Butter Chicken - Pui in stil indian cu sos cremos de rosii si unt
In bucatarie puteti usor sa explorati gusturi si arome noi, sa calatoriti virtual si sa va delectati familia cu preparate noi, interesante si delicioase. Astazi va propun sa incercati acest Butter Chicken, o mancare clasica indiana, foarte cunoscuta, iubita si apreciata in toata lumea - la noi chiar si copiii au savurat totul pana la ultima bucatica.
Spre deosebire de alte retete indiene, Butter Chicken este chiar simplu de preparat, ingredientele sunt relativ la indemana, doar sa va luati cateva condimente in plus, va uitati atent pe pasi si va bucurati de un pui in sos cremos si aromat, matasos si absolut delicios!
Pentru servire va recomand sa fierbeti niste orez basmati, dupa orice reteta doriti, gasiti si la noi pe site cum se prepara, dar de cele mai multe ori eu il gatesc simplu cu unt.
Ingrediente
●
Pulpe de pui dezosate si fara piele
800 g
se pot combina cu piept de pui
●
Ghimbir ras
1 lingurita
se poate inlocui cu ghimbir uscat
●
Pasta de rosii
1 lingura
●
Rosii cubulete din conserva
300 g
sau rosii proaspete
●
Smantana dulce pentru frisca(32-35%)
200 ml
●
Curcuma/turmeric
2 lingurite
●
Boia ardei dulce sau iute
2 lingurite
●
Coriandru macinat
2 lingurite
●
Chimion pudra
1 lingurita
●
Garam masala
1 lingurita
amestec de condimente indian, se gaseste in magazinele de condimente si in supermarketurile mai mari
●
Piper negru macinat
0.25 lingurite
●
Caju crud
100 g
optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pulpele de pui dezosate se taie cuburi de marime medie - aproximativ 2x2cm, se pun intr-un bol.
Peste pui se adauga - 150g iaurt, 1 lingurita turmeric, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita coriandru macinat, 0.5 lingurita chimion, 1 lingurita sare, un varf de lingurita de piper negru macinat.
Pas 2
Amestecati totul bine, acoperiti cu un capac sau folie de plastic si puneti la frigider pentru 1-2 ore.
In acest timp curatati ceapa si usturoiul, pregatiti ghimbirul si restul ingredientelor pentru a continua reteta de Butter Chicken.
Tot acum recomand sa fierbeti orezul pentru garnitura - aici reteta mea preferata de orez cu unt.
Pas 3
Dupa ce s-a marinat carnea, incalziti bine o tigaie cu 30-40g de unt in ea, adaugati bucatile de pui, amestecati periodic si lasati sa se caleasca pana incep usor sa se rumeneasca.
Pas 4
Le scoateti intr-o farfurie separat si vom continua sa facem sosul in tigaie.
Pas 5
Adaugati un pic de unt sau ulei in tigaie, daca nu a ramas dupa carne, adaugati ceapa taiata bucatele si o caliti pana incepe sa se rumeneasca usor.
Apoi puneti usturoiul pisat si ghimbirul ras, amestecati bine si mai lasati 1 minut.
Pas 6
Puneti repede aici condimentele - 1 lingurita de turmeric, 1 lingurita garam masala, 1 lingurita coriandru, 1 lingurita boia, 0.5 lingurita de chimion.
Amestecati si mai caliti cateva secunde totul impreuna, dar aveti mare grija sa nu le ardeti.
Optional se mai poate adauga aici o mana de nuci caju, dar mie imi place textura fara ele, parca e mai fina, deci decideti singuri.
Pas 7
Adaugati repede 300g de rosii cubulete, 2 lingurite pasta de rosii si 150ml de apa.
Amestecati bine, lasati sa fiarba incet timp de 10 minute.
Pas 8
Dupa ce a fiert, pasati bine sosul cu blenderul, sa fie cat mai fin si cremos. Il puteti trece si prin sita ca sa-l aveti si mai fin.
Sunt persoane care il prefera nemarunit, ceva mai cu bucatele, eu recomand pentru prima data sa-l faceti ca mine si apoi vedeti.
Pas 9
Acum intoarceti sosul pasat inapoi in tigaie, adaugati smantana lichida si bucatile de pui, amestecati bine si mai fierbeti la foc mic 10 minute.
Pas 10
Potriviti de sare dupa gust.
Pas 11
La final adaugati o bucatica mica de unt, aproximativ 20g, amestecati totul bine si inchideti imediat focul.
Puteti presara deasupra si patrunjel tocat, dar este optional.
Serviti cu orez, eventual lipii si mare pofta!
Cantitate:
8 portii
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii: