Eu sunt mare fan budincă de chia de la prima lingură, și țin să menționez că mai întâi mi-a plăcut mult gustul și textura. Pe urmă am început eu să citesc despre semințele de chia și am văzut ditamai lista de nutrienți și beneficii pe care le conțin (omega 3 și 6, antioxidanți, magneziu, fier, calciu, fosfor, potasiu, etc). Dacă vă uitați pe rețeta de budincă cu chia veți observa că este atât de simplu să o preparați că puteți face asta împreună cu copiii, să vă dați liber imaginației la cum decorați budinca, ce gust final vreți să obțineți, etc.
Fiindcă budinca se poate prepara la rece, doar cât se absoarbe lichidul peste care puneți semințele (30 de minute - 1 oră), este și un desert foarte rapid. Mai jos eu am avut semințe de chia Sanovita și tot aceeași marcă lapte de cocos. Dar puteți să faceți Jeleu delicios de chia cu sucul vostru preferat, laptele de cocos se poate înlocui cu orice lapte vă place sau smântână dulce. Arome, îndulcitori, cacao, fructe, culori - toate după gust și preferințe.
De data aceasta eu am făcut budincă de chia cu căpșuni și a fost chiar un hit - am pus în paharele de servit un strat de budincă simplă, cu vanilie și lapte de cocos, iar al doilea strat cu piure de căpșuni și lapte de cocos. Puteți folosi aici cu succes căpșuni congelate sau alte fructe proaspete/de la congelator.