Eu sunt mare fan budinca de chia de la prima lingura, si tin sa mentionez ca mai intai mi-a placut mult gustul si textura. Pe urma am inceput eu sa citesc despre semintele de chia si am vazut ditamai lista de nutrienti si beneficii pe care le contin(omega 3 si 6, antioxidanti, magneziu, fier, calciu, fosfor, potasiu, etc). Daca va uitati pe reteta de budinca cu chia veti observa ca este atat de simplu sa o preparati ca puteti face asta impreuna cu copiii, sa va dati liber imaginatiei la cum decorati budinca, ce gust final vreti sa obtineti, etc.
Fiindca budinca se poate prepara la rece, doar cat se absoarbe lichidul peste care puneti semintele(30 de minute -1 ora), este si un desert foarte rapid. Mai jos eu am avut seminte de chia Sanovita si tot aceeasi marca lapte de cocos. Dar puteti sa faceti Jeleu delicios de chia cu sucul vostru preferat, laptele de cocos se poate inlocui cu orice lapte va place sau smantana dulce. Arome, indulcitori, cacao,fructe, culori - toate dupa gust si preferinte.
De data aceasta eu am facut budinca de chia cu capsuni si a fost chiar un hit - am pus in paharele de servit 1 strat de budinca simpla, cu vanilie si lapte de cocos, iar al 2-lea strat cu piure de capsuni si lapte de cocos. Puteti folosi aici cu succes capsuni congelate sau alte fructe proaspete/de la congelator.