Chec cu morcovi

Chec cu morcovi

Este un chec foarte fin, un pic umed, pufos, cu ușoară aromă de scorțișoară (morcovii nu se simt). Soluție ideală pentru cei care au copii mofturoși (ca al meu :) și le plac mult dulciurile. Promit că următoarele 2 rețete vor fi mai dietetice, am făcut checul azi și nu mă pot abține să nu-l pun primul pe site. Recomand cu încredere!

Ingrediente

Făină albă calitate superioară
2 pahare
de 250g
Zahăr
2 pahare
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
   
Sare
1 lingurita
   
Scorțișoară
1 lingurita
   
Morcov ras mărunt
3 pahare
Am folosit cam 6 morcovi de mărime medie
Ulei fără miros
1 pahar
Eu am folosit ulei din sâmburi de struguri, nu are mirosul specific de ulei și are multe chestii sănătoase.
Ouă
4 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol se amestecă făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scorțișoara.

Chec cu morcovi - Pas 1
Pas 2

Morcovul se dă prin răzătoarea măruntă.

Chec cu morcovi - Pas 2
Pas 3

La amestecul de făină se adaugă morcovii, uleiul și ouăle.

Chec cu morcovi - Pas 3
Pas 4

Amestecați bine cu o lingură tot amestecul, la început va fi mai uscat, apoi morcovii mai lasă suc și va fi tocmai bun.

Chec cu morcovi - Pas 4
Pas 5

Amestecați bine cu mixerul, cam 2 min toată compoziția.

Chec cu morcovi - Pas 5
Pas 6

Ungeți cu unt o tavă rotundă de 28-30cm, o așterneți și cu hârtie de copt.

Chec cu morcovi - Pas 6
Pas 7

Turnați aluatul în tavă și îl puneți la cuptor la foc mediu, aproximativ o oră.

Chec cu morcovi - Pas 7
Pas 8

Este gata când se rumenește bine și trece testul cu scobitoarea. Îl lăsați 15 min să se răcorească în tavă.

Chec cu morcovi - Pas 8
Pas 9

După 15 min se scoate din tavă, acoperiți cu puțin zahăr pudră și scorțișoară și lăsați să se răcorească bine. Puteți să-l mai acoperiți cu o cremă preparată din cremă de brânză, zahăr pudră și scorțișoară, va fi și mai delicios.

Chec cu morcovi - Pas 9
Pas 10

Recomand să-l faceți neapărat, sigur va fi foarte bun.

Poftă Bună!

Chec cu morcovi - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10-12 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (15 voturi)
Colecții: Chec-uri, Dulciuri

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 48

LauraCostea860
Laura Costea (LauraCostea860) 30 Jan 2021, 22:38

Sincer nu ma asteptam sa fie atat de buna si pe gustul intregii familii ! Eu am pus doar o casa jum de zahar ! Delicioasa 🤩

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
LauraCostea860
Laura Costea (LauraCostea860) Laura Costea (LauraCostea860) 30 Jan 2021, 22:40

Cana jumate,scuze 😄

AnisoaraRadu919
Anisoara Radu (AnisoaraRadu919) 20 Apr 2020, 18:53

Doua pahare zahar cam cat inseamna? 2x250g?

Imi pare cam mult 500g zahar.

Merci! Vreau sa fac reteta, n-am testat-o pana acum.

lena
Elena (lena) Anisoara Radu (AnisoaraRadu919) 20 Apr 2020, 18:55

Ar fi 200-250g de zahar, puteti regla dupa gust

AnisoaraRadu919
Anisoara Radu (AnisoaraRadu919) Elena (lena) 20 Apr 2020, 18:58

👍😘

Rodikuta
Rodikuta 23 Apr 2019, 23:52

E simplu si gustos. Minunat!!! Multumesc de reteta Elena .

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
IulianaMustata194
Iuliana Mustata (IulianaMustata194) 18 Oct 2018, 16:54

Delicioasă!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Kri
Kri 09 Jul 2017, 15:55

Am facut astazi se prepara foarte repede mersi pentru receta este foarte gustos eaca cum sa primit .

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Olghina.18
Olghina.18 21 Feb 2016, 07:02

Foarte gustos, aromat, simplu si tare ușor de făcut .... Eu l-am pregătit in forma de tort, l-am tăiat in 2 discuri si umplut cu ganache de ciocolata albă .... O zi buna tuturor!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
ETA
ETA 22 May 2015, 23:04

Bunbu bbb

  Am facut ieri acest chec si a avut mult succes la copilașii mei, in special la cel mic, de 1 an si 2 luni, care revenea mereu in bucătărie sa-i mai dau cate o bucățică si ce multumita eram ca pot sa-i ofer ceva sănătos! Am pus o cana jumate de zahăr, dar pentru noi era suficient si o cana, am pus ulei de cocos aproape o cana. Data viitoare voi pune un pic de ghimbir ras sau pulbere in loc de scorțișoară pentru o ușoară diversificare a gustului! Multumim pentru retete!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
dir
dir 12 May 2015, 21:48

Buna Lena! Mai sus scrie un pahar (deci 250 ml) ulei; nu-i prea mult pentru un chec care are si 4 oua? Sigur ca as putea sa incerc pur si simplu, dar nu vroiam sa stric reteta fara macar sa te intreb mai intai, ca nu ma pretind foarte experimentata la bucatarie. Respectand intocmai reteta, a durat  o ora si jumatate sa-l coc intr-o forma mare de chec/cozonac, iar de obicei ma cam incadrez in timpii recomandati de tine la cuptorul acesta. A iesit o prajitura foarte apreciata ca si gust si aspect, dar mi se pare prea caloric si ca gustare nu doar la desert. Cu o jumatate de pahar ar fi acceptabil, presupun ca as putea sa inlocuiesc chiar cu 100g unt. Eu pun si zahar mai putin pentru ca noua ne plac prajiturile mai putin dulci, dar asta nu influenteaza reusita unei retete. Pup! O seara frumoasa!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) dir 12 May 2015, 21:58

Da, sigur merge si mai putin ulei, acesta il face mai fraged.

Alinastr
Alinastr 17 Mar 2015, 22:17

Mi-a iesit foarte bine:)si chiar e gustos

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
timotei
timotei 25 Mar 2014, 18:53

Am facut si eu acest chec,foarte bun.De fapt eu lam mai facut inaite de mai multe ori si fara sami dau seam cai aceasi reteta numai in reteta cealalta se pune 1pah faina si1pah fulgi de ovaz,ambele sunt retete sunt gustoase.Am vazut in comentarii ca cineva a zis ca pune si nuci si eu tot am pus,pun si o poza ca sa conving si celelalte gospodine sal faca

Poza mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile