Briose cu morcovi, ovaz si nuci

Briose cu morcovi, ovaz si nuci

Oficial revenim din vacante si ne apucam de treaba usurel, am tinut neaparat sa incep sezonul de retete cu aceste briose minunate - au compozitia perfecta dupa parerea mea, si va asigur ca la gust sunt absolut fenomenale. Morcovii intotdeauna dau bine in checuri, ati vazut si la prajitura cu morcovi, formeaza o textura foarte frageda si culoare frumoasa. Fulgii de ovaz integrali dau o mica senzatie de crunchy in interior si nucile pe exterior, plus aroma specifica. La noi briosele cu morcovi si nuci au devenit un hit de la prima muscatura, recomand neaparat sa le incercati.

Iar daca va opreste faptul ca nu aveti forme de briose, puteti sa turnati aluatul intr-o tava de cuptor simpla, asternuta cu hartie de copt, si obtineti cea mai buna prajitura cu nuci!

Ingrediente

Morcov ras marunt
200 g
Fulgi de ovaz
100 g
am folosit fulgii clasici, mari
Faina
100 g
puteti folosi si faina integrala
Praf de copt
10 g
adica 1 plic
Nuci tocate
100 g
Oua
3 buc
Zahar
150 g
Unt topit
50 g
merge de inlocuit cu ulei
Sare
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

In primul rand incepeti prin a pregati morcovii - le curatatati, spalati si dati prin razatoarea marunta.

Recunosc ca asta e partea cea mai neplacuta pentru mine, dar rezultatul va recompensa efortul :)

2

Intr-o farfurie amestecati fulgii de ovaz cu faina, praful de copt si sarea.

3

Apoi puneti la topit untul si lasati un pic sa se racoreasca.

Acum fiind gata morcovii rasi, amestecul de faina si untul topit, ne putem apuca efectiv de gatit briosele.

4

Intr-un bol amesecati bine cu un tel ouale si zaharul.

5

Adaugati untul topit si iarasi amestecati pana se incorporeaza.

6

Puneti morcovii rasi, amestecati.

7

La final adaugati compozitia de faina cu fulgi, mixati bine cu telul sa nu fie cocoloase si asta e aluatul.

8

Puneti aluatul in formele de briose, umplute cam pe 2/3 din volum.

La mine forma este de silicon si nu o ung cu nimic, dar daca aveti forme de teflon, recomand sa asterneti hartii de briose.

9

Deasupra presarati peste briose cate putin din nucile tocate.

10

Le coaceti timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit la 180-200 de grade.

11

Am facut si un test, jumatate din aluat l-am turnat intr-o tava de chec, nefiind inalt a iesit un fel de prajitura mai joasa, dar foarte buna si pufoasa.

Deci usor puteti improviza o prajitura sau chec din acest aluat, daca nu aveti chef de briose.

12

Copiii mei adora aceste briose cu morcovi, si eu ma bucur in plus pentru ca am gasit inca o utilizare eficienta a fulgilor de ovaz.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 bucati (aproximativ 2 tavi de briose)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

DanaCojocari
DanaCojocari 29 aug 2019, 14:14

Pufoase, moi si nu foarte dulci! Excelenta rețeta 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
GinaBrener868
Gina Brener (GinaBrener868) 01 oct 2019, 19:21

Bună Lena, aș putea înlocui fulgi de ovăz cu altceva nu am și aș vrea să le fac pentru pachetelele copiilor. Multumesc anticipat!

lena
Elena (lena) Gina Brener (GinaBrener868) 01 oct 2019, 19:23

Puneti faina simpla un pic mai mult, nu-mi dau seama cat exact dar va orientati sa fie aluatul ca o smantana mai groasa😉

GinaBrener868
Gina Brener (GinaBrener868) Elena (lena) 03 oct 2019, 09:47

Mulțumesc frumos Lena, am pus făină cam 90 grame, cred că trebuia mai puțin au ieșit ceva gen pandișpan. Dar în rest super mega delicioase și sănătoase pe deasupra. Mulțumesc ești un ajutor de baza!