Ingrediente
●
Creveți curățați
500 g
trebuie decongelați și scurși de apă dinainte, dacă nu-i aveți proaspeți
●
Mazăre mangetout
200 g
puteți înlocui cu ciuperci sau broccoli proaspăt
●
Ghimbir ras
1 lingurita
●
Vin de orez
2 linguri
opțional
●
Amidon alimentar
2 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Eu prefer să folosesc pentru rețetele de noodles acest tip de tăiței chinezești cu ou, dar puteți să luați oricare alt tip de tăiței vă place, găsiți sau aveți la îndemână.
Îi fierbeți conform cu instrucțiunile de pe cutie, scurgeți de apă și eventual puteți să îi amestecați cu 1-2 linguri de ulei simplu sau de susan.
Pas 2
Curățați și spălați legumele - morcovul și ardeiul îi tăiați fideluță subțire.
Nu uitați să pregătiți și usturoiul cu ghimbirul ras.
Pas 3
Într-un bol amestecați sosul din - 100ml sos de soia, 1 linguriță zahăr, 2 linguri vin de orez și 2 lingurițe amidon.
Pas 4
Acum ne apucăm efectiv să gătim mâncarea.
Într-o tigaie mare încălziți bine uleiul, căliți în el 1-2 minute usturoiul zdrobit și ghimbirul ras.
Pas 5
Adăugați apoi legumele, lăsați la călit încă 3-4 minute și amestecați periodic în ele.
Pas 6
Adăugați creveții pregătiți (curățați, eventual decongelați și scurși bine de apă), mai lăsați 3-4 minute și amestecați periodic în tigaie.
Pas 7
Acum urmează tăițeii fierți de la pasul 1, amestecați și mai lăsați 2 minute pe foc.
Pas 8
La final turnați sosul, iarăși amestecați bine, căliți 1-2 minute și închideți focul.
Pas 9
Orice tip de tăiței chinezești cu legume, creveți sau pui, trebuie serviți imediat după gătire, nu-i lăsați în tigaie mai mult de 5-10 minute după închiderea focului. Deci aveți grijă cum vă planificați masa și procesul de gătire, să aveți în farfurii maxim de gust delicios și textură corectă la legume.
Poftă Bună!
Cantitate:
6 portii
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: