Chec cu dovleac
Inca o reteta foarte reusita cu dovleac, si nu semipreparat facut piure, dar folosit crud imediat in aluat. Chec-ul este foarte fraged, colorat, aromat, se fac si briose minunate, Sofia le-a apreciat mai mult decat chec-ul.
Initial reteta este cu ulei de masline, eu i-am simtit aroma si mi se parea ca este mai tare decat cea de dovleac. Chec-ul pe care il vedeti aici l-am facut deja cu unt si a fost exact ce trebuie. Sigur merge sa puneti in loc de unt orice ulei fara miros, iese la fel de fraged si bun.
Apropo din aceste cantitati iese un chec foarte mare(daca aveti tava de chec mare), sau un chec mediu si o tava de briose, sau un chec mediu si unul mic.
Ingrediente
●
Dovleac
400 g
curatat de coaja si seminte
●
Unt
175 g
sau 175ml de orice ulei fara miros
●
Scortisoara
1 lingurita
+nuci, optional ambele
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Dovleacul se da prin razatoarea mica.
Pas 2
Ouale se bat spuma alba cu zaharul.
Pas 3
Turnati untul topit/uleiul cate putin si mixati bine dupa fiecare repriza.
Pas 4
Adaugati dovleacul, amestecati.
Pas 5
La urma puneti faina, praful de copt si scortisoara daca va place.
Amestecati bine cu mixerul sau telul sa nu fie cocoloase.
Pas 6
Turnati aluatul in tava de chec(asternuta cu hartie de copt), ca sa nu ajunga cam de un deget pana la margini.
Eu am tavile de chec mai mici si am facut 2 checuri, unul mai inalt si altul mai mic.
Pas 7
Se coace la cuptor preincalzit la 180 grade timp de 45 de minute, neaparat sa faceti si testul scobitorii.
Lasati sa se raceasca complet.
Pas 9
Si acesta-i cu ulei de masline. Diferenta este doar putin la aroma, textura este cam la fel.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)