Chec cu morcovi

Chec cu morcovi

Este un chec foarte fin, un pic umed, pufos, cu usoara aroma de scortisoara (morcovii nu se simt). Solutie ideala pentru cei care au copii mofturosi (ca al meu :) si le plac mult dulciurile. Promit ca urmatoarele 2 retete vor fi mai dietetice, am facut checul azi si nu ma pot abtine sa nu-l pun primul pe site. Recomand cu incredere!

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
2 pahare
de 250g
Zahar
2 pahare
Praf de copt
1 lingurita
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
Sare
1 lingurita
Scortisoara
1 lingurita
Morcov ras marunt
3 pahare
Am folosit cam 6 morcovi de marime medie
Ulei fara miros
1 pahar
Eu am folosit ulei din samburi de struguri, nu are mirosul specific de ulei si are multe chestii sanatoase.
Oua
4 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol se amesteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scortisoara.

Chec cu morcovi - Pas 1
Pas 2

Morcovul se da prin razatoarea marunta.

Chec cu morcovi - Pas 2
Pas 3

La amestecul de faina se adauga morcovii, uleiul si ouale.

Chec cu morcovi - Pas 3
Pas 4

Amestecati bine cu o lingura tot amestecul, la inceput va fi mai uscat, apoi morcovii mai lasa suc si va fi tocmai bun.

Chec cu morcovi - Pas 4
Pas 5

Amestecati bine cu mixerul, cam 2 min toata compozitia.

Chec cu morcovi - Pas 5
Pas 6

Ungeti cu unt o tava rotunda de 28-30cm, o asterneti si cu hartie de copt.

Chec cu morcovi - Pas 6
Pas 7

Turnati aluatul in tava si il puneti la cuptor la foc mediu, aproximativ o ora.

Chec cu morcovi - Pas 7
Pas 8

Este gata cand se rumeneste bine si trece testul cu scobitoarea. Il lasati 15 min sa se racoreasca in tava.

Chec cu morcovi - Pas 8
Pas 9

Dupa 15 min se scoate din tava, acoperiti cu putin zahar pudra si scortisoara si lasati sa se racoreasca bine. Puteti sa-l mai acoperiti cu o crema preparata din crema de branza, zahar pudra si scortisoara, va fi si mai delicios.

Chec cu morcovi - Pas 9
Pas 10

Recomand sa-l faceti neaparat, sigur va fi foarte bun.

Pofta Buna!

Chec cu morcovi - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10-12 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (15 voturi)
Colectii: Chec-uri, Dulciuri

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 48

LauraCostea860
Laura Costea (LauraCostea860) 30 Jan 2021, 22:38

Sincer nu ma asteptam sa fie atat de buna si pe gustul intregii familii ! Eu am pus doar o casa jum de zahar ! Delicioasa 🤩

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
LauraCostea860
Laura Costea (LauraCostea860) Laura Costea (LauraCostea860) 30 Jan 2021, 22:40

Cana jumate,scuze 😄

AnisoaraRadu919
Anisoara Radu (AnisoaraRadu919) 20 Apr 2020, 18:53

Doua pahare zahar cam cat inseamna? 2x250g?

Imi pare cam mult 500g zahar.

Merci! Vreau sa fac reteta, n-am testat-o pana acum.

lena
Elena (lena) Anisoara Radu (AnisoaraRadu919) 20 Apr 2020, 18:55

Ar fi 200-250g de zahar, puteti regla dupa gust

AnisoaraRadu919
Anisoara Radu (AnisoaraRadu919) Elena (lena) 20 Apr 2020, 18:58

👍😘

Rodikuta
Rodikuta 23 Apr 2019, 23:52

E simplu si gustos. Minunat!!! Multumesc de reteta Elena .

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
IulianaMustata194
Iuliana Mustata (IulianaMustata194) 18 Oct 2018, 16:54

Delicioasă!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Kri
Kri 09 Jul 2017, 15:55

Am facut astazi se prepara foarte repede mersi pentru receta este foarte gustos eaca cum sa primit .

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Olghina.18
Olghina.18 21 Feb 2016, 07:02

Foarte gustos, aromat, simplu si tare ușor de făcut .... Eu l-am pregătit in forma de tort, l-am tăiat in 2 discuri si umplut cu ganache de ciocolata albă .... O zi buna tuturor!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ETA
ETA 22 May 2015, 23:04

Bunbu bbb

  Am facut ieri acest chec si a avut mult succes la copilașii mei, in special la cel mic, de 1 an si 2 luni, care revenea mereu in bucătărie sa-i mai dau cate o bucățică si ce multumita eram ca pot sa-i ofer ceva sănătos! Am pus o cana jumate de zahăr, dar pentru noi era suficient si o cana, am pus ulei de cocos aproape o cana. Data viitoare voi pune un pic de ghimbir ras sau pulbere in loc de scorțișoară pentru o ușoară diversificare a gustului! Multumim pentru retete!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
dir
dir 12 May 2015, 21:48

Buna Lena! Mai sus scrie un pahar (deci 250 ml) ulei; nu-i prea mult pentru un chec care are si 4 oua? Sigur ca as putea sa incerc pur si simplu, dar nu vroiam sa stric reteta fara macar sa te intreb mai intai, ca nu ma pretind foarte experimentata la bucatarie. Respectand intocmai reteta, a durat  o ora si jumatate sa-l coc intr-o forma mare de chec/cozonac, iar de obicei ma cam incadrez in timpii recomandati de tine la cuptorul acesta. A iesit o prajitura foarte apreciata ca si gust si aspect, dar mi se pare prea caloric si ca gustare nu doar la desert. Cu o jumatate de pahar ar fi acceptabil, presupun ca as putea sa inlocuiesc chiar cu 100g unt. Eu pun si zahar mai putin pentru ca noua ne plac prajiturile mai putin dulci, dar asta nu influenteaza reusita unei retete. Pup! O seara frumoasa!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) dir 12 May 2015, 21:58

Da, sigur merge si mai putin ulei, acesta il face mai fraged.

Alinastr
Alinastr 17 Mar 2015, 22:17

Mi-a iesit foarte bine:)si chiar e gustos

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 25 Mar 2014, 18:53

Am facut si eu acest chec,foarte bun.De fapt eu lam mai facut inaite de mai multe ori si fara sami dau seam cai aceasi reteta numai in reteta cealalta se pune 1pah faina si1pah fulgi de ovaz,ambele sunt retete sunt gustoase.Am vazut in comentarii ca cineva a zis ca pune si nuci si eu tot am pus,pun si o poza ca sa conving si celelalte gospodine sal faca

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile