Brioșe cu mere și scorțișoară
Zilele trecute trebuia să găsesc o soluție pentru a găti rapid gustarea de școală a fetelor mele. Fiindcă avem un vecin generos cu livada de mere lângă casa de vacanță, am zis să fie ceva cu mere, comod de luat la pachet, bineînțeles gustos și cu aspect care să le placă, adică brioșe (acestea au succes oricând și cu orice!).
Astfel, am preluat aluatul meu preferat de brioșe de la rețeta Brioșelor cu Afine și l-am adaptat la brioșele cu mere. Iar ca să nu fie plictisitoare, m-am gândit să adaug o crustă crocantă de scorțișoară, idee care s-a dovedit a fi foarte reușită - au ieșit brioșe nu doar delicioase, dar și frumoase.
Deci recomand cu mare încredere aceste brioșe cu mere, sunt aromate, fragede, extrem de gustoase, iar scorțișoara o puteți folosi la crustă, așa cum scrie în rețetă, sau o presărați peste cubulețele de mere, ori ambele combinate.
Ingrediente
●
Zahăr
200 g
plus 4 linguri pentru crustă de scorțișoară
●
Esență de vanilie
1 lingurita
●
Smântână
160 g
puteți s-o înlocuiți cu un iaurt mai gras
●
Scorțișoară măcinată
1 lingurita
●
Făină albă
250 g
plus încă o jumătate de lingură pentru mere
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Amestecați bine cu telul într-un bol cele 2 ouă, 200g de zahăr, 1 linguriță esență de vanilie și 0.5 linguriță de sare.
Pas 2
Apoi tot aici turnați treptat 120ml de ulei și amestecați pe parcurs, să se încorporeze.
Pas 3
Puneți 160g de smântână sau iaurt, amestecați.
Pas 4
Adăugați 250g de făină și 10g praf de copt (1 plic), amestecați bine cu telul până compoziția nu mai are cocoloașe.
Pas 5
Spălați merele, le curățați de coajă și cotor, apoi tăiați cubulețe mici.
Adăugați peste ele 0.5 lingură de făină și amestecați bine. Pe lângă făină puteți să mai puneți niște scorțișoară, dacă vreți aroma ei să fie mai intensă în brioșele cu mere.
Pas 6
Adăugați cuburile de mere în aluat și amestecați puțin să se distribuie uniform.
Pas 7
Umpleți formele de brioșe cu aluat, aveți grijă să nu fie mai mult de 2/3 pline, lăsați loc să crească.
Formele mele sunt din silicon și nu necesită să fie unse sau așternute cu hârtie, dacă aveți forme clasice, neapărat le puneți hârtie de brioșe și le ungeți cu puțin ulei.
Pas 8
Pentru crustă - într-o cană amestecați 4 linguri de zahăr cu 1 linguriță de scorțișoară.
Pas 9
Presărați câte puțin din acest amestec peste aluatul din forme.
Pas 10
Le coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 30 de minute, sau până se rumenesc uniform.
Lăsați să se răcească complet în forme, apoi le scoateți și savurați cu mare plăcere, sunt fantastic de bune și fragede chiar și a doua zi, dacă mai rămân :)
Poftă Bună!
Cantitate:
20 buc
(20 de brioșe medii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
40 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)