Varză cu cârnați la cuptor
Noi suntem mari fani varză în orice formă, dar mâncărurile astea cu varză călită la cuptor mi se par cele mai geniale - începusem cu rața și varza, apoi varză și carne de porc, cu ciolan și acum glorios vreau să vă arăt cea mai tare rețetă de varză cu cârnați la cuptor. Are un gust minunat, chiar și copiii mănâncă fără să comenteze și asta e mare lucru! Nu se compară cu varza gătită pe aragaz deloc, la cuptor se face complet altfel, are un gust mult mai bun, copt, complet și aromat. Și bineînțeles mult mai simplu și rapid, în stil Lalena - timp mai puțin de gătit, dar toată lumea sătulă și fericită, așa îmi place mie bucătăria...
Demult aveam în plan această rețetă de varză cu cârnați la cuptor și fiindcă am pus mâna zilele trecute pe niște cârnați afumați delicioși, din ingrediente naturale marca Caroli, am zis că ăsta e momentul. V-am arătat pe Facebook și eticheta, mi se pare un lucru mare această schimbare de strategie la un producător serios de mezeluri. Noi i-am apreciat în toate formele și chiar vă recomand!
Ingrediente
●
Varză albă
2 kg
puteți combina cu varză murată tocată
●
Pastă de roșii
3 linguri
●
Piper negru măcinat
0.5 lingurite
și alte mirodenii după gust și preferințe
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Luați o tavă mare și adâncă de cuptor, tocați varza bucăți medii și o puneți pe toată acolo.
Pas 2
Presărați deasupra 1 lingură de sare și o striviți puțin cu mâinile, să lase un pic de zeamă și să se înmoaie.
Dacă puneți și varză murată o adăugați după această procedură.
Pas 3
Ceapa o tăiați bucăți medii, la fel ca varza - nici un mofturos și neiubitor de ceapă nu o va depista în mâncare, se completează perfect toate.
Pas 4
Pastă de roșii o amestecați bine cu uleiul și 1 pahar de apă, turnați peste varza din tavă.
Adăugați ceapa și piperul măcinat, plus orice alte mirodenii preferați, amestecați bine toată această compoziție.
Pas 6
Le tăiați rondele de grosime medie și puneți peste compoziția cu varză.
Pas 7
Acoperiți tava cu o bucată de folie de aluminiu, capac sau pungă de copt și puneți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 40-45 minute.
Pas 8
În tot acest timp varza și cârnații se vor găti la aburi, mai lasă puțină zeamă și scade în volum. Asta a fost și scopul acoperirii cu folie.
Pas 9
Scoateți folia, amestecați bine cu o spatulă și mai puneți în cuptor pentru încă 30-40 de minute (fără capac!).
Pas 10
Varza este gata atunci când se evaporă complet zeama și apa de sub varză, observați că începe să se rumenească. Este coaptă bine și de o culoare frumoasă, exact asta este efectul cuptorului - pe aragaz nu iese așa!
Pas 11
Serviți cu mare poftă, este fantastic de bună și chiar vă recomand rețeta.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(6-8 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)