Chec cu mac si nuca de cocos

Am observat aceasta reteta pe un forum, i se mai spune si tort rapid cu mac si cocos, dar eu zic ca este totusi un chec mai frumos. Foarte bun, cu gust de mac si aroma de cocos, in plus se prepara repede - perfect pentru cei lenesi si pofticiosi :)

Ingrediente

Unt
180 g
Zahar
1 pahar
Nuca de cocos
1 pahar
Mac
1 pahar
Oua
3 buc
Faina alba calitate superioara
1 pahar
Esenta de vanilie
1 buc
Praf de copt
0.5 lingurite
jumatate de pachet de parf
Smantana
200 g
Coaja de lamaie
1 lingurite
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
100 ml
Ciocolata neagra/amaruie
150 g
Lichior/coniac/brandy
2 linguri

Pasi de urmat

1

Intr-un castron se bat ouale cu zaharul si esenta de vanilie, pana se fac spuma.

2

Intr-un vas se topesc 150g de unt - apoi se lasa sa se racoreasca.

3

Peste oua si zahar se adauga untul racorit, se amesteca bine.

4

Urmeaza 200g de smantana, amestecati.

5

Apoi se adauga nuca de cocos, macul si coaja rasa de lamaie - se amesteca cu telul bine.

6

Intr-un pahar amestecati faina cu praful de copt si le adaugati la compozitia de inainte. Se amesteca bine aluatul ca sa fie fara cocoloase.

7

Aluatul se toarna intr-o tava de 26/28 de cm, asternuta cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru aproximativ 30-40 de min la temperatura medie.

8

Pana se coace checul vom prepara glazura pentru el.

Intr-un castronel se pune la foc mediu 100ml de smantana dulce si 30g de unt - se amesteca periodic pana incepe sa fiarba.

9

Cand incepe sa fiarba il luati de pe foc, adaugati ciocolata si lichiorul, si amestecati continuu cu o lingura pana se uniformizeaza compozitia si se topeste toata cicolata - apoi il lasati deoparte.

10

Cand se rumeneste checul, il scoateti din cuptor si il puneti pe un platou.

11

Distribuiti atent toata glazura pe suprafata checului, aveti grija sa nu va curga  - turnati mai mult pe mijloc.

12

Apoi infrumusetati cum va place - eu am presarat nuca de cocos, si lasati putin la frigider, sa se raceasca glazura. Eu nu am avut timp sa-l racesc, ca aveam musafiri - si oricum a fost f.bun.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (4 voturi)
Colectii: Chec-uri

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 20

timotei
timotei 23 aug 2015, 05:58

Am facut acest chec cred ca mai multe de 6 ori dar niciodata nu am pus glazura deasupra ca nu reuseam . Copii l-au mîncat la fugulita, data viitoare promit sa pun si poze ca am  uitat sa ii fac poze

dianka
Diana Ranga (dianka) 05 feb 2015, 17:32

Lena, cum crezi ar ieși la fel de bun și pufos dacă aș înlocui smântâna pentru compoziție cu chefir?? Merci ;)

lena
Elena (lena) Diana Ranga (dianka) 05 feb 2015, 17:34

Da, merge si chefirul.

Aly Sc
Aly Sc 23 oct 2014, 14:57

Buna Lena, as vrea sa te intreb si daca nu am smintina dulce o pot inlocui cu lapte?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Aly Sc 23 oct 2014, 14:58

Mai bine cu iaurt.

lena
Elena (lena) 24 ian 2014, 16:59

Ma bucur mult Danutzza! Arata super Checul, chiar profi, bravo si mult spor in continuare!

IDanutzza
IDanutzza 24 ian 2014, 16:56

Bună!!! Sunt nouă pe site, atât pe site, cât și în bucătărie, sunt novice :d. Am încercat multe din rețete și am zis să încep să postez și eu rezultatele.

E singurul site de unde mai iau rețete, totul mi-a ieșit (asta în cazul în care de obicei eram un eșec total )

Mulțumesc mult!!!

Poza mea pentru reteta:
ianadeea
Andreea (ianadeea) 25 feb 2013, 23:47

Salutari din nou, inca ma mai lasa site-ul sa postez torturi? Ca pana acum mi-era frica sa nu mi se zahariseasca firul de conexiune la net...

Din aceeasi editie, din ianuarie, de la ziua mea, am acest tortulet salvator, rapid si extraordinar de bun. ""Glazura" este acel Finetti in 5 min, iar pe margine sunt fulgi de migdale. Scrisul e mai 'artificial', cu creioane de la Dr. Oetker de decorat turtele dulci (de obicei, albul ramane solitar) .. In editia asta am avut un invitat mai pretentios, care nu suporta: dulciurile prea dulci, cremele, torturile, nucile in copturi, etc.. mai nimic. Dar cu aceasta combinatie am dat lovitura, a mancat cu brio personajul respectiv, i-a placut mult gustul fin si simplitatea compozitiei; deci, iti dai seama ce bucurie am avut.. Pentru mine, acest chec e o reusita sigura, il voi mai repeta. Multumesc mult, Lena. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 29 ian 2012, 21:22

L-am facut in seara aceasta. Nu pot spunedecat faptul ca sotul meu a mancat deja mai multe felii si ma intreaba daca weekend-ul viitor imi fac timp sa mai prepar o portie. Oricand!

Poza mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 11 nov 2010, 12:48

Am pregatit aceasta reteta de 2 ori, o data cu nuca de cocos cumparata si o data cu nuca de cocos proaspata, abia rasa. Cu nuca de cocos proaspata a iesit delicios, cu o aroma mult mai intensa.

Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 27 sep 2010, 23:18

Mmm, ce apetisant! S-a notat!

Nota mea pentru reteta:
hanna
hanna 26 ian 2010, 11:37

nu am decat 100 de mac si 100 de nuca cocos!

Arata toate comentariile