Aripioare la cuptor crocante, rapide si aromate
Aceste aripioare la cuptor crocante au un ingredient secret la care sigur nu v-ati fi gandit vreodata sa-l gasiti aici - praful de copt! Eu am fost chiar intrigata si am gatit reteta fara sa ma astept la mari rezultate. Deci, n-am avut dreptate, este o chestie geniala si chiar va recomand sa incercati - daca nu vreti cu aripioare, puteti lua pulpe de pui cu piele. In plus, gatiti aripioarele la cuptor fara ulei, fara alte adaugiri de calorii si carbohidrati. Noi am devenit dependenti de aceste aripioare, copiii sunt incantati(aici aveti grija cu usturoiul si folositi boia de ardei dulce).
Puteti adapta reteta de aripioare la cuptor gusturilor voastre, mixati orice condimente va plac dar nici intr-un caz sa nu renuntati la praful de copt, anume el face aripioarele crocante. Daca va plac aripioarele picante, inlocuiti praful de boia dulce cu cea iute si ca sa mai stingeti din foc le serviti cu un sos de iaurt. Eu am facut un sos simplu din iaurt grecesc, sare, o rosie si bucatica mica de ceapa - acestea le tai marunt si le amestec pe toate.
Ingrediente
●
Aripioare de pui
1.5 kg
puteti inlocui cu pulpe sau copanele de pui
●
Usturoi granulat(praf)
2 linguri
daca le faceti pentru copii puneti 1 lingura de usturoi
●
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
●
Piper macinat
0.25 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Aripioarele le spalati si scurgeti bine de apa sau o absorbiti cu niste servetele.
Taiati varful de la fiecare aripioara, il aruncati pentru ca se usuca prea mult la copt. Ce ramane taiati pe cartilagiu in 2 bucati mai mici, observati poza.
Pas 2
Folosim doar aceste 2 parti de la aripioare in reteta.
Pas 3
La fel rezolvati si restul aripioarelor, le puneti pe toate intr-un bol adanc.
Pas 4
Intr-un bol mai mic amestecati praful de copt cu sare, boia, usturoi si piper negru macinat.
Pas 5
Puneti aceasta compozitie peste aripioare.
Pas 6
Si amestecati bine cu mainile carnea, sa se distribuie uniform mirodeniile pe toate bucatile.
Pas 7
Ca sa fie maxim de crocante se recomanda sa le coaceti in tava din aceea cu gratar. Eu nu am si le pun pe hartie de copt in tava de cuptor simpla, sunt ok de crocante si nu ma stresez sa iau alta tava.
Pas 8
Le coaceti in cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 30-40 de minute - pana se rumenesc frumos.
Pas 9
Noi le-am servit cu conopida la cuptor si un sos de iaurt cu rosii, ceapa si verdeata.
Atentie, dau dependenta! :))
Pofta Buna!
Cantitate:
1500 g
(5-6 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)