buna buna de tot.un aluat usor de lucrat si foarte gustos

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ClaudiaStancu537
Claudia Stancu (ClaudiaStancu537) 24 iul 2016, 12:40

Am facut de mai multe ori pizza cu acest blat. Sunt super încântata și soțul la fel! Voi mai încerca si alte rețete, mulțumesc

Nota mea pentru reteta:
GugulanJanine899
Gugulan Janine (GugulanJanine899) 30 iul 2016, 14:45

Astazi am incercat sa prepar pizza dupa reteta expusa. S-a primit extraordinar de gustos. Reteta mi s-a parut usor de realizat. Elena mersi mult!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Gugulan Janine (GugulanJanine899) 30 iul 2016, 16:27

Cu mare placere!

IuliaWeiss451
Iulia Weiss (IuliaWeiss451) 12 aug 2016, 14:03

Buna Lena,

Se poate congela aluatul daca fac porție dubla? Mulțumesc pentru rețeta!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Iulia Weiss (IuliaWeiss451) 12 aug 2016, 14:12

Da, sigur!

IuliaWeiss451
Iulia Weiss (IuliaWeiss451) Elena (lena) 13 aug 2016, 14:01

Mulțumesc ptr răspuns :)

Azi am facut aluatul in cantitate X4, adică din 1400 grame de făina. Se face foarte simplu, in nici 2 minute se desprinde deja de pe mâini. Acum e la crescut. După ce il porționez si întind, pre-coc blaturile (jumătate din timpul normal de coacere), le "montez" cu sosul si toppinguri si le bag împachetate individual la congelator.

Revin cu poze si cu rezultatul cand i decongeleaz pe prima 🌷

Issa
Issa 16 aug 2016, 20:39

Buna Lena as putea sa congelez aluatul, dupa decongelare se poate lucra cu el pentru a dua pizza cum crezi?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Issa 17 aug 2016, 16:46

Se poate lucra cu el, sigur, singura problema este ca dureaza ceva pana aluatul se decongeleaza si incalzeste, apoi incepe sa creasca activandu-se drojdia.

Eu de obicei congelez aluatul cu drojdie doar daca nu am timp sa lucrez cu el si n-am alta solutie, mai bine decat sa-l arunc.

Timpul de decongelare si incalzire este mai mare durabil decat sa-l faci de la zero.

Issa
Issa 17 aug 2016, 17:03

Mersi Lena, vreau sa spun ca l-am lasat in voie sa se decongeleze, se intinde usor se lucreaza cu el bine am facut si a doua pizza minunat. Cum zici tu Lena ca ceva timp dureaza...

Andr33a
Andr33a 02 sep 2016, 18:30

Azi am încercat si eu acest aluat.. Nota zece :) mi-a ieșit o pizza delicioasa..mulțumesc pt rețeta

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Andr33a
Andr33a 02 sep 2016, 18:31

Am o întrebare: același aluat il pot folosi si la plăcinte?

lena
Elena (lena) Andr33a 02 sep 2016, 21:49

Eu nu am incercat, dar mama a facut placinte si paine din el, zice ca au fost minunate.

Maria-DianaIlie364
Maria-Diana Ilie (Maria-DianaIlie364) 05 sep 2016, 23:30

Multumesc mult pentru reteta. Mi-a iesit o pizza super buna!

Nota mea pentru reteta:
StefanAlexandruCiobanu284
Stefan Alexandru Ciobanu (StefanAlexandruCiobanu284) 10 sep 2016, 17:11

super pizza. a doua zi parca e mai buna. are gustul pizzei pe care o facea mama, Dzeu s-o ierte. 

Nota mea pentru reteta:
AlionaCulicova235
Aliona Culicova (AlionaCulicova235) 24 sep 2016, 18:38

Salut am sa incerc si eu azi aceasta reteta de pita

Nota mea pentru reteta:
RobertaA986
Roberta A (RobertaA986) 07 oct 2016, 17:48

Multumesc din suflet , renuntasem la pizza din cauza aluatului. Cu reteta asta iese  pufos, elastic, perfect si ajunge exact de o tava mare cat cuptorul meu. 

Nota mea pentru reteta:
Lorenna590
Lorenna .... (Lorenna590) 12 oct 2016, 20:56

De cateva zile tot ma gandeam sa prepar si eu o pizza(pentru prima oara).Am folosit aceasta reteta si tot ce pot spune este ca a iesit delicioasa!! Multumim pentru reteta.

Poza mea pentru reteta:
Bia 10
Bia 10 13 oct 2016, 21:44

Cea mai buna reteta pe care am încercato pana acum .

Mulțumesc

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CristinaOrzea980
Cristina Orzea (CristinaOrzea980) 16 oct 2016, 19:44

Super aluat, chiar nu am crezut, dar sunt incantata 😍😍😘

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
AddaPascu604
Adda Pascu (AddaPascu604) 19 nov 2016, 15:51

Multumesc pentru reteta! Blatul a iesit foarte bun!

Nota mea pentru reteta:
GianinaJuratoni445
Gianina Juratoni (GianinaJuratoni445) 28 nov 2016, 15:03

la cate grade? aluatul ajunge pt o pizza in forma tavii de cuptor?

lena
Elena (lena) Gianina Juratoni (GianinaJuratoni445) 28 nov 2016, 15:15

Timpul de coacere depinde de topping, dar nu mai mult de 20-25 de min la 200 de grade.

Va fi o pizza putin mai groasa in tava mare de cuptor. Puteti face inca una mica separat, dar depinde cum va place sa fie blatul.

GianinaJuratoni445
Gianina Juratoni (GianinaJuratoni445) Elena (lena) 28 nov 2016, 17:45

va multumesc ! as dori sa fac 2 mari cat tava de cuptor,deci cam 550g faina? atasez o poza cu un comentariu despre cantitate sa vedeti daca este ok,o seara binecuvantata!

lena
Elena (lena) Gianina Juratoni (GianinaJuratoni445) 28 nov 2016, 17:48

Da, cu 550g va fi perfect.

ViorelOkyPopescu538
Popwscu Viorel (ViorelOkyPopescu538) 03 dec 2016, 23:25

merge si un strop de bere la aluat...buna timisoreana nu altceva,

SimaiMihaela838
Simai Mihaela (SimaiMihaela838) 22 dec 2016, 22:14

Multumesc mult! Am mai facut blat de pizza, dar nu am fost multumita ca acum! :) :) :)

Spor in toate si Sarbatori fericite!

Nota mea pentru reteta:
Stefanutz
Stefanutz 01 ian 2017, 18:10

reteta are o mica greseala:

la cantitatea aia de apa este necesar 700 gr de faina, ca sa ajunga aluatul la o o forma buna de framantat.

la 350-450 gr de faina este moale ca o crema

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Stefanutz 01 ian 2017, 18:26

Nu e nici o greseala, la cati ani are reteta chiar nu sunt de acord, e verificat. Dar ma rog, faceti cum vreti.

TanaseMihaiViorel160
Tanase Viorel (TanaseMihaiViorel160) Stefanutz 14 ian 2017, 17:26

deci este greseala la cantitatea de faina sau nu ?

TanaseMihaiViorel160
Tanase Viorel (TanaseMihaiViorel160) Tanase Viorel (TanaseMihaiViorel160) 14 ian 2017, 17:27

vreau sa incerc aceasta reteta 

lena
Elena (lena) Tanase Viorel (TanaseMihaiViorel160) 14 ian 2017, 17:29

De 8 ani este reteta pe site si comentariile de mai sus sunt cele mai relevante. Reteta e perfecta, aveti grija la pasi si va fi bine.

RebecaSavuica726
Rebeca Savuica (RebecaSavuica726) 15 ian 2017, 17:29

Da si de aceasta data ma-ti scos din incurcatura.De cate ori am ceva de facut sau nu am idee ce as putea gati,intru pe lalena.ro si ca prin minune sunt salvata.V-a multumesc foate mult pt.tot ce faceti aici,nu numai ca arata bine totul dar multe din aceste retete le-am gatit si eu si eu fost foarte delicioase...iar acest aluat de pizza este super tare 

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Rebeca Savuica (RebecaSavuica726) 15 ian 2017, 17:48

Cu mare placere Rebeca! Multumesc frumos de apreciere :)

DianaMoisin
DianaMoisin 17 ian 2017, 23:05

Intr-adevar a trebuit sa mai adaug putina faina, dar in rest a fost perfect. Aluatul a fost elastic si am putut sa-l framant usor. Multumesc,lena!!! la cat mai multe retete!

Nota mea pentru reteta:
SanduRalu321
Sandu Ralu (SanduRalu321) 03 feb 2017, 20:35

Buna. Si eu sunt o admiratoate a retetelor tale. La aceasta reteta procedez insa diferit. Eu pur si simplu adaug toate ingredientele in castron(tin sa mentionez ca folosesc drojdie uscata) apoi amestec tot cu robotul de bucatarie😈. Iese de fiecare data la fel de buna.

Nota mea pentru reteta:
kmonik
kmonik 06 feb 2017, 17:24

Am facut si eu acest aluat de mai multe ori, atat cu drojdie uscata cat si cu proaspata. Am tinut pizza la 180 grade in cuptor pentru 30 minute si a iesit foarte bun de fiecare data, musafirii au fost incantati. Multumesc Lena!

Nota mea pentru reteta:
Alina Puscasu
Alina Puscasu 08 feb 2017, 18:07

Buna, este prima data cand incerc sa fac o pizza, am mai incercat si alte retete de aici si mi-au iesit foarte bine va urmaresc cu drag stimata doamna! 😍

LuciaLuciaLisa115
Lucia Lisa (LuciaLuciaLisa115) 12 feb 2017, 05:42

Buna ziua! Mu!tumesc frumos, am facut un blat perfect de pizza cu aceasta reteta. Un amanunt important nu l-am facut. Stiu de la bunica cand faci maiaua (amestecul de drojdie uscata, zahar si apa calduta) nu am folosit metal sa il prepar, adica l-am pus intr-un bol de plastic si l-am amestecat cu lingura de lemn, nu lingura de metal. Mi-a facut spuma repede acest amestec. Metalul are niste proprietati fizice foarte importante, iar cand gatesti de obicei e buna o lingura de lemn.

Nota mea pentru reteta:
AnaCuceias434
Ana Cuceias (AnaCuceias434) 09 mar 2017, 10:54

Va multumesc pentru retetele dvra , de cate ori le folosec imi iese f.bine!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Ana Cuceias (AnaCuceias434) 09 mar 2017, 11:25

Cu mare placere!

NicoSiLuca283
Nico Si Luca (NicoSiLuca283) 13 mar 2017, 21:26

Esti cea mai tare!!! Asta spune si sotul meu despre mine, de cand ii gatesc retetele tale. Dar asta este absolut minunata. Mai buna decat in restaurante. :*

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Nico Si Luca (NicoSiLuca283) 13 mar 2017, 21:40

Multumesc mult!

Loredanaa
Loredanaa 17 apr 2017, 20:30

Buna,as dori sa pun drojdie proaspata..imi puteti spune va rog,cate grame sa pun,

lena
Elena (lena) Loredanaa 20 apr 2017, 09:49

Va fi bine daca puneti 25g drojdie proaspata.

OanaMarinescu975
Oana Marinescu (OanaMarinescu975) 19 apr 2017, 21:46

O minunatie de aluat! Multumim!

criscos2001
criscos2001 11 mai 2017, 16:30

Se poate pastra aluatul de pe o zi pe alta ?

lena
Elena (lena) criscos2001 11 mai 2017, 16:41

Cred ca da, la frigider in punga.

criscos2001
criscos2001 Elena (lena) 12 mai 2017, 11:26

Multumesc

OlimpiaElena716
Olimpia Elena (OlimpiaElena716) 25 iun 2017, 22:08

Te urmaresc de vreo trei ani si atunci am si facut prima oara pizza cu aluatul asta. Pun un pic m putin zahar, fiecare cu gustul lui, dar in rest perfect. Toate retetele tale sunt faine si am testat multe. Bafta si in continuare. Dintre toate siteurile pe care le urmaresc, al tau da cele mai putine rateuri. Sau deloc pana acum 😍

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Olimpia Elena (OlimpiaElena716) 25 iun 2017, 22:38

Multumesc frumos!

IuliaB
IuliaB 02 sep 2017, 22:33

Lena, mancarurile tale arata f bine si sunt delicioase, iti multumesc! Ref la pizza, blatul imi iese cam tare mai mereu, unde gresesc?

lena
Elena (lena) IuliaB 02 sep 2017, 23:15

Multumesc Iulia!

Referitor la aluat - puneti mai putina faina data viitoare sau schimbati drojdia.

Carp Cristina
Cristina Carp (Carp Cristina) 21 sep 2017, 11:47

In versiunea "de post" la fel de minunata!

Poza mea pentru reteta:
Carp Cristina
Cristina Carp (Carp Cristina) 21 sep 2017, 11:48

buna

Poza mea pentru reteta:
Iulia maria
Iulia maria 10 mar 2018, 19:12

Mia iesit super bun aluatul si bineinteles a fost un deliciu de pizza !

Nota mea pentru reteta:
CristinaGustiuc216
Cristina Gustiuc (CristinaGustiuc216) 15 mar 2018, 07:07

Am ramas placut surprinsa nu m-am asteptat la un aluat atit de perfect,multumesc.

timotei
timotei 03 apr 2018, 06:53

Chear nu le inteleg pe gospodinile care sau plins de aluatul lipicios, oare nu stiu ca uleiul rezolva problema 🤔🤔🤔. Eu am facut portie dubla caci am avut oaspeti. Poza nu am ca nu am reusit sa fac , era prea buna si mia fost frica ca ramin fara pizza. 

timotei
timotei 06 apr 2018, 07:30

Prea buna numai cînd ai oaspeti, am facut-o azi din nou .

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
GiussyG873
Giussy G (GiussyG873) 21 dec 2018, 14:28

Este blatul perfect 😍

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
diana-madalina
aurelia sarbu (diana-madalina) 23 feb 2019, 10:39

buna  ziua , vreau asa un sfat e posibil sa fac aluatul si sal las la frigider   citeva ore si seara sa fac pizza?

lena
Elena (lena) aurelia sarbu (diana-madalina) 23 feb 2019, 10:58

Acesta cu drojdie mai greu, mai bine pe cel cu praf de copt 😉

diana-madalina
aurelia sarbu (diana-madalina) Elena (lena) 23 feb 2019, 11:10

multumesc mult  este receta  aici pe site ?

lena
Elena (lena) aurelia sarbu (diana-madalina) 23 feb 2019, 11:13

Sigur, la Aluaturi - cel rapid, fara drojdie.

diana-madalina
aurelia sarbu (diana-madalina) Elena (lena) 23 feb 2019, 21:55

multumesc  mult  lam facut asta  cu drojdie   si in 30-35 min  am  facut pizza tareeeee  gustos 

amavio
amavio Elena (lena) 27 mar 2019, 16:40

E tărziu pentru răspuns, dar... Eu am observat că atunci când fac acest aluat, după faza inițială de dospire - de 40 - 60 de minute, acoperit cu folie, pot să îl dau la frigider, pe raftul de jos, peste noapte. Faza cea mai simpatică este că pizza făcute cu aluatul ce a stat peste noapte, mi s-au părut mai gustoase, și nu numai mie, decât cea obișnuită.

amavio
amavio 27 mar 2019, 16:36

Am făcut pizza chiar de când ai postat această rețetă, dar abia acum vin și eu cu o poză... Pizza de post, că așa e momentul... Nevermind, de când o fac, miciodată nu am dat greș... Iată și poza mea.

Poza mea pentru reteta:
DiancuAlexandra355
Diancu Alexandra (DiancuAlexandra355) 23 iul 2019, 11:14

Buna ziua! Daca vreau sa dublez cantitatea, dublez toate ingredientele, inclusiv drojdia? Multumesc!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Diancu Alexandra (DiancuAlexandra355) 23 iul 2019, 11:37

Da, exact.

SorinaAlbu126
Sorina Albu (SorinaAlbu126) 07 dec 2019, 18:52

Cea mai buna reteta pentru aluatul de pizza!

Poza mea pentru reteta:
Maria-CristinaCalin109
Maria-Cristina Calin (Maria-CristinaCalin109) Sorina Albu (SorinaAlbu126) 07 dec 2019, 18:59

Arata deliciooosss!!! O sa o incerc si eu in seara asta! Multumim LaLena!!!

denilu
denilu 05 mar 2020, 19:57

Buna seara, Lena. Am facut de multe ori aluatul de pizza si a iesit foarte bun de fiecare data. Oare se poate congela si folosi alta data? Multumesc.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) denilu 05 mar 2020, 20:03

Da, sigur. Eu recomandvsa-l congelez deja intins in cercuri. Se va decongela mai repede.😉

PicuPicu201
Picu Picu (PicuPicu201) 22 mar 2020, 14:57

Buna,

Daca vreau sa foloseac drojdie proaspata, imi poti spune daca estw posibil si care este cantatea? Modalitatea de amestecare cu apa calda si toti ceilalti pasi sunt identici?

Multumesc,

lena
Elena (lena) Picu Picu (PicuPicu201) 22 mar 2020, 17:18

Sigur se poate, puneti 50g si restul pasilor sunt la fel.

PicuPicu201
Picu Picu (PicuPicu201) Elena (lena) 25 mar 2020, 21:53

Am incercat, a iesit minunat.

Multumesc frumos,

AnaCuceias204
Ana Cuceias (AnaCuceias204) 27 mar 2020, 11:38

Mulțumesc frumos, un aluat perfect , din care poți prepaira și alte bucate .

Nota mea pentru reteta: