Aripioare la cuptor crocante, rapide și aromate
Aceste aripioare la cuptor crocante au un ingredient secret la care sigur nu v-ați fi gândit vreodată să-l găsiți aici - praful de copt! Eu am fost chiar intrigată și am gătit rețeta fără să mă aștept la mari rezultate. Deci, n-am avut dreptate, este o chestie genială și chiar vă recomand să încercați - dacă nu vreți cu aripioare, puteți lua pulpe de pui cu piele. În plus, gătiți aripioarele la cuptor fără ulei, fără alte adăugiri de calorii și carbohidrați. Noi am devenit dependenți de aceste aripioare, copiii sunt încântați (aici aveți grijă cu usturoiul și folosiți boia de ardei dulce).
Puteți adapta rețeta de aripioare la cuptor gusturilor voastre, mixați orice condimente vă plac dar nici într-un caz să nu renunțați la praful de copt, anume el face aripioarele crocante. Dacă vă plac aripioarele picante, înlocuiți praful de boia dulce cu cea iute și ca să mai stingeți din foc le serviți cu un sos de iaurt. Eu am făcut un sos simplu din iaurt grecesc, sare, o roșie și bucățică mică de ceapă - acestea le tai mărunt și le amestec pe toate.
Ingrediente
●
Aripioare de pui
1.5 kg
puteți înlocui cu pulpe sau copănele de pui
●
Usturoi granulat(praf)
2 linguri
dacă le faceți pentru copii puneți 1 lingură de usturoi
●
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
●
Piper măcinat
0.25 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Aripioarele le spălați și scurgeți bine de apă sau o absorbiți cu niște șervețele.
Tăiați vârful de la fiecare aripioară, îl aruncați pentru că se usucă prea mult la copt. Ce rămâne tăiați pe cartilagiu în 2 bucăți mai mici, observați poza.
Pas 2
Folosim doar aceste 2 părți de la aripioare în rețetă.
Pas 3
La fel rezolvați și restul aripioarelor, le puneți pe toate într-un bol adânc.
Pas 4
Într-un bol mai mic amestecați praful de copt cu sare, boia, usturoi și piper negru măcinat.
Pas 5
Puneți această compoziție peste aripioare.
Pas 6
Și amestecați bine cu mâinile carnea, să se distribuie uniform mirodeniile pe toate bucățile.
Pas 7
Ca să fie maxim de crocante se recomandă să le coaceți în tava din aceea cu grătar. Eu nu am și le pun pe hârtie de copt în tava de cuptor simplă, sunt ok de crocante și nu mă stresez să iau altă tavă.
Pas 8
Le coaceți în cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 30-40 de minute - până se rumenesc frumos.
Pas 9
Noi le-am servit cu conopidă la cuptor și un sos de iaurt cu roșii, ceapă și verdeață.
Atenție, dau dependență! :))
Poftă Bună!
Cantitate:
1500 g
(5-6 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (8 voturi)