Ingrediente
●
Făină de mălai
1 pahar
1 pahar de 200 ml, făina este aceea pentru mămăligă
●
Zahăr
1 pahar
puneți după gust
●
Dovleac
200 g
puneți mai puțin sau mai mult după cum vă place
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Puneți la fiert laptele, când începe să fiarbă adăugați în ploaie mălaiul și amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe. Lăsați să fiarbă cam 10-15 minute la foc mic amestecând periodic.
Pas 2
De obicei folosesc mălaiul grișat, fierbe mai repede și este mai fin la gust - dar merge și cu orice mălai de mămăligă, aveți grijă să-l fierbeți bine.
Pas 3
După ce a fiert mălaiul adăugați zahăr după gust, amestecați.
Pas 4
Apoi untul, stingeți focul și îl lăsați să se topească în voie.
Pas 5
Cam după 10-15 minute adăugați dovleacul copt - sau fiert în puțină apă (dacă nu este multă puteți adăuga și apa în care a fiert). Blendați bine toată compoziția cu blenderul vertical, ca să o faceți mai fină și omogenă - să nu aibă textura de mămăligă.
Pas 6
Turnați budinca în farfurii, pahare, orice vă place și o lăsați la rece minim 1 oră, maxim cât aveți nevoie.
Pas 7
O serviți rece - dar a mers bine și caldă la noi, Sofia nu prea a avut răbdare să aștepte, se vede în poza următoare :)
Pas 8
O mâncă caldă direct din cratiță, i-a plăcut mult :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(4-5 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)