Ingrediente
●
Creveti curatati
500 g
trebuie decongelati si scursi de apa dinainte, daca nu-i aveti proaspeti
●
Mazare mangetout
200 g
puteti inlocui cu ciuperci sau broccoli proaspat
●
Ghimbir ras
1 lingurita
●
Vin de orez
2 linguri
optional
●
Amidon alimentar
2 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Eu prefer sa folosesc pentru retetele de noodles acest tip de taitei chinezesti cu ou, dar puteti sa luati oricare alt tip de taitei va place, gasiti sau aveti la indemana.
Le fierbeti conform cu instructiunile de pe cutie, scurgeti de apa si eventual puteti sa le amestecati cu 1-2 linguri de ulei simplu sau de susan.
Pas 2
Curatati si spalati legumele - morcovul si ardeiul le taiati fideluta subtire.
Nu uitati sa pregatiti si usturoiul cu ghimbirul ras.
Pas 3
Intr-un bol amestecati sosul din - 100ml sos de soia, 1 lingurita zahar, 2 linguri vin de orez si 2 lingurite amidon.
Pas 4
Acum ne apucam efectiv sa gatim mancarea.
Intr-o tigaie mare incalziti bine uleiul, caliti in el 1-2 minute usturoiul zdrobit si ghimbirul ras.
Pas 5
Adaugati apoi legumele, lasati la calit inca 3-4 minute si amestecati periodic in ele.
Pas 6
Adaugati crevetii pregatiti(curatati, eventual decongelati si scursi bine de apa), mai lasati 3-4 minute si amestecati periodic in tigaie.
Pas 7
Acum urmeaza taiteii fierti de la pasul 1, amestecati si mai lasati 2 minute pe foc.
Pas 8
La final turnati sosul, iarasi amestecati bine, caliti 1-2 minute si inchideti focul.
Pas 9
Orice tip de taiteti chinezesti cu legume, creveti sau pui, trebuie serviti imediat dupa gatire, nu-i lasati in tigaie mai mult de 5-10 minute dupa inchiderea focului. Deci aveti grija cum va planificati masa si procesul de gatire, sa aveti in farfurii maxim de gust delicios si textura corecta la legume.
Pofta Buna!
Cantitate:
6 portii
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: