Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
1 pahar
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Praf de copt
0.5 lingurite
jumătate de pachet de praf
●
Coajă de lămâie
1 lingurita
●
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
100 ml
●
Ciocolată neagră/amăruie
150 g
●
Lichior/coniac/brandy
2 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un castron se bat ouăle cu zahărul și esența de vanilie, până se fac spumă.
Pas 2
Într-un vas se topesc 150g de unt - apoi se lasă să se răcorească.
Pas 3
Peste ouă și zahăr se adaugă untul răcorit, se amestecă bine.
Pas 4
Urmează 200g de smântână, amestecați.
Pas 5
Apoi se adaugă nuca de cocos, macul și coaja rasă de lămâie - se amestecă cu telul bine.
Pas 6
Într-un pahar amestecați făina cu praful de copt și le adăugați la compoziția de înainte. Se amestecă bine aluatul ca să fie fără cocoloașe.
Pas 7
Aluatul se toarnă într-o tavă de 26/28 de cm, așternută cu hârtie de copt. Se dă la cuptor pentru aproximativ 30-40 de min la temperatură medie.
Pas 8
Până se coace checul vom prepara glazura pentru el.
Într-un castronaș se pune la foc mediu 100ml de smântână dulce și 30g de unt - se amestecă periodic până începe să fiarbă.
Pas 9
Când începe să fiarbă îl luați de pe foc, adăugați ciocolata și lichiorul, și amestecați continuu cu o lingură până se uniformizează compoziția și se topește toată ciocolata - apoi îl lăsați deoparte.
Pas 10
Când se rumenește checul, îl scoateți din cuptor și îl puneți pe un platou.
Pas 11
Distribuiți atent toată glazura pe suprafața checului, aveți grijă să nu vă curgă - turnați mai mult pe mijloc.
Pas 12
Apoi înfrumusețați cum vă place - eu am presărat nucă de cocos, și lăsați puțin la frigider, să se răcească glazura. Eu nu am avut timp să-l răcesc, că aveam musafiri - și oricum a fost f.bun.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)