Ingrediente
●
Ciolan de porc
1 buc
luati un ciolan crud sau afumat
●
Varza alba
2 kg
alegeti varza simpla, dulce, varza murata sau le amestecati
●
Pasta de rosii
2 linguri
●
Boia ardei dulce
1 lingura
●
Piper negru macinat
0.25 lingurite
si alte mirodenii dupa gust
●
Ulei
50 ml
eu am inlocuit cu niste untura de rata, o aveam mai la indemana
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Ciolanul se spala foarte bine si se pune intr-o oala mare la fiert.
Eu il fierb simplu fara mirodenii, dar puteti sa adaugati niste frunza de dafin, boabe de piper, etc.
Pas 2
Timpul de fierbere poate fi diferit, ciolanul din magazin il tin la foc mic cam 2 ore, sa fie sigur fiert bine.
Pas 3
Dupa acest timp se scoate din apa in care a fiert si observati ca se ia usor carnea de pe el, asta este principalul indicator dupa care va ghidati.
Acum lasati sa se racoreasca putin.
Pas 4
Scoateti apoi oasele si taiati carnea de pe ciolan in bucati mai medii.
Presarati peste ea niste sare, piper negru macinat si alte mirodenii preferate, amestecati atent ca sa se distribuie uniform.
Pas 5
Tocati varza dupa cum va place - eu o prefer bucati un pic mai mari, nu foarte fine.
O puneti intr-o tava mare si adanca de cuptor - aici in colt vedeti si putina varza murata, resturile care le mai aveam din acest an.
Pas 6
Peste varza puneti ceapa taiata cubulete, turnati uleiul, pasta de tomate dizolvata in 1-2 polonicuri de apa in care a fiert ciolanul.
Mai puneti in plus, inca 1-2 polonicuri din aceasta supa.
Pas 7
Acum adaugati sarea, niste piper negru macinat, boia de ardei si alte mirodenii/verdeturi dupa gust.
Amestecati bine compozitia cu mainile, chiar asa direct in tava.
Pas 8
Puneti carnea de pe ciolan in tava cu varza.
Pas 9
Amestecati atent ca s-o distribuiti uniform prin varza in toata tava.
Pas 10
Acoperiti cu capac sau o bucata de folie de aluminiu/punga pentru copt.
Puneti tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 1 ora.
Pas 11
Dupa acest timp scoateti folia, observati ca varza s-a gatit bine.
Pas 12
Amestecati atent in tava cu o lingura.
Pas 13
Si o mai tineti inca 20-25 de minute la aceeasi temperatura, fara capac/folie - carnea se va rumeni, varza se mai caleste si ea - veti observa ca devine tot mai apetisanta.
Pas 14
Imi place mult ca varza nu se face terci, este moale, aromata, frageda dar intreaga fiecare bucatica. Mai ales in combinatie cu carnea de pe ciolan...
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(5-6 portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)