Varza cu carnati la cuptor

Varza cu carnati la cuptor

Noi suntem mari fani varza in orice forma, dar mancarurile astea cu varza calita la cuptor mi se par cele mai geniale - incepusem cu rata si varza, apoi varza si carne de porc, cu ciolan  si acum glorios vreau sa va arat cea mai tare reteta de varza cu carnati la cuptor. Are un gust minunat, chiar si copiii mananca fara sa comenteze si asta e mare lucru! Nu se compara cu varza gatita pe aragaz deloc, la cuptor se face complet atlfel, are un gust mult mai bun, copt, complet si aromat. Si bineinteles mult mai simplu si rapid, in stil Lalena - timp mai putin de gatit, dar toata lumea satula si fericita, asa imi place mie bucataria...

Demult aveam in plan aceasta reteta de varza cu carnati la cuptor si fiindca am pus mana zilele trecute pe niste carnati afumati deliciosi, din ingrediente naturale marca Caroli, am zis ca asta e momentul. V-am aratat pe Facebook si eticheta, mi se pare un lucru mare aceasta schimbare de strategie la un producator serios de mezeluri. Noi i-am apreciat in toate formele si chiar va recomand!

Ingrediente

Varza alba
2 kg
puteti combina cu varza murata tocata
Carnati afumati
500 g
Ceapa alba
2 buc
Pasta de rosii
3 linguri
Ulei
50 ml
Sare
1 linguri
Piper negru macinat
0.5 lingurite
si alte mirodenii dupa gust si preferinte

Pasi de urmat

1

Luati o tava mare si adanca de cuptor, tocati varza bucati medii si o puneti pe toata acolo.

2

Presarati deasupra 1 lingura de sare si o striviti putin cu mainile, sa lase un pic de zeama si sa se inmoaie.

Daca puneti si varza murata o adaugati dupa aceasta procedura.

3

Ceapa o taiati bucati medii, la fel ca varza - nici un mofturos si neiubitor de ceapa nu o va depista in mancare, se completeaza perfect toate.

4

Pasta de rosii o amestecati bine cu uleiul si 1 pahar de apa, turnati peste varza din tava.

Adaugati ceapa si piperul macinat, plus orice alte mirodenii preferati, amestecati bine toata aceasta compozitie.

5

Eu am folosit acesti carnati clasici afumati marca Caroli Maestro, cu ingrediente naturale.

Puteti folosi si carnati subtiri, dar chiar si carnati proaspeti!

6

Le taiati rondele de grosime medie si puneti peste compozitia cu varza.

7

Acoperiti tava cu o bucata de folie de aluminiu, capac sau punga de copt si puneti in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 40-45 minute.

8

In tot acest timp varza si carnatii se vor gati la aburi, mai lasa putina zeama si scade in volum. Asta a fost si scopul acoperirii cu folie.

9

Scoateti folia, amestecati bine cu o spatula si mai puneti in cuptor pentru inca 30-40 de minute(fara capac!).

10

Varza este gata atunci cand se evapora complet zeama si apa de sub varza, observati ca incepe sa se rumeneasca. Este scoapta bine si de o culoare frumoasa, exact asta este efectul cuptorului - pe aragaz nu iese asa!

11

Serviti cu mare pofta, este fantastic de buna si chiar va recomand reteta.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (6-8 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

Amane
Amane 23 nov 2018, 22:57

Buna seara.In tava nu puneti deloc apa?

lena
Elena (lena) Amane 24 nov 2018, 01:16

Cititi atent pasul 4 😉

Amane
Amane 24 nov 2018, 13:18

Scuze, multumesc!

violeta.nuky
violeta.nuky 06 dec 2018, 18:53

Buna,am facut reteta.Este grozava varza gatita asa.Dar nu-mi explic de ce a durat atatea ore.Ca sa o termin,am bagat-o la cuptorul pe gaze.Maine pun poza.Merci pentru reteta.Cu stima, Violeta

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) violeta.nuky 06 dec 2018, 19:07

Trebuie acoperita neaparat prima ora, se face bine la aburi si repede. O fi varza mai tare sau temperatura ceva mai mica...

violeta.nuky
violeta.nuky 07 dec 2018, 10:08

Am acoperit-o cu folie,etans.Temperatura setata la 200 gr.cuptor electric.Preincalzit inainte si setat sus/jos.Am si cuptor pe gaze si acolo am terminat-o setarea era doar de jos.Cu stima,Violeta

Reteta este super buna.