Chec low-carb, fara zahar

Chec low-carb, fara zahar

Va propun astazi un chec mai special, fara zahar si low-carb - adica in loc de faina clasica folositi faina fara carbohidrati - de migdale in acest caz, dar merge sa inlocuiti cu orice alta faina de nuci aveti la indemana. Desi am facut o mica pauza de la retetele low-carb, nu pot renunta complet la el - este singurul in care ma simt confortabil in perioadele cand vreau sa mai slabesc. Dar cu toata puterea si vointa, oricum tanjesc dupa dulciurile clasice, noroc ca sunt retete multe si interesante de dulciuri low-carb, nu abuzati de ele, dar sunt minunate pentru pofte si evenimente mai speciale.

Puteti usor improviza din acest chec fara zahar si un blat de tort fara zahar - iar la crema e buna frisca din smantana de 30% sau orice smantana de 30% grasime - bineinteles cu indulcitor in loc de zahar. De multe ori am facut tort low-carb la evenimente de familie, nu am anuntat ca este mai special, dar nici nu si-au dat seama ca este altfel.

Indulcitor recomand sa folositi oricare preferati, din cele low-carb, eu de obicei combin erithritol cu tagatose - aceasta din urma nu se cristalizeaza dupa coacere si are un gust mai placut. Checul este foarte bun, cu aroma intensa de unt, putin umed si foarte fraged - cu toate acestea combinate nu se simte gustul specific de indulcitor, deci este perfect.

Ingrediente

Oua
6 buc
Indulcitor natural
100 g
erithritol, tagatose, stevie, etc
Crema de branza
150 g
tip Philadelphia, mai grasa si uniforma
Unt topit
90 g
Faina de migdale
270 g
Praf de copt
1 linguri
Sare
0.25 lingurite
Esenta de vanilie
1 linguri
optional si putina coaja de lamaie, sau alte arome preferate

Pasi de urmat

1

Puneti intr-un bol ouale, indulcitorul, crema de branza, sarea, esenta de vanilie si eventual coaja de lamaie rasa.

Amestecati totul bine cu un tel sau mixer.

2

Apoi turnati untul topit si racorit, amestecati bine.

3

La final adaugati faina de migdale/nuci si praful de copt.

4

Amestecati pana compozitia devine uniforma si ceva mai densa, ca un iaurt sau smantana.

5

Turnati totul in forma de chec asternuta cu hartie de copt.

Ingredientele din reteta de aici sunt adaptate la dimensiunea tavii mele de chec- 24x10cm, este ceva mai scurta decat tavile clasice de chec din comert. S-ar putea sa va iasa checul nu prea inalt, dar oricum foarte bun.

6

Checul se coace timp de 1 ora la 170 de grade, sau pana faceti testul scobitorii - observati ca iese curata cand o infigeti in el.

Lasati sa se raceasca complet inainte de servire.

7

Dupa ce se raceste este mult mai ferm si gustos, taiati si savurati.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 bucata (un chec de 24x10cm)
Timp de preparare: 60 min
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:

Comentarii

CostinDRAGHIA332
Costin DRAGHIA (CostinDRAGHIA332) 01 iul 2020, 09:16

Stau sa ma intreb, oare in loc de erithritol, nu s-ar putea utiliza stevia rebaudiana?

S-ar modifica radical gustul final ?

Multumesc.

lena
Elena (lena) Costin DRAGHIA (CostinDRAGHIA332) 01 iul 2020, 09:19

Eu folosesc combinat, de obicei GreenSuga,r care le contine pe ambele. Stevia are un gust mai specific si s-ar putea sa nu fie agreat de multa lume. Am incercat sa va sugerez combinatia care este cel mai aproape de gustul clasic.😉

CostinDRAGHIA332
Costin DRAGHIA (CostinDRAGHIA332) Elena (lena) 01 iul 2020, 09:23

Ideea este ca sufar de diabet (fara medicatie specifica) si incerc sa ma incadrez in niste indulcitori adecvati.

lena
Elena (lena) Costin DRAGHIA (CostinDRAGHIA332) 01 iul 2020, 09:50

Erithtritol, stevia, tagatose si xylitol sunt bune si cat de cat naturale, le puteti combina in diverse variante. Fiecare are gustul lui si puterea de indulcire specifica, exerimentati si gasiti ce vi se potriveste.