Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
1 pahar
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Praf de copt
0.5 lingurite
jumatate de pachet de parf
●
Coaja de lamaie
1 lingurita
●
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
100 ml
●
Ciocolata neagra/amaruie
150 g
●
Lichior/coniac/brandy
2 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un castron se bat ouale cu zaharul si esenta de vanilie, pana se fac spuma.
Pas 2
Intr-un vas se topesc 150g de unt - apoi se lasa sa se racoreasca.
Pas 3
Peste oua si zahar se adauga untul racorit, se amesteca bine.
Pas 4
Urmeaza 200g de smantana, amestecati.
Pas 5
Apoi se adauga nuca de cocos, macul si coaja rasa de lamaie - se amesteca cu telul bine.
Pas 6
Intr-un pahar amestecati faina cu praful de copt si le adaugati la compozitia de inainte. Se amesteca bine aluatul ca sa fie fara cocoloase.
Pas 7
Aluatul se toarna intr-o tava de 26/28 de cm, asternuta cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru aproximativ 30-40 de min la temperatura medie.
Pas 8
Pana se coace checul vom prepara glazura pentru el.
Intr-un castronel se pune la foc mediu 100ml de smantana dulce si 30g de unt - se amesteca periodic pana incepe sa fiarba.
Pas 9
Cand incepe sa fiarba il luati de pe foc, adaugati ciocolata si lichiorul, si amestecati continuu cu o lingura pana se uniformizeaza compozitia si se topeste toata cicolata - apoi il lasati deoparte.
Pas 10
Cand se rumeneste checul, il scoateti din cuptor si il puneti pe un platou.
Pas 11
Distribuiti atent toata glazura pe suprafata checului, aveti grija sa nu va curga - turnati mai mult pe mijloc.
Pas 12
Apoi infrumusetati cum va place - eu am presarat nuca de cocos, si lasati putin la frigider, sa se raceasca glazura. Eu nu am avut timp sa-l racesc, ca aveam musafiri - si oricum a fost f.bun.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)