Aripioare la cuptor crocante, rapide si aromate

Aripioare la cuptor crocante, rapide si aromate

Aceste aripioare la cuptor crocante au un ingredient secret la care sigur nu v-ati fi gandit vreodata sa-l gasiti aici - praful de copt! Eu am fost chiar intrigata si am gatit reteta fara sa ma astept la mari rezultate. Deci, n-am avut dreptate, este o chestie geniala si chiar va recomand sa incercati - daca nu vreti cu aripioare, puteti lua pulpe de pui cu piele. In plus, gatiti aripioarele la cuptor fara ulei, fara alte adaugiri de calorii si carbohidrati. Noi am devenit dependenti de aceste aripioare, copiii sunt incantati(aici aveti grija cu usturoiul si folositi boia de ardei dulce).

Puteti adapta reteta de aripioare la cuptor gusturilor voastre, mixati orice condimente va plac dar nici intr-un caz sa nu renuntati la praful de copt, anume el face aripioarele crocante. Daca va plac aripioarele picante, inlocuiti praful de boia dulce cu cea iute si ca sa mai stingeti din foc le serviti cu un sos de iaurt. Eu am facut un sos simplu din iaurt grecesc, sare, o rosie si bucatica mica de ceapa - acestea le tai marunt si le amestec pe toate.

Ingrediente

Aripioare de pui
1.5 kg
puteti inlocui cu pulpe sau copanele de pui
Praf de copt
1 lingura
Usturoi granulat(praf)
2 linguri
daca le faceti pentru copii puneti 1 lingura de usturoi
Sare
0.5 lingurite
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
Piper macinat
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Aripioarele le spalati si scurgeti bine de apa sau o absorbiti cu niste servetele.

Taiati varful de la fiecare aripioara, il aruncati pentru ca se usuca prea mult la copt. Ce ramane taiati pe cartilagiu in 2 bucati mai mici, observati poza.

2

Folosim doar aceste 2 parti de la aripioare in reteta.

3

La fel rezolvati si restul aripioarelor, le puneti pe toate intr-un bol adanc.

4

Intr-un bol mai mic amestecati praful de copt cu sare, boia, usturoi si piper negru macinat.

5

Puneti aceasta compozitie peste aripioare.

6

Si amestecati bine cu mainile carnea, sa se distribuie uniform mirodeniile pe toate bucatile.

7

Ca sa fie maxim de crocante se recomanda sa le coaceti in tava din aceea cu gratar. Eu nu am si le pun pe hartie de copt in tava de cuptor simpla, sunt ok de crocante si nu ma stresez sa iau alta tava.

8

Le coaceti in cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 30-40 de minute - pana se rumenesc frumos.

9

Noi le-am servit cu conopida la cuptor si un sos de iaurt cu rosii, ceapa si verdeata.

Atentie, dau dependenta! :))

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (5-6 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (7 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 33

fotini
fotini 19 Jan 2022, 19:52

Mulțumesc pentru răspuns! Tocmai sunt in cuptor 😀

fotini
fotini 19 Jan 2022, 14:59

Bună Lena,se pot face și ciocănașele de pui așa? Mulțumesc

lena
Elena (lena) fotini 19 Jan 2022, 19:41

Sigur, am facut si eu, ies bune!😉👍

AdrianaOpriță898
Adriana Opriță (AdrianaOpriță898) 06 Mar 2021, 17:36

Acum, acum le-am scos din cuptor. Abia astept sa vina sotul sa le facem de petrecanie.😂

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Stefy3
Stefy3 28 Jul 2019, 20:49

Am făcut aceste aripioare încă o dată, sunt minunate! Soțul și fetele mele le-au devorat :) Felicitări, Lena pentru tot ce faci! O vară frumoasa!

Poza mea pentru reteta:
Mamitzoaica
Mamitzoaica 27 Jan 2019, 14:19

Buna! am facut reteta si a iesit absolut delicioasa. este pentru prima data cand aripioarele ies perfect! Multumesc pentru ingredientul surpriza. Si le-am facut fara ulei. exact ca in reteta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CarmenGinaVacarescu906
Carmen Vacarescu (CarmenGinaVacarescu906) 25 Jan 2019, 13:47

Am simtit in gura gustul prafului de copt destul de deranjant dupa ce le-am mancat .Am gresit fiindca le-am tinut cam 15 min in baitul diluat cu apa in care am pus si praful de copt, am pus prea mult praf sau asa trebuie sa se simta?

Altfel , sunt delicioase!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Carmen Vacarescu (CarmenGinaVacarescu906) 27 Jan 2019, 15:49

Nu trebuie diluat cu apa, si incercati sa puneti mai putin praf de copt, dar mai multa boia/usturoi.

Stefy3
Stefy3 15 Jul 2018, 14:47

Aseară am făcut aceste aripioare, într-adevăr delicioase... da, praful de copt este ingredientul minune, nu trebuie dat la o parte. Se mănâncă rapid:)

O vară frumoasă, Lena, cu rețete inspirate!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
OanaTahiRaducanu791
Oana Raducanu (OanaTahiRaducanu791) 27 Feb 2018, 01:20

"cel mai bun pranz din viata mea" si  "mai bune ca la kfc" a decretat fiica mea ...si asta spune tot ce era de spus!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 22 Feb 2018, 01:13

Foarte gustoase.

Poza mea pentru reteta:
Nataly
Nataly 17 Feb 2018, 20:44

Cu adevarat dau dependență. Aripioarele sunt geniale. Noi le-am servit cu brocoli și sos d iaurt. Ai mei m-au intrebat când le mai fac.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Nataly 17 Feb 2018, 21:07

Ma bucur ca au prins si v-au placut, pofta buna! 😉

Arata toate comentariile