Butter Chicken - Pui in stil indian cu sos cremos de rosii si unt

Butter Chicken - Pui in stil indian cu sos cremos de rosii si unt

In bucatarie puteti usor sa explorati gusturi si arome noi, sa calatoriti virtual si sa va delectati familia cu preparate noi, interesante si delicioase. Astazi va propun sa incercati acest Butter Chicken, o mancare clasica indiana, foarte cunoscuta, iubita si apreciata in toata lumea - la noi chiar si copiii au savurat totul pana la ultima bucatica.

Spre deosebire de alte retete indiene, Butter Chicken este chiar simplu de preparat, ingredientele sunt relativ la indemana, doar sa va luati cateva condimente in plus, va uitati atent pe pasi si va bucurati de un pui in sos cremos si aromat, matasos si absolut delicios!

Pentru servire va recomand sa fierbeti niste orez basmati, dupa orice reteta doriti, gasiti si la noi pe site cum se prepara, dar de cele mai multe ori eu il gatesc simplu cu unt.

Ingrediente

Pulpe de pui dezosate si fara piele
800 g
se pot combina cu piept de pui
Iaurt
150 g
Ceapa
1 buc
Usturoi (catei)
3 buc
Ghimbir ras
1 lingurita
se poate inlocui cu ghimbir uscat
Pasta de rosii
1 lingura
Rosii cubulete din conserva
300 g
sau rosii proaspete
Smantana dulce pentru frisca(32-35%)
200 ml
Unt
70 g
Curcuma/turmeric
2 lingurite
Boia ardei dulce sau iute
2 lingurite
Coriandru macinat
2 lingurite
Chimion pudra
1 lingurita
Garam masala
1 lingurita
amestec de condimente indian, se gaseste in magazinele de condimente si in supermarketurile mai mari
Sare
2 lingurite
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Caju crud
100 g
optional

Pasi de urmat

Pas 1

Pulpele de pui dezosate se taie cuburi de marime medie - aproximativ 2x2cm, se pun intr-un bol.

Peste pui se adauga - 150g iaurt, 1 lingurita turmeric, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita coriandru macinat, 0.5 lingurita chimion, 1 lingurita sare, un varf de lingurita de piper negru macinat.

Butter Chicken - Pui in stil indian cu sos cremos de rosii si unt - Pas 1
Pas 2

Amestecati totul bine, acoperiti cu un capac sau folie de plastic si puneti la frigider pentru 1-2 ore.

In acest timp curatati ceapa si usturoiul, pregatiti ghimbirul si restul ingredientelor pentru a continua reteta de Butter Chicken.

Tot acum recomand sa fierbeti orezul pentru garnitura - aici reteta mea preferata de orez cu unt.

Butter Chicken - Pui in stil indian cu sos cremos de rosii si unt - Pas 2
Pas 3

Dupa ce s-a marinat carnea, incalziti bine o tigaie cu 30-40g de unt in ea, adaugati bucatile de pui, amestecati periodic si lasati sa se caleasca pana incep usor sa se rumeneasca.

Butter Chicken - Pui in stil indian cu sos cremos de rosii si unt - Pas 3
Pas 4

Le scoateti intr-o farfurie separat si vom continua sa facem sosul in tigaie.

Butter Chicken - Pui in stil indian cu sos cremos de rosii si unt - Pas 4
Pas 5

Adaugati un pic de unt sau ulei in tigaie, daca nu a ramas dupa carne, adaugati ceapa taiata bucatele si o caliti pana incepe sa se rumeneasca usor.

Apoi puneti usturoiul pisat si ghimbirul ras, amestecati bine si mai lasati 1 minut.

Butter Chicken - Pui in stil indian cu sos cremos de rosii si unt - Pas 5
Pas 6

Puneti repede aici condimentele - 1 lingurita de turmeric, 1 lingurita garam masala, 1 lingurita coriandru, 1 lingurita boia, 0.5 lingurita de chimion.

Amestecati si mai caliti cateva secunde totul impreuna, dar aveti mare grija sa nu le ardeti.

Optional se mai poate adauga aici o mana de nuci caju, dar mie imi place textura fara ele, parca e mai fina, deci decideti singuri.

Butter Chicken - Pui in stil indian cu sos cremos de rosii si unt - Pas 6
Pas 7

Adaugati repede 300g de rosii cubulete, 2 lingurite pasta de rosii si 150ml de apa.

Amestecati bine, lasati sa fiarba incet timp de 10 minute.

Butter Chicken - Pui in stil indian cu sos cremos de rosii si unt - Pas 7
Pas 8

Dupa ce a fiert, pasati bine sosul cu blenderul, sa fie cat mai fin si cremos. Il puteti trece si prin sita ca sa-l aveti si mai fin.

Sunt persoane care il prefera nemarunit, ceva mai cu bucatele, eu recomand pentru prima data sa-l faceti ca mine si apoi vedeti.

Butter Chicken - Pui in stil indian cu sos cremos de rosii si unt - Pas 8
Pas 9

Acum intoarceti sosul pasat inapoi in tigaie, adaugati smantana lichida si bucatile de pui, amestecati bine si mai fierbeti la foc mic 10 minute.

Butter Chicken - Pui in stil indian cu sos cremos de rosii si unt - Pas 9
Pas 10

Potriviti de sare dupa gust.

Butter Chicken - Pui in stil indian cu sos cremos de rosii si unt - Pas 10
Pas 11

La final adaugati o bucatica mica de unt, aproximativ 20g, amestecati totul bine si inchideti imediat focul.

Puteti presara deasupra si patrunjel tocat, dar este optional.

Serviti cu orez, eventual lipii si mare pofta!

Butter Chicken - Pui in stil indian cu sos cremos de rosii si unt - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 portii
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !