Chec cu portocale
După sărbători am promis la ai mei că le fac doar câte un desert pe săptămână, să mai scadă burticile :)
Acest chec l-am planificat demult, mai ales că tot încercam rețete cu chec de portocale și niciuna care să-mi placă. Așa că l-am încadrat în schema "1 desert/săptămână" și a fost primit cu multe laude.
Este aromat, colorat, fraged și gustos, vi-l recomand cu mare încredere, mai ales că se face și destul de repede.
Ingrediente
●
Unt
150 g
topit și răcorit
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Faina alba calitate superioara
250 g
●
Praf de copt
2 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Portocalele se spală, de la 1 din ele se răde coaja cu răzătoarea măruntă, aveți grijă să nu luați din coaja albă, că este amară.
Stoarceți sucul, la mine au fost 150ml de suc.
Pas 2
Ouăle se bat spumă cu zahărul.
Pas 3
Adăugați untul topit și răcorit în compoziția de ouă cu zahăr, amestecați în acest timp.
Pas 4
Apoi turnați sucul de portocale, coaja de portocale și esența de vanilie, amestecați.
Pas 5
La urmă încorporați cu un tel făina și praful de copt, aveți grijă să nu fie cocoloașe.
Pas 6
Turnați aluatul într-o tavă de chec așternută cu hârtie de copt.
Pas 7
Se coace aproximativ timp de 45 de minute la cuptor preîncălzit la 200 grade.
Neapărat să-i faceți testul scobitorii, dacă mai e nevoie, îl lăsați încă 5-10 minute în cuptor.
Pas 8
Lăsați să se răcorească, apoi îl feliați și serviți cu plăcere :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(1 chec mediu)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)