Prajitura simpla cu malai si dovleac
Anul trecut am avut inspiratie sa plantez in gradina noastra vreo 5 seminte de dovleac placintar si am fost recompensati in toamna cu o recolta mai mult decat generoasa. Tot sezonul am facut si continui sa fac placinta mea rapida cu dovleac, plus multe alte bunataturi, in plus a trebuit sa mai gasesc alte retete interesante si colorate. Fiindca prajiturile cu malai (Alivencile) ne plac mult, am zis sa incerc si un fel combinat cu dovleac.
A iesit foarte buna si interesanta aceasta prajitura cu malai si dovleac - aromata, colorata si moale cand este calda sau reincalzita. Dupa racire putin se intareste, dar nu e critic, o puteti in continuare savura asa sau reincalziti cateva minute in cuptorul cu microunde sau cel simplu.
Merisoarele au fost un plus placut, le puteti omite sau inlocui cu stafide, orice fructe uscate, dar chiar si cu niste visine sau fructe din dulceata s-ar potrivi bine aici.
Ingrediente
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
sau alte arome - scortisoara, coaja rasa de lamaie/portocale, etc
●
Piure de dovleac
240 g
gasiti reteta de piure in pasi, mai jos
●
Merisoare uscate
3 linguri
ori alte fructe uscate, sau fructe din dulceata, optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol amestecati toate ingredientele uscate - faina, malaiul, zaharul, praful de copt si sarea.
Pas 2
Adaugati peste ele 2 oua, iaurtul, untul topit, piureul de dovleac si esenta de vanilie. Amestecati bine cu un tel sau mixer pana nu mai sunt cocoloase in compozitie.
Piureul de dovleac il puteti prepara si pastra dupa metoda de aici - Reteta de Piure de dovleac.
Pas 3
Asterneti cu hartie de copt o tava de 28-30cm in diametru, dar puteti folosi si o tava patrata, forma nu conteaza.
Mutati aluatul in tava si il nivelati cu lingura.
Pas 4
Optional puteti pune deasupra merisoare, stafide, prune uscate, etc. Dar si fructele din dulceata s-ar potrivi bine aici.
Pas 5
Puneti prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasati acolo pentru 45 de minute, sau mai mult - pana se rumeneste uniform.
Dupa cuptor lasati putin sa se racoreasca si feliati.
Pas 6
Are textura moale si frageda cat este calda, la racire se face putin mai ferma, dar la fel de buna. Este alegerea voastra daca o vreti reincalzita sau rece.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(1 tava rotunda de 28cm)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii: