Lasagna

Lasagna

Lasagna este una dintre mancarurile preferate ale sotului meu, deci a fost obligatoriu sa invat s-o fac foarte buna :) Reteta aceasta este una clasica, exemplara - am respectat cam toate cerintele unei lasagna italiene(nu am folosit parmezan). Deci va asigur ca va iesi foarte buna, incercati cu incredere.

Semipreparate

1 kg
1200 g

Ingrediente

Foi de lasagna
1 buc
adica 1 pachet
Cascaval clasic
500 g

Pasi de urmat

1

Se prepara Reteta de Sos Bolognese, eu am improvizat putin - inainte sa montez lasagna, in sos am pus jumatati de rosii cherry proaspete.

2

Se prepara cantitate dubla de Sos Bechamel.

3

Pentru a pregati lasagna am folosit o tava dreptunghiulara adanca, din sticla termorezistenta(arata bine si daca o puneti pe masa festiva).

Pe fundul tavii se pune un strat cam de 1 cm de sos Bechamel, peste el aranjati un strat din  foile de lasagna(sa fiti atenti sa respectati instructiunile de pe pachet, sunt unele care trebuie fierte inainte de folosire).

4

Se ung foile de lasagna cu sos alb, peste el se pune un strat de sos bolognese.

5

Apoi se da prin razatoare cascaval peste acest strat de sos bolognese.

Mai departe se continua in aceeasi ordine - foi lasagna, sos bechamel, sos bolognese, cascaval - eu am pus 5 randuri de foi.

6

Ultimul strat de foi se unge cu sos bechamel.

7

Si peste acesta se da prin razatoare cascaval, acum se pune lasagna la cuptor pana se rumeneste si se inmoaie.

8

Dupa ce o scoateti din cuptor o lasati 10-15 min sa se racoreasca apoi o savurati cu toata familia.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (8 portii)
Timp de preparare: 80 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (18 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 62

RaphaelCozonac256
Raphael Cozonac (RaphaelCozonac256) 26 ian 2020, 17:33

Ft buna reteta! O fac pentru a 2 oara,  prima data am facut-o exact după pasi, iar azi am adaugat si ciuperci in sosul bolognese...minunată pentru un w.e. calduros in familie 😊 pe vremea asta rece de afară 😉 

Pupici Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Raphael Cozonac (RaphaelCozonac256) 26 ian 2020, 17:35

Super, sa aveti pofta buna!👍👍👍

Andr3a
Andr3a 19 iun 2019, 09:04

Delicioasa,am făcut lasagna după rețeta aceasta foarte des

Poza mea pentru reteta:
CabaAmalia498
Amalia Caba (CabaAmalia498) 22 mar 2019, 11:44

Ar fi super daca ati scrie si la cate grade sa gatim retetele .Multumim frumos

Elvira&GicaDanila334
Elvira & Gica Danila (Elvira&GicaDanila334) Amalia Caba (CabaAmalia498) 22 mar 2019, 18:42

De obicei scrie pe foile de lasagna cate minute si la cate grade trebuie sa le punem 😊

N
Natalia Chiriac (N) 27 mar 2018, 22:37

Cit sunt de mîndră de mine ,îți mulțumesc pt rețele tale ,îmi place mult cum explici, bravo bravo

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CristinaSăndiță727
Cristina Săndiță (CristinaSăndiță727) 12 feb 2018, 18:45

Cea mai buna lasagna!😍😍😍

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
alexandra1502
alexandra1502 19 sep 2014, 12:27

Mi-a esit si mie, e prima data cand incerc o reteta de lasagna. Acum am scoso din cuptor, sper ca e super precum arata. Multumim Lena de reteta

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 10 feb 2014, 20:14

Buna. Ooo,ce bunatate. Parca a doua zi a fost si mai buna. Mi-a placut partea de deasupra ca a fost mai rumena si mai crocanta. Ceva mai mult de lucru,dar a meritat si mi-au mai ramas si foi de lasagne in cutie asa ca voi mai face precis. Asa faceam si eu,dar nu puneam jos sos,ci direct foi si nici nu lasam la preparat atat de mult timp carnea. Cred ca am mancat din carne tot gustand,vreo 50-70 gr. Hahahaha.Si tare buna a fost. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Guera
Guera 13 ian 2013, 21:36

Aseara am pregatit pt prima oara aceasta lasagna si sotul meu a ramas foarte satisfacut de rezultat! Si eu am improvizat putin , adaugind 2 feluri de cascaval printre care a fost ricotta !:) Super buna!:) data viitoare adaug si spinach ;) impreuna cu sotu am descoperit ca lasagna noatra de a doua zi a iesit mai buna la gust;) Era mai usor de taiat caci ramisesera toata noaptea la frigider ;) mersi Lena pt inspiratie:)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
irina D.
irina D. 27 mai 2012, 19:01

Multumesc pentru reteta......a fost bestiala

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 15 ian 2012, 20:36

Este o mancare mai deosebita, dar totusi usor de facut si foarte buna, pt. iubitorii de paste. Eu o fac cu pui si ciuperci, in loc de sos bolognese. Super buna, in orice caz.

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile