Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
2 pahare
de 250g
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
●
Scortisoara
1 lingurita
●
Morcov ras marunt
3 pahare
Am folosit cam 6 morcovi de marime medie
●
Ulei fara miros
1 pahar
Eu am folosit ulei din samburi de struguri, nu are mirosul specific de ulei si are multe chestii sanatoase.
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol se amesteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scortisoara.
Pas 2
Morcovul se da prin razatoarea marunta.
Pas 3
La amestecul de faina se adauga morcovii, uleiul si ouale.
Pas 4
Amestecati bine cu o lingura tot amestecul, la inceput va fi mai uscat, apoi morcovii mai lasa suc si va fi tocmai bun.
Pas 5
Amestecati bine cu mixerul, cam 2 min toata compozitia.
Pas 6
Ungeti cu unt o tava rotunda de 28-30cm, o asterneti si cu hartie de copt.
Pas 7
Turnati aluatul in tava si il puneti la cuptor la foc mediu, aproximativ o ora.
Pas 8
Este gata cand se rumeneste bine si trece testul cu scobitoarea. Il lasati 15 min sa se racoreasca in tava.
Pas 9
Dupa 15 min se scoate din tava, acoperiti cu putin zahar pudra si scortisoara si lasati sa se racoreasca bine. Puteti sa-l mai acoperiti cu o crema preparata din crema de branza, zahar pudra si scortisoara, va fi si mai delicios.
Pas 10
Recomand sa-l faceti neaparat, sigur va fi foarte bun.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(10-12 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (15 voturi)