Ingrediente
●
Ciolan de porc
1 buc
luați un ciolan crud sau afumat
●
Varză albă
2 kg
alegeți varză simplă, dulce, varză murată sau le amestecați
●
Pastă de roșii
2 linguri
●
Boia ardei dulce
1 lingura
●
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
și alte mirodenii după gust
●
Ulei
50 ml
eu am înlocuit cu niște untură de rață, o aveam mai la îndemână
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Ciolanul se spală foarte bine și se pune într-o oală mare la fiert.
Eu îl fierb simplu fără mirodenii, dar puteți să adăugați niște frunză de dafin, boabe de piper, etc.
Pas 2
Timpul de fierbere poate fi diferit, ciolanul din magazin îl țin la foc mic cam 2 ore, să fie sigur fiert bine.
Pas 3
După acest timp se scoate din apa în care a fiert și observați că se ia ușor carnea de pe el, asta este principalul indicator după care vă ghidați.
Acum lăsați să se răcorească puțin.
Pas 4
Scoateți apoi oasele și tăiați carnea de pe ciolan în bucăți mai medii.
Presărați peste ea niște sare, piper negru măcinat și alte mirodenii preferate, amestecați atent ca să se distribuie uniform.
Pas 5
Tocați varza după cum vă place - eu o prefer bucăți un pic mai mari, nu foarte fine.
O puneți într-o tavă mare și adâncă de cuptor - aici în colț vedeți și puțină varză murată, resturile care le mai aveam din acest an.
Pas 6
Peste varză puneți ceapa tăiată cubulețe, turnați uleiul, pasta de tomate dizolvată în 1-2 polonicuri de apă în care a fiert ciolanul.
Mai puneți în plus, încă 1-2 polonicuri din această supă.
Pas 7
Acum adăugați sarea, niște piper negru măcinat, boia de ardei și alte mirodenii/verdețuri după gust.
Amestecați bine compoziția cu mâinile, chiar așa direct în tavă.
Pas 8
Puneți carnea de pe ciolan în tava cu varză.
Pas 9
Amestecați atent ca s-o distribuiți uniform prin varză în toată tava.
Pas 10
Acoperiți cu capac sau o bucată de folie de aluminiu/pungă pentru copt.
Puneți tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 1 oră.
Pas 11
După acest timp scoateți folia, observați că varza s-a gătit bine.
Pas 12
Amestecați atent în tavă cu o lingură.
Pas 13
Și o mai țineți încă 20-25 de minute la aceeași temperatură, fără capac/folie - carnea se va rumeni, varza se mai călește și ea - veți observa că devine tot mai apetisantă.
Pas 14
Îmi place mult că varza nu se face terci, este moale, aromată, fragedă dar întreagă fiecare bucățică. Mai ales în combinație cu carnea de pe ciolan...
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(5-6 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)