Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
2 pahare
de 250g
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
●
Scorțișoară
1 lingurita
●
Morcov ras mărunt
3 pahare
Am folosit cam 6 morcovi de mărime medie
●
Ulei fără miros
1 pahar
Eu am folosit ulei din sâmburi de struguri, nu are mirosul specific de ulei și are multe chestii sănătoase.
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol se amestecă făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scorțișoara.
Pas 2
Morcovul se dă prin răzătoarea măruntă.
Pas 3
La amestecul de făină se adaugă morcovii, uleiul și ouăle.
Pas 4
Amestecați bine cu o lingură tot amestecul, la început va fi mai uscat, apoi morcovii mai lasă suc și va fi tocmai bun.
Pas 5
Amestecați bine cu mixerul, cam 2 min toată compoziția.
Pas 6
Ungeți cu unt o tavă rotundă de 28-30cm, o așterneți și cu hârtie de copt.
Pas 7
Turnați aluatul în tavă și îl puneți la cuptor la foc mediu, aproximativ o oră.
Pas 8
Este gata când se rumenește bine și trece testul cu scobitoarea. Îl lăsați 15 min să se răcorească în tavă.
Pas 9
După 15 min se scoate din tavă, acoperiți cu puțin zahăr pudră și scorțișoară și lăsați să se răcorească bine. Puteți să-l mai acoperiți cu o cremă preparată din cremă de brânză, zahăr pudră și scorțișoară, va fi și mai delicios.
Pas 10
Recomand să-l faceți neapărat, sigur va fi foarte bun.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(10-12 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (15 voturi)